EBELIN PINSELREINIGER - čistač četki za šminkanje


Prije par dana sam šetala kroz DM ne tražći ništa posebno, nego onako bezveze, kako mi to žene znamo raditi , i ugledala sam ovaj čistač četki/kistova od Ebeline-a. Obzirom da nemam nijedan sličan, a nisam ih nigdje ni vidjela kod nas, naprosto sam ga morala kupiti. Cijena mu je 6,95 KM za 100ml, što mu je išlo u prilog i mislila sam da nemam šta da izgubim.
Čim sam došla kući otpakovala sam ga i odmah isprobala. Kako kaže uputstvo, četku trebate prsnuti par puta, sačekati nekoliko sekundi da sastojci odrade svoje , a zatim četku očistiti maramicom. Naravno da sam imala masu prljavih četki i odmah sam se dala na posao.
Prvo što sam primjetila jeste da raspščivač izbacuje previše proizvoda, pa se tako mnogo tekućine protrati, ali sam ja na kraju malo više približila sprej i prskala više četki odjednom. Sačekala sam 2,3 sekunde, a onda četkom lagano prelazila preko maramice. Ostala sam u čudu koliko je hamelja ostalo na maramici. :-)



EBELIN PINSELREINIGER

Četke su zaista izgledale čišće, a i mirisale su divno. Brzo se i osuše, tako da ne morate puno čekati da ih ponovo upotrijebite.
Otkako sam kupila Pinselreiniger  koristim ga nakon svakog šminkanja i četke mi nikada nisu bolje izgledale :-). Naravno da je potrebno da makar jednom sedmično uradite dubinsko čišćenje  pogotovo onih za lice, ali i ovo je super stvar za brzinsko čišćenje i dezinfekciju.
Proizvod sadrži  neutralne tenzide koji služe za čišćenje, kao i Phenoxyethanol koji je baktericid , a u kozmetici se koristi i kao konzervans.
Ja sam strašno zadovoljna ovim reinigerom i drago mi je što sam ga kupila. Na slikama ispod možete vidjeti uprljanu moju najdražu četku, Zoeva luxe defined crease, poprskanu par puta i na kraju očišćenu. Može se primjetiti kako je dobro očišćena, a bilo je potrebno samo par sekundi.
Zar to  nije super?????

EBELIN PINSELREINIGER

Kako i koliko često čistite svoje četke?

xoxo

Broj komentara: 27

  1. bit ce moj do prekosutra hahah :D ovo je super za sve koji se bave sminkanjem drugih, a i za nas kojima je mrsko prati kist poslije svakog koristenja. mogli su da stave i 200 ml, sta su se stisli :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogli jesu vala, ali dobro je i ovako.:-) Kupuj, nećeš se pokajati...

      Izbriši
  2. Ooooodlično, odlično :-D Potražiću ga u DM-u :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. super izgleda :D vrijedi probati jer je cijena baš pristupačna :D a i skrati vrijeme

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teky nećeš se pokajati matere mi :-)

      Izbriši
    2. vjerujem ti na riječ :D ako se pokajem, dolazim ti na vrata :D

      Izbriši
  4. e vala, nek si nam javila za ovo. ja ga ne bih ugledala vjerovatno....kupujem

    OdgovoriIzbriši
  5. Opa, pa koliko sutra je rajniger moj. :-) Neki dan sam ga gledala na njemackom Dm sajtu i ladno kontam- ma nema to kod nas ko ni njihovih make up cetke. Kad vidi lijepe vijesti ima. I jos je dobar. Hvala za recenziju, bas u pravo vrijeme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ipak su se sažalili i poslali i nama nešto dobro. Javi mi tvoje utiske :-)

      Izbriši
  6. Jaaao, izgleda da si jedino ti ovo primijetila haha :D Ja sam davno kupila nešto slično, ali stoji mi u ladici i nikada ga ne koristim. Vrijeme je da se to promijeni :P

    OdgovoriIzbriši
  7. Zvuči kao odlična stvar! Ja kad bezveze lutam po dm-u gledam samo bočice i boje i ne čitam o čemu se radi tako da ga ne bih nikad primjetila :D Baš ću škicnuti ima li ga i u mom dm-u :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Auh sto je ovo nesto dobro, ja sam ova sto joj je mrsko prat :D Mislim operem ih al mi mrsko... sve se kanim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj i meni je mrsko, Bože sačuvaj.....al na sreću pojavio se Pinsel rajniga :-)

      Izbriši
  9. Super stvarčica,nisam je još ni primjetila u DM-u :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Uh ovo je koliko sutra eventualno prekosutra moje :) Ja imam MAC tekućinu, ali ne moram ni govoriti koliko je skuplja tako da hvala na ovom otkriću :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Inače kistove perem jednom tjedno, najčešće preko vikenda :D Nisam fan ovakvih proizvoda ali mislim da su u SOS situacijama lijenosti više nego dobrodošli. Potražit ću ga svakako u svom DM-u mada nisam sigurna ima li ga kod nas. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je super zmeni a svaki dan, da se ne čeka vikend, a sve zavisi i koliko se uprlja. :-D Ako ne bude, javi, slaćemo :-)

      Izbriši
  12. Kakva zakon stvarčica, nisam znala da je Ebelin proizveo svoj čistač. Odlično je skinuo ostatke proizvoda sa kistića, sve ne vjerujem :D Baš ću ga potražiti u Osijeku, mada ga nisam od sada viđala, fingers crossed da ga imaju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja ga slučajno nadjoh, mislim da je tek došao, a fantastičan je zaista...

      Izbriši
  13. Bukvalno sam svaki dan u dm-u, a nikad do sad nisam obratila pažnju na ovo :D Ja imam zalihe Sephorinog ovog čuda, na isti fazon potpuno, nije ni on skup bio, ali mi je taaako drago znati da imam gdje kupiti kad ovo potrošim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja sam skroz slučajno naletila na njega. I super je stvar i prejeftina. I što kažeš, lakše dostupna od nekih drugih čistača...

      Izbriši