AVON Pur Blanca limited edition EDT

Lagani ozonsko-cvjetni miris pun prozračnosti i čistoće donosi unutrašnji mir i harmoniju.

Nedavno sam vam pisala o Avon Luck parfemu koji je odličan za hladnije dane, a čiju recenziju možete pročitati ovdje, dok vam danas pišem o jednom parfemu koji je odličan za ljeto.
Pur Blanca LE odiše svježinom i čistoćom, i kao takav mi je savršen dnevni, ljetni miris, mada ga,naravno, ne treba ograničavati na to godišnje doba.




Ovo je zapravo onaj stari, klasični, pur Blanca parfem koji je u Avonu prisutan još od 2003.godine. Sada nam dolazi u pravom prazničnom pakovanju, koje se meni lično više svidja  od standardnog bijelog. Doduše inače volim mint boju, pa je možda i to prevagnulo.
Gornje note parfema čine ylang-ylang, bijele frezije i menta; srce parfema čine bijele ruže, lotus i bijeli božur, a bazne note, one najtrajnije, čine sandalovina, mošus i heliotrop.


Od trenutka kada ga prsnem, pa dok ne izlapi, za nekih 5,6 sati, ja osjetim cvijeće, cvijeće i cvijeće. Zaista odiše svježinom i čak podsjeća na neke sportske mirise. Mene barem.
Jako je nezgodno pisati o nekom parfemu i dočarati  miris, pogotovo što je toliko različitih ukusa na ovom svijetu, ali ako volite svježe, lagane, cvjetne mirise, onda je ovo pravi izbor za vas. Puna cijena mu je 35,00 KM, ali je u trenutnom katalogu (C17) na akciji i košta samo 10,90 KM ukoliko naručite nešto iz kataloga.


Od 2003.godine Pur Blanca familija je dobila i nove članove, a to su Pur Blanca Elegance i Pur Blanca Blush. I za kraj jedna zajednička fotografija preuzeta s interneta :-))))
Šta mislite, hoćete li ga naručiti ili ga već imate? 



xoxo
*Proizvod dobijen u svrhu recenzije

Broj komentara: 12

  1. Ovaj parfem sam koristila bas te davne 2003/04 :) pre par meseci sam ga ponovo narucila i vratio me u srednju skolu :D malo je reci daga obozavam. Iako sada vise volim parfeme sa notom citrusa i dozom kiselosti, Pur Blanca ce super posluziti za ove zimske dane :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim te neke parfeme koji me vrate u lijepu prošlost. Osjećam se sretnije odmah :-)

      Izbriši
  2. super parfemčić :D ja ga koristim i u ovo doba :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš volim svježe mirise :)

    OdgovoriIzbriši
  4. imala sam već ovaj bijeli, divan miris. imam ih još 4 od avona među njima i terselle silver, i crystal aura koje više ne vidim u katalozima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam kakva su ta dva, ali znam da mrzim kada povuku tako nešto što mi se svidja....Onda mi žao trošiti..:-)

      Izbriši
  5. Ruza, ylang ylang, menta...vec me osvojio <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam nekad ovaj parfem uzela, i to je bio neki set, pa su uz parfem dosli dezodorans i krema, i ta dva proizvoda nisam ni otvorila, jer to mi je bio jedan od najgorih parfema koje sam ikad kupila... iako volim svjezije mirise, ovaj me bas gusio :( nakon sto je stajao pola godine, dosla mi je prijateljica koju je taj parfem naprosto odusevio, i njoj sam to i poklonila :O i inace ga ljudi bas hvale, ali izgleda da je do mog njuha :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Parfeme je teže pogoditi nego ruževe recimo :-). I to što kažeš, možeš voljeti svježe, ali se nekada nadje jedna nota koja nosu ne paše i gotovo...Meni paše hvala Bogu :-)

      Izbriši