AVON superSHOCK VIVID tečna sjena za oči -Crimson Thrill


AVON superSHOCK VIVID tečne sjene za oči -dvofazne sjene s pigmentima i hidratantnom formulom daju metalik boju koja traje satima bez obzira na vremenske prilike.

Tečne sjene su u Avonu novitet još od prošle brošure. U paketiću koji sam dobila iz Avona je bilo još par stvarčica, ali najviše pažnje mi je privukla baš ova sjena, koju sam dobila u nijansi Crimson thrill. To je bio totalni novitet za mene, jer iako sam viđala sjene u ovakvom pakovanju, ipak su imale neku kremastu, pjenastu teksturu, ali nikada nisam vidjela potpuno tečne sjene za oči. Jako interesatno...




Pakovanje sjene podsjeća na sjajeve za usnei, sa spužvastim aplikatorom. Sjena je bukvalno tečna poput vode, te morate paziti kada se šminkate da pakovanje ne okrenete i prospete sjenu. Meni se to desilo kada sam šminkala kolegicu, ruka mi je pratila pokrete glave i sjena se malo izlila, ali sva sreća samo na kosu, a ne na odjeću. Ne znam kako se pere sa odjeće :-).

Kao što sam pomenula, tekstura sjene je tečna, a kada se nanese na oko treba par sekundi da se osuši. Ja iz nekog straha uvijek žmirim, bojeći se da će se sjena preslikati, mada, kažem, brzo se suši. Prije nego što krenete sa nanošenjem sjene treba je dobro promućkati, jer je sjena dvofazna i treba da se sjedine pigmenti sa hidratantnom formulom. Sjenu sam puno lakše nanijela na kožu ruke, u svrhu svočanja, dok je sa nanošenjem na oči malo drugačija situacija. Mora se biti pažljiv pri nanošenju, a možda će vam trebati i dva sloja, ali na svu sreću sjena je nadogradiva. Nanosim je preko Avon baze i tako mi duže traje, bez baze sam je samo jednom nosila i trajala mi je nekih 4,5 sati. Moram napomenuti i da ona sama nije dovoljna, obzirom da je sjena tečna i nanosi se spužvastim aplikatorom, ne može se blendati, tako da vam ipak treba nešto da ublaži prelaz.


U Avon brošuri možete naći četiri nijanse ove sjene: Lilac Lightning, Electric Emerald, Pink Party i ona koju ja imam- Crimson Thrill. Po nazivu bi se očekivalo da je sjena crvenkasta, ali je zapravo riječ o tamnijoj, ljubičastoj nijansi. Sjena ima crveni podton, ali je ljubičasta. :-) Divna je nijansa, krasna, i odlično paše uz moje zelenkasto-smeđe oči. Šućmuraste :-) Tečne sjene za oči su u aktuelnom katalogu snižene sa 10,90 KM na 5,90 KM. Pakovanje je od 4ml.



Kako vam se čini ova sjena? Je li formulacija i za vas novitet ili ja baš kasnim? :-)

xoxo
*Proizvod ustupljen u svrhu recenzije


Broj komentara: 14

  1. Kakve su ti slike ženo, odlepila sam! Baš si me zainteresovala sa ovom black&white. Svaka čast! A senka, tj.nijansa je SAVRŠENSTVO, baš mi se sviđa! odoh baciti pogled na katalog! I da, nisi jedina i ja kasnim sa inovacijama :D

    OdgovoriIzbriši
  2. JAO DOBRE BOJE!!!!!!!!!!

    Za ovo nisam znala.... morat cu prosnjuhati po katalogu! :DDDDDDD

    OdgovoriIzbriši
  3. Ova nijansa izgleda prestrava, ali nisam se usudila da ih narucim jer ne znam kako bi to izgledalo na ocima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene je bilo strah, vjeruj, ali sam oduševljena....

      Izbriši
  4. Ja imam rozu, ali ova je mozda i vise po mom ukusu :))

    OdgovoriIzbriši
  5. nijansa je predivna, baš ću morati prokopati po katalogu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste lijepa, a sjene su skroz neprimjetne u katalogu, primjetila sam da ih dosta žena nije skužilo....-)

      Izbriši
  6. Nijansa je božanska a slike su ti baš kreativne :D

    OdgovoriIzbriši