SLEEK Matte me-Petal


Sve već znamo da Sleek nudi prekrasne proizvode za niske cijene, a proizvodi su im  voljeni medju blogericama. Prvo što sam naručila od njih bilo je rumenilo, sada ih imam četiri-Pixie Pink, Life's a Peach, Suede i Antique. Zatim sam kupila paletu sjena, od kojih trenutno imam 3-Oh So Special, Showstoppers (LE) i Ultra Mattes V2. Ne mogu da vjerujem da sam ovoliko čekala da probam neki proizvod za usne, ali tako se potrefilo. U zadnjoj narudžbi sa Sleeka se našao i ovaj Matte Me lip cream u nijansi Petal, ali neću stati samo na ovoj nijansi. Definitivno ne...



SLEEK Matte me-Petal

A evo šta nam kažu na oficijelnoj Sleek stranici:
"Matte Me is a matte finish liquid lipstick that glides on in one smooth application, with no need for a second coat. Petal is a pale pastel pink, that can be teamed with Oh So Special i-Divine for a rosy look."


SLEEK Matte me-Petal

Recenziju ću početi iz početka, a to je pakovanje :-). Ovaj ruž, kako ću ga nazvati u daljem tekstu, dolazi u tvrdoj, providnoj plastici sa crnim, mat poklopcem. Standardica. Nanosi se spužvastim aplikatorom koji je zapravo dosta tvrdji od onih standardnih, pa sam prvih par puta totalno fulala usta pri nanošenju. Doduše nikada nisam znala skroz precizno nanijeti ruž, ali ovo je bilo baš pretjerano. Razmišljala sam da ga nanosim četkicom za ruž, ali sam se na kraju ipak ispraksirala. Sada samo malo fulam :-). Na dnu pakovanja je naziv nijanse i sličica koja ukazuje na to da nakon otvaranja ruž možemo koristiti čitavih 36 mjeseci. Pakovanje sadrži 6 ml, a usput bih i napomenula da nije testiran na životinjama. I to da nema mirisa...

SLEEK Matte me-Petal

Petal je jedna srednje tamna roza, tamnija nego sam očekivala da će biti. Dok sam gledala slike na netu zaista mi je djelovao svjetliji, baš kao i na mojim slikama, ali je ipak mrvicu tamniji, i neutralniji. Mada sam i željela da bude nijansa kao sa tih slika i kako sam je ja zamislila u svojoj glavi, ipak je i ovakva  baš super. Kao da moram na usnama uvijek imati blijedi ruž???? Evo upravo se gledam na ogledalo i svidja mi se ono što vidim. Na očima imam samo smedje sjenilo u pregibu kapka i malo jači eyeliner. Slažu se :-)

SLEEK Matte me-Petal

Iz Sleeka kažu da je dovoljan jedan premaz i to jeste istina, s tim da se mora lagano nanositi ili ostanu vidljive crtice. Možda je to samo do mene, jer sam baš smotana pri nanošenju ovakvog tipa proizvoda, ali ja predjem preko usana par puta dok se boja ne ujednači. I opet mi se zna desiti da primjetim male nejednakosti nakon što se ruž osuši. Sušenje je relativno brzo, osjetim kako se usne lagano stežu i čitavo vrijeme držim usta otvorena k'o riba. Sve me strah da ću nešto zeznuti ako spojim usne prije vremena. Nakon što se ruž osuši nema osjećaja ljepljivosti ili slično, ali osjetim ruž na usnama. Kao da blago suzi površinu usana, zategne, ali je osjetan. Ne smeta mi puno, ali osjećaj jeste čudan. Trajnost mu nije nešto pretjerano duga, spadne on tokom jela, ali izdrži nekoliko sati ako ne jedem. I što je najbitnije, ne ostaje trag na čaši ako pijem vodu ili sok, a to je ono što najviše mrzim. Otisak na čaši.


Sve u svemu, zadovoljna sam ovim ultra smooth lip creamom i voljela bih isprobati još makar dvije nijanse od preostalih pet. Možda Rioja Red i Fandango Purple, iako uopšte nije moja nijansa.
Na slikama ispod možete vidjeti swatch na ruci i 'ravnomjerno' nanesen na moje ravne usne :-)
(Anela ne pripremaj žaru :-))))
Cijena mu je 7 eura, medjutim čim sam unijela državu za dostavu, sa ove cijene mi je skinut porez. Super! A poštarina za ovaj ruž i paletu sjena je bila 2 eura. Ljepota! :-)

SLEEK Matte me-Petal

Kakoo vam se čini? Biste li ga poželjeli za sebe?

xoxo


21 komentar

  1. Slike-fantastične! Ja imam Rioja Red i Birthday Suit. Nema mi dražeg ruža od BS života mi. Kad bih se morala odlučit za jedan ruž, to bi bio BS. Predobar, nijansa ko stvorena za mene i kod mene izdrži i jelo i piće i još stoji neko vrijemee.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kod tebe sam ih i gledala :-) I onaj Petal od tvoje prijateljice :-)

      Izbriši
  2. Boja je bas lepa, odlicno je to sto nema osecaja lepljivosti, to najvise mrzim kod ruzeva definitivno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon otisaka na casama, i meni je to najmrze kod ruzeva, definitivno....

      Izbriši
  3. Divaaaan.. A slike su vrh ^_^

    OdgovoriIzbriši
  4. Arijana's Beauty Secrets22. lipnja 2015. u 15:02

    Jaooo, prelijep je! Definitivno moram probati i neki proizvod za usne, nijansa je tako ja!!! A svaka cast za slike!!! <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni treba poseban stiker sa zarom :D
    Lijep je, ali moja boja nije definitivno. bas cu pogledati ostale nijanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda bi taj stiker izgledao kao neka ilegalna biljka, pa eto ti belaja... A pogledaj nijanse, mora biti neka za tebe.

      Izbriši
  6. Baš sam sada gledala swatcheve, zainteresovala si me :) sviđaju mi se Rioja Red i Birthday Suit, dopada mi se i Fandango Purple, ali mislim da meni ne bi pristajala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nebi ni meni vjerovatno stajala fandango purple, ali me ipak mami....😃

      Izbriši
  7. Lijepa boja i super slike. Lejla H.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne ostaje trag na casi?!?! Prodala si ga! :) Morat cu bas pogledati nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Kanim se vec dugo da ga narucim, ali imam problem sa Sleekom kad krenem da ubacujem u kosaricu ne zaustavljam se :)))

    OdgovoriIzbriši