MUA lip trio-Scarlet






Danas ću vam malo pisati o MUA lip triu u nijansi Scarlet koji sam osvojila na jednom od velikih MUAinih darivanja povodom velikog broja fanova na njihovoj facebook stranici. I prije nego što sam osvojila ovaj trio razmišljala sam da li da ga kupim, jer su mi stvarno preslatka ova pocket size pakovanja, bilo čega... 
Ne znam, uvijek me mamilo ovako nešto minijaturno, pa makar i ne koristila, samo nek je tu, da gledam...

Trebalo je svega oko 7 dana da pisamce dodje iz Engleske i kada sam ga otvorila vidjela sam jednu malu okruglu plastičnu kutijicu sa sjajilima u njoj. Izgledalo mi je kao igračka, ali u pozitivnom smislu, baš mi je bilo slatko.

Today I will write about the MUA lip trio in the shade Scarlet that I won at one of MUA’s big giveaways regarding a huge number of their facebook fans. Even before I won this trio I was thinking of buying it, because I find these pocket-size packages really sweet... I don’t know, I'm always attracted to miniature packaging, and even if I don’t use the product, I like to have it, even only for looking at it. ...  

It took around seven days for the package to arrive, and when I opened it, I saw a small round plastic box with lip gloss in it. It looked like a toy, but in a positive way, it was soo cute.




Kao što sam rekla, moja nijansa je Scarlet,a pored ove postoje još dvije, Siren I Temptress. Interesantna imena. Nijanse u ovom triu su roze: baby pink, hot pink i roskasto-crvenkasta nijansa. Šteta što i nijanse u triu nemaju imena, bilo bi puno lakše za pisanje :-D.

 Pored ovoga u kutijici dodje i spužvasti aplikator, poput onog što dodje sa sjenama, i pojma nemam šta će on tu, definitivno nema nikakve koristi od njega. Puno bolje bi bilo da je došla neka manja četkica za ruž, ali ja se služim svojim rukama. Sofisticirano, zar ne? Sama kutijica je solidne čvrstoće, normalno se otvara, ne treba neki teži napor :-D, nije pretjerano kvalitetna, ali nebitno, neće puknuti... 


As I already mentioned, my trio is Scarlet, and besides this one there are two more, Siren and Temptress. Interesting names. The shades in this trio are pink: a baby pink, a hot pink and a pinkish-reddish one. A pity that the shades in the trio don’t have names as well, it would be much easier to write about them:-D. 

In addition to this you also get a sponge tip applicator, such as one that comes inside eyeshadow palettes, and I have no idea what it is doing there, there is definitely no use out of it. It would be much better if it came with a small lip brush, but I use my hands. Sophisticated, right? The packaging itself is of a solid strength, it opens pretty normally, you don’t have to put a major effort in opening it:-D. The quality of the packaging is not too great, but it doesn’t matter to me, it won’t break.


 
Tekstura im je dosta čudna. Nisu mi ni sjajila, ni ruževi, ni balzami, nego nešto izmedju. Nije ružna, samo čudna. Malo je tvrdje nego što sam očekivala i prvo nanošenje ide malo teže, ali kasnije je već ok.

 Nisu pretjerano pigmentovani, ali se boja da izgraditi. Na usnama izgledaju baš fino, prirodno, nije upadna boja i da se nositi uz neki natural look. Ova hot pink jeste malo intenzivnija od ostale dvije, ali ništa strašno i pretjerano. Djeluju i malo poput balzama, pa su usne mekane i ni u kojem slučaju isušene.

Trajnost im zavisi od toga šta radite, jedete li, pijete , a ja inače volim popravljati ruž, i kada treba i kada ne treba, tako da meni trajnost ništa ne znači.
 Cijena na MUA stranici im je inače 2,50 funti, a trenutno su snižena na 1,25 funti. Po ovoj cijeni mislim da se isplate nabaviti, ako ništa, onako, za torbice.



The texture of them is quite strange. They are not a lip gloss, nor lipstick, nor a balm, but something in between. Not bad, just strange. They are a little more solid than I expected them to be and the first application goes a little harder, but later on it was ok.

 They are not overly pigmented, but the color is buildable. They look pretty nice on the lips, natural, and could go with any natural look. The hot pink shade is a little more intense than the other two, but nothing terribly exaggerated. They act a bit like a balm, so the lips are soft and in no case dried out . 

Their durability on the lips depend on what you're doing, if you are eating, drinking, and I usually like to touch up my lipstick, when it’s needed and when it’s not, so that durability means nothing to me.
 The price for them on  MUA website is usually 2.50 pounds, but they are currently on sale for half the price, so they are reduced to 1.25 pounds. I believe it pays off to purchase them, especially with the reduced price, if nothing, then to keep them in your purse.






xoxo




Broj komentara: 10

  1. Dopadaju mi se boje ali to nikako ne mogu reći za pakovanje i ne želim da nanosim prstima, a aplikator me podsjeća na onaj što dolazi u sjenama i ne znam kako bih s njim nanosila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova četka što dodje je smiješna stvarno, ali meni nije mrsko stavljati rukom. U kući naravno, ne medju svijetom :-D

      Izbriši
  2. Stvarno je slatko pakiranje i ja volim mini stvarčice. Ove dvije roze nijanse mi se baš sviđaju, ali ova crvenkasta mi nekako izgeda nedorečeno i fkt aplikator im je očito zalutao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova crvenkasta meni dodje kao boja usana, blago ih oboji, nije losa....a aplikator je priča za sebe :-D

      Izbriši
  3. simpa izgledaju :) sviđa mi se ova crvenkasta/breskvasta nijansa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :-D Joj jest ruzno kad nesto nema naziva. Isto da je toliko tesko smisliti imi, ili dati broj u krajnjem slucaju...

      Izbriši
  4. Za tu cijenu je OK, ali ne bih kupovala. :D Imam Sleek paletu ruzeva koja zaista jest krasna i po nijansama i teksturi istih, ali ju nazalost jednostavno ne koristim često :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja odavno gledam te sleek palete i nikada naruciti....al moraću jednom...:-*

      Izbriši
  5. Ja ne volim kad su u ovom obliku, vise volim klasicni - odvrni, namazi i voila :D

    OdgovoriIzbriši