MILANI LUMINOSO

A luxurious powder blush that features a mélange infusion of colors baked on Italian terracotta tiles. Easy to use, sensorial in texture, the nuances of color become extraordinarily luminous. Silky smooth application leaves your face looking healthy and radiant all day. 
Imate li nekada osjećaj da će vas gledanje Youtube videa ili čitanje blogova raskućiti? :-D Šalim se naravno, ali postoje ti neki proizvodi o kojima blogerke i/ili jutuberke puno pricaju, hvale i onda samo gledamo kako da se i mi dočepamo toga nečega. Imam takvih masu proizvoda na listi, što kupljenih, što na listi želja. Jedan takav proizvod je i Milano pečeno rumenilo u nijansi Luminoso. Da li je i mene oduševio pročitajte u nastavku.

MILANI    LUMINOSO

Inače, za one koji ne znaju, Milani Cosmetics je američki drogerijski brend, srednjeg cjenovnog ranga koji je relativno nov. Osnovan je 2002.godine i imaju divnu kozmetiku, dosta hvaljenu, a cjenovno pristupačnu. Milani možete naručiti sa Cherry Culture stranice, mada je poštarina malo veća, kao i sa Beauty Joint-a, odakle sam ja i naručila. Rumenilo je stiglo za dvadesetak dana, zajedno sa dva ruža o kojima ću vam uskoro pisati.

MILANI    LUMINOSO

Luminoso je pečeno rumenilo, zapakovano u čvrstu zlatnu plastiku sa prozirnim gornjim dijelom. Ispod dijela sa rumenilom se nalazi ogledalo kao i četkica, koju naravno nikada ne koristim, ali stoji tu za svaki slučaj...
Nijansa je divna, koraljna, breskvasta, sa mrvicom roze u sebi. Ne sadrži glittere, ali daje sjaj licu i mislim da pristaje svim tipovima kože.. Na slikama možete vidjeti taj sjaj, a na licu je krasno, nije upadna nijansa, nego jednostavno osvježi lice i volim ga nositi sa ruževima u sličnoj nijansi.

Pigmentacija je savršena i morate ga nanositi laganije ruke, mada nije jedna od onih nijansi od kojih izgledate kao klaun ako pretjerate sa nanošenjem. Odličan je za ljetni period i ni ne čudi me zašto je Luminoso najpopularnija nijansa Milani rumenila. U potpunosti razumijem oduševljenje  nijansom, a voljela bih probati i ostale nijanse, iskrena da budem...

Košta  $7,99 (oko 6 eura), a sadrži 3,5g. Obzirom da je pečeno rumenilo trajaće mi jako dugo. Trusi se malo, ništa sttrašno i ništa zabrinjavajuće :-D.
U biti, jako sam zadovoljna njim, čak je i prevazišao moja očekivanja, a u komentarima mi napišite kako se vama čini...

I za kraj-lista sastojaka:
Talc, Glyceryl Ethylhexanoate/Stearate/Adipate, Nylon-12, Lauroyl Lysine, Cetearyl Ethylhexanoate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Polyacrylamide, Sorbitan Stearate, Zea Mays (Corn) Starch, C13-14 Isoparaffin, Silica, Magnesium Aluminum Silicate, Laureth-7, Imidazolidinyl Urea, Sodium Dehydroacetate, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben. +/-May Contain: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 7 (CI 15850), Ultramarines (CI 77007), Yellow 6 Lake (CI 15985), Yellow 5 Lake (CI 19140).

MILANI    LUMINOSO
MILANI    LUMINOSO

P.S. Na swatchu na ruci je ispao malo tamniji nego što jeste, a i inače ga je bilo teško uslikati.


                                                                     xoxo




24 komentara

  1. Jao amra sto je fino :) ja izgleda bas volim pecena rumenila, uvijek mi se vise svide od obicnih... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-D ma ja nemam puno pečenih, al moram tu grešku ispraviti pod hitno! :-D

      Izbriši
  2. Uh baš jako lijepo izgleda, čim dođe proljeće ja samo ovakve nijanse nosim :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. prekrasna je ova nijansa, nemam ni jednu slicnu...a mislim da bi mi ova bas odgovarala...uh Amra, bacas me u trosak... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Amrice znas sta valja! Mjerkam li mjerkam Luminoso a da li ce biti i moje, ostaje da se vidi - prekrasno je ♥

    OdgovoriIzbriši
  5. Prepreprekrasan!!! Mislim da ga moram imati <3

    OdgovoriIzbriši
  6. predivno je, gledam ga dugo pa nikako da ga uzmem, sve mi je žao dati toliko za poštarinu, a tako povoljan proizvod :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste divan, a sto se tice postarine, na beautyjointu i nije toliko strasna. Zavisi od tezine, ali za par proizvoda nije visa od 5,6 $. U svakom slucaju bolje nego na CC. :-D

      Izbriši
  7. Jako lijepa nijansa :) Moram probati koje Milani rumenilo!

    OdgovoriIzbriši
  8. Nice colour! :-)

    I´m following you now. Would you like to visit my blog and follow me back?

    xx

    OdgovoriIzbriši
  9. Lovely post!xx
    Your blog is really amazing!
    Would you like to visit mine,and follow if you want?
    Keep in touch xoxo
    Love,Antonella <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Nice review!!! I like your blog!!!
    would you like to follow each other? let me know...
    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much for your visit!!
      I follow you!!!:)))

      Izbriši
  11. Thats a very nice and Detailed review :) Very Nice!
    Following you now and will appreciate it if you can follow back and return the Love and Support!
    Cheers!
    Red Alice
    http://www.redalicerao.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Super izgleda! :))
    Ne znam je li sreca ili steta sto nemam kreditnu karticu pa ne mogu kupovati preko neta haha. Mislim da bi zapala u veeelike dugove:P
    Takodjer bih zamolila da pogledate moj blog, nova sam u ovome, pratite me ako vam se svidja. Bilo koja podrska bi mi dobro dosla. Hvala :))
    luxxveritatis.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  13. great color:)! nice post:) please visit me in free time:) http://mesmerize87.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši