AVON Power quad sjene za oči-Underwater Paradise



AVON je stvarno jedan divan brend koji u apsolutno svakoj brošuri predstavi neke novitete. Svaka im čast na tome. U trenutnoj brošuri  ima masa nekih noviteta, izmedju ostaloga i dvije nove  paletice sjena inpirisane podvodnim rajem- Precious Shells i Underwater Paradise. Palete su limitirano izdanje, tako da biste trebali požuriti s kupovinom ako ih želite isprobati.





Što se tiče pakovanja, sjenila dodju u standardnoj Avonovoj crnoj plastici, ništa novo. Vanjsko pakovanje je, medjutim, nestandardno i vidi se da je inspirisano morem-detalji su plavi sa efektom vodenih bojica. Lijepo je, svidja mi se... Svidja mi se i ogledalo koje zauzima čitavu jednu stranu i dobro dodje pri šminkanju. Kada sam otvorila sjene pozitivno sam se iznenadila, vidjela sam nijanse kao stvorene za mene. Od četiiri sjene u paleti dvije su mat, a dvije su sa šimerom.


Ne mogu vam opisati koju sam muku mučila da ih uslikam. Najviše ovu prvu nijansu i svaki put mi boje ispadnu drugačije, kao što i možete vidjeti na slikama.
Prva nijansa je blijeda plavo-zelena, kao blago isprana mint, ali baš lijepa i neobična. Nisam vidjala puno sjena ove nijanse, a ide joj u prilog i to što je mat. Pravi završetak za ovu nijansu, da je šimerasta izgledala bi jeftino. Može se staviti na cijeli kapak, ali i u unutarnji kut oka, uz neki tamni smokey. Baš super kontrast.
Druga nijansa je isto tako neobična, rekla bih da je khaki. Hibrid smedje i zelene. Sadrži zlatni šimer i jako je lijepa, ujedno i ona koju sam najviše koristila od ove četiri.
Treća nijansa je  tamnija zelena, gotovo pa smaragd zelena, sa srebrenkastim šimerom. Nju kombinujem sa smedjim mat sjenama u pregibu oka.
I četvrta nijansa je mat, kraljevska plava koja dosta tamnije izgleda svočana, nego ovako u pakovanju. Puno je ljepša kada se nanese na oko i nije drečava, nego taman nekako kako treba. I ona mi je divna .-)

Sve četiri nijanse su dobro pigmentovane, mada šimeraste nijanse mrvicu prednjače. Druga, khaki, je najjača od svih i najpostojanija. Sjene se jako fino blendaju i nanose ravnomjerno na kapak. Sa bazom izdrže jako dugo, ja sjene nikada i ne nosim bez baze, ne usudim se.  Fine su pod rukom, a četkica ih fino hvata, mada se truse-prve dvije nijanse više od zadnje dvije. Voljela bih da imaju nazive, ljepše bi zvučalo nego ovako, prva, druga....Ali to im ne umanjuje kvalitetu. Po meni su ovo jako dobre sjene, bolje od ostalh Avon paletica koje sam probala. Možda i zbog nijansi, koje su, kako sam rekla, baš po mom ukusu.


U trenutnoj brošuri ova paletica košta 9,90 KM, sniženo, a plaćate 5g proizvoda.  Fina cijena skroz. Na slici ispod možete vidjeti svočeve sjena na ruci, u svoj njihovoj ljepoti. Zar nisu krasne? Svočevi jesu malo smotano uradjeni, but still. vidite kako su lijepe :-)

 Jesu li ove nijanse po vašem ukusu? Hoćete li im dati šansu?

xoxo


Broj komentara: 11

  1. MOJA RECENZIJA IDE SUTRA, SLAGIRALA SAM SE KADA SAM JE VIDJELA KOLIKO JE LIJEPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelde? I mene je iznenadila :-) Blesiceeeeeee .-*

      Izbriši
    2. Ne pamtim kada mi se neki kvatro sjena ovoliko svidio! :D

      Izbriši
  2. predivna je :D moram i ja svoju opisati :) moja je zelenkasta

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepaaa, ali nisu moje boje haha :-D XD XD

    OdgovoriIzbriši
  4. Wow, ja oduševljena ovom svojom koju sam dobila, kad tek sad postadoh ljubomorna na tvoju! Hahah :D Prelijepa i definitivno moje boje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu i tvoje? Super, a lijepa je i tvoja bona, samo je moja ljepša hahahah:-)

      Izbriši
  5. Boje su genijalne :) moze se svasta iskombinovati. Nadam se samo da su pigmentovane dovoljno.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pigmentacija je iznenadjujuće dobra...:-)

    OdgovoriIzbriši