top 5 avon proizvoda


Mislim da sve već znate da mi, blogerice, imamo saradnju sa Avonom i redovno dobijamo 'paketiće'. Recenziramo samo ono što nam se svidja, naravno, a PR iz Avona, gospodjica Š., je divna povodom toga. I prije pisanja bloga sam naručivala iz Avona, a nekada davno, na početku mojih studija, sam čak i radila sa prodajom. Tako sam, zahvaljujući ujedno i saradnji sa Avonom, probala zaista mnogo njihovih proizvoda, nekih divnih, a nekih i ne toliko.

Danas Vam pišem o pet proizvoda koji su mene najviše oduševili. Nadam se da ćete i vi, ako do sada već niste, ove proizvode probati i zavoliti poput mene.



Podloga za sjenu za oči


Bez Avonove podloge ne mogu zamisliti šminkanje. Ali bukvalno. To je jedan od rijetkih proizvoda koje moram uvijek imati u rezervi, iz straha da mi ne nestane. Nisam probala baš mnogo baza za sjene, one standardne naše drogerijske i UD primer potion, ali mi ova iz Avona najbolje paše. Svidja mi se to što ima boju pudera, pa mi izjednači boju kapka. Lijepe je teksture, brzo se suši i sjene se dobro blendaju preko ove baze. Nije mi se desilo da se sjene nejednako lijepe za nju, pa da ružno izgleda. Baza pojača intenzitet boje sjenila koje nanosim i definitivno joj produži trajanje. Obzirom da ja imam masne kapke, sjene bez baze mi izdrže maksimalno 2-3 sata, a onda se već podju nakupljati u naborima i sve izgleda kao jedna ružna, masna mrlja. Kažem, ne mogu ništa bez nje. Jedina mana joj je ta što baza dodje u teglici i ja je vadim prstom, pa mi se zna desiti da malo zaprljam nokte, a četkicom je ne volim nanositi. Predivan proizvod! Redovna cijena podloge je 11,90, a u trenutnom katalogu je 7,90 KM.

SuperShock MAX maskara


Od svih Avonovih maskara koje sam probala ova mi je najdraža. Naručivala sam je u raznim, prazničnim pakovanjima, ali je sama maskara  uvijek ista. Četkica  je velika, gumena, sa cik-cak vlaknima, a meni jako dobro produži trepavice i učini ih gušćima. Moje trepavice ne lijepi i dobro izgledaju i sa jednim slojem. Nisam imala problema sa stvaranjem grudvica, niti sa nanošenjem na donji kapak. Sama drška maskare jeste malo deblja, kao i četkica, ali stvar je ličnog ukusa i navike. Meni nije smetalo. Količina koju dobijete je 10 ml, a redovna cijena joj je 15,20 KM, mada je jako često na sniženju. Ako je sada naručite, koštaće vas 8,90 KM.

Ultra Colour Indulgence ruževi za usne


Avon ruževi su mi generalno jako dobri. Izabrala sam pomenuti baš ovu liniju u svojih top 5, jer je zadnja koja je izišla i dojmovi su mi najsvježiji i najjači. A i miris ovih ruževa mi se najviše svidja od svih, mada lubenicu i ne voli baš svako. Ruževi su hidratantni, lagani, dobro pigmentirani, sa gel formulom koja baš onako fino legne na usne. Ja imam 6 nijansi od ukupno 20, a najdraža mi je Daffodil petal, lijepa breskvasta nijansa, sva u mom fazonu. Za 3g ovog ruža trebate izdvojiti 13,50 KM, ili 9,50 u trenutnom katalogu.

Gel finish lak za nokte


Gel finish lakovi su najbolji Avon lakovi ikada. Jedni su mi od dražih općenito, a formulacija im je odlična. Kao što sam naziv gel finish kaže, riječ je o lakovima koji daju takav sjaj, da izgleda kao da imate gelirane nokte.  Dugotrajni su, lijepo se mažu i ne treba sto slojeva da dobijete finu i izjednačenu boju. Nisu svi isti naravno, ali općenito su dobro pigmentovani.  3 u 1 formulacija ovih lakova djeluje kao baza, lak i završni lak. Četkica je srednje debljine i lak se ravnomjerno maže s njom. Jako fini lakovi za nokte, a za izbor imate preko 20 nijansi. Redovna cijena im je 10,50, mada su često na nekim akcijama, a trenutna cijena je 6,50 KM. Sadrže 12ml.

Sprej za tijelo šljiva i vanilija




Ako do sada niste isprobali ove sprejeve, ne znam šta ste čekali. Fantastični su. Avon Naturals linija sprejeva za tijelo broji nekoliko varijanti, a moja najdraža jeste ova sa slike-šljiva i vanilija. Miris je predobar.Predobar! Sprej se može koristiti i na tijelu i na odjeći i ne ostavlja mrlje. Ne mogu da vjerujem da nešto ovako jeftino miriše ovako dobro. Još dobijete plastičnu bočicu od 100ml. Uvijek imam jednu u torbi i znam se prskati i kada treba i kada ne treba :-) Nije mi žao :-) Cijena im je 12 KM, mada su na sniženju u svakom, ili skoro svakom katalogu. Trenutno koštaju 4,50 KM, a ja sam ih kupovala kada bude akcija 3 za 10 KM. Super isplativo, pa makar samo kupatilo mirisali :-)

To bi bilo to!
Slažete li se s mojim izborom? Koji su vaši najdraži Avon proizvodi?

xoxo


Broj komentara: 28

  1. Odličan izbor :D Sve što si navela također volim, osim spreja za tijelo koji ne koristim :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Bazu nisam probala a trebala bih, i ove sprejeve. Mogla bih narucit nekad od eme, mada nemam obicaj da se prscem... Moram samo nac miris za sebe :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj mi reći da nisi probala bazu. Aaaaaaaaaaaa.....A sprejevi su super isto, probaj .-)

      Izbriši
    2. Nisam, imam samo artdeco koju su mi ozivjele :D

      Izbriši
  3. Ovu ću maskaru morati probati, mnogi je hvale! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Jedino maskaru nisam probala, a sa ostalim se slažem. Ovaj sprej je fantazija :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jašta je. I ti koja dilaš Avon nisi probala maskaru? Emaaaa :-*

      Izbriši
  5. E bas sam mislila kakva li im je baza za oci, divno sto si je pomenula! Moram poruciti :D

    OdgovoriIzbriši
  6. K'o da sam ga ja pisala, ne mogu da vjerujrm i da si ubacila bas sljivu i vaniliju :D samo bih dodala jos i zeleni serum

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno zeleni serum! A sad vala i rozi, i on mi je isti, i cak ljepse mirise :)))

      Izbriši
    2. Mislila sam i serum staviti na listu, ali onda bi bilo top 6, a ne znam sta bih izbacila od ovog što sam već nabrojala :-) Šljiva i vanilija je ......mh!

      Izbriši
  7. Bazu moram probati, posto bez baze ne mogu ni pokusati nanijeti neko sjenilo... skoro sam nesto o tome i pisala :) tako daaa... bazu dodati u kolekciju a i lakice ^^

    OdgovoriIzbriši
  8. nisam probala jedino maskaru, a miris šljive i vanilije mi nije nekako sjeo, ne znam :D
    sa svime ostalim se slažem. baza mi je pri kraju, vidiš, mogla bih je naručiti. lakovi su jedni od boljih na tržištu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj i maskaru, naruči od Eme :-) Čudi me za šljivu i vaniliju, većini se svidja :-)

      Izbriši
  9. Teško je stati na 5 proizvoda iz Avona, a toliko toga volim. Meni su ruževi na prvom mjestu i toliko je nijansi koje želim :) Ovaj sprej divno miriše, a prošlo ljeto sam voljela onaj s ljubičicom koji je bio baš osvježavajući.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste teško stati, ali sam se morala ograničiti nekom brojkom :-) Izišao je i neki novi sprej ja mislim, moraću probati i njega :-)

      Izbriši
  10. Svi spominju tu bazu, a ja nikako da ju naručim. E sljedeći put kad budem naručivala iz Avona, obavezno ću ju uzet :) Njihove maskare nisam probala, ne znam zašto, ne ulijevaju mi povjerenje baš jer koliko sam vidjela imaju prevelike četkice koje mi ne pašu :/ Colour Indulgence ruževi su super i jedba od naj nijansi mi je isto Daffodil Petal :) Imam dva Gel finish laka i moram priznati da sam na prvu razočarana jer su mi nekako prerijetki i ne mogu ih dobro namazati. A sprejevi su me uvijek privlačili, ali nisam ih naručila :P Btw, super izbor!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baza je odlična zaista i preporučujem ti da je što prije probaš. Ako ne voliš velike i debele maskare, onda ova definitivno nije za tebe, najdeblja je koju sam ja imala :-) A čudi me za lakove, meni su baš predobri ...I naruči sprejeveeeee, prejeftini su, a predobri!

      Izbriši
  11. Jedino maskaru nisam probala, ali cula sam dosta pozitivnih komentara. Ostali proizvodi su zaista odlicno, apsolutno se slazem sa tobom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super da se slažemo, onda moraš probati i maskaru :-)

      Izbriši
  12. Maskaru imam i odlična je! Uskoro pišem recenziju o istoj! Planiram isprobati bazu i još dosta stvarčica jer Avon zaista ima kvalitetne proizvode! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baza mi je najdraži njihov proizvod definitivno....:-)

      Izbriši
  13. Super Shock maskaru sam davno koristila, ali i sada se sjećam da je stvarno super bila. Hvala za podsjećanje :)

    OdgovoriIzbriši