CATRICE Ultimate Colour ruž u nijansi 290 Sweet coraline


Još prije par mjeseci sam u CM-u kupila ovaj Catrice ruž na sniženju i dugo mi je čekao na slikanje, ne znam ni sama zašto. Onda sam jedan dan uhvatila lijepo vrijeme, krenulo me, i napravila masu fotografija raznih proizvoda, izmedju ostalog i ovog ruža iz Catrice Ultomate colour linije u nijansi Sweet coraline. Svidio mi se i naziv ruža , kao i sami swatch i morao je biti moj.





Ruž dolazi upakovan u okruglu, crnu, sjajnu plastiku, sa nazivom brenda na pakovanju. Na dnu  je naljepnica u boji ruža i brojem i nazivom nijanse-290 Sweet Coraline. Pakovanje je jako, čvrsto, plastika nije jeftina, fino se otvara i zatvara i nemam problema sa slučajnim otvaranjem ili strahom da će plastika pući. Jedino što na toj sjajnoj plastici ostaju tragovi prstiju, pa se malo teže uslika. To je vjerovatno problem samo nama blogerkama u potrazi za savršenom fotografijom, pa malo pogubimo živce, a vjerujem da nikome drugome to i ne smeta.



Tekstura ruža je divna, kremasta i ujednačeno prekriva usne. Ruž je hidratantan, nije težak na usnama i čini mi se kao da ima i neka njegujuća svojstva, jer i kada mi je ruž sasvim nestao sa usana, imala sam osjećaj kao da sam ih prethodno namazala labelom. Meni se nije uvlačio u borice usana i nije istakao suhe dijelove, iako sam sklona ispucalim usnama u ovo doba. Valjda zato što stalno ližem usne, pa su samim tim i sklonije pucanju i isušivanju.



Kao što i sam naziv ruža kaže, nijansa je koraljna, mada sa dosta više crvenih tonova nego narandžastih. Divna nijansa, savršena za proljeće i odlično se slaže sa mojim svijetlim tenom.
Postojanost mu je oko 3 sata, zavisi šta radite. Ako šutite trajaće vam i duže :-), ali meni nije preživio hranu. Doduše fino se i skidao, ravnomjerno.
Dobijete 3,9 g proizvoda, što je sasvim solidna količina, a ruž imate pravo koristiti 3 godine nakon otvaranja.


Sve u svemu, jedan jako, jako fin ruž, a cijena je povoljna, nekih 8 KM(4 EUR). Moje preporuke za ovaj ruž svakako imate, a nadam se da ćete im, ako do sada niste, dati šansu i zaljubiti se u njih poput mene.
Na kraju swatch na ruci....


Kako vam se dopada? Imate li neku nijansu Ultimate colour ruža i koju? Voljela bih i neki nudać probati :-)

xoxo

The Lipstick Bar.


Broj komentara: 13

  1. totally yummy shade love love love
    xx
    Maliha Rao / Red Alice Rao

    OdgovoriIzbriši
  2. imala frozen rose u tvojoj nijansi, jednom namazala i poklonila :D
    imam jos neke 3-4 nijanse, pinkerbell koja je kričava fuksijasta roza, neobična, pogledaj.
    još imam tell me a berry tale i maroon, ali to su moje boje :D
    pozadina na fotografijama je super, šta ti je to?
    uvijek imaš odlične ideje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, moraću onda pogledati frozen rose.
      A pozadina je unutrašnjost Look Fantastic beauty boxa... Hvala Aneeee :-*

      Izbriši
    2. Hahahah, u prvi mah sam pomislila da je traka od kasete. Reko' otkud joj kaseteee, hahahaah.vidim da je papir neki kasnije. Lol. Frozen rose je njezan rozikasti nude, meni bio previse svijetao, tebi ce se mozda svidjati, pogledaj ako ga nisu povukli.

      Izbriši
  3. Imam cini mi se 4 nijanse i svaka mi je super na usnama, nijedan ne isusuje i lijepo se skinu i neki mirisu :D bas ih volim. I da, samo nama smetaju otisci i to dok se ne uslikaju, poslije toga svejedno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super znači :-))) i meni je već svejedno za otiske.. #buahaha

      Izbriši
  4. Nijansa je prelepa, sjajno izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jedva čeeeekam u Sarajevo pa da se častim nekim Catrice karminom :) Rekla bih da puno propuštam :D A cijena je uperiška! uhhh, samo da dođem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AAAA propuštaš, propuštaš :-D Kada stižeš u Sarajevo?

      Izbriši
  6. I ja sam ulovila jedan Catrice ruž na sniženu. Ovo je za mene preintenzivna nijansa,osobno volim nude tonove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma volim i ja nude ruževe i ovo je baš moja nestandardna nijansa, ali eto, nešto mi paše. I sama sam sebe iznenadila..Pokušaj i ti :-)

      Izbriši