Kupovina na LoveLula stranici


*Post sadrži affiliate linkove

Moja divna Ane mi je nedavno ukazala na LoveLula stranicu, za koju sam se odmah zalijepila. Volim otkrivati nove destinacije za online kupovinu, a kada čujem da je poštarina besplatna- kupljena sam :-).
LoveLula je zapravo spoj dvije firme koja idejno počinje 2004.godine kada je prvorodilja Sonia White naišla na problem sa jačim ekcemom kod svoje bebice. Nakon što je odbila ekcem tretirati propisanim steroidima krenula je u potragu za nekim prirodnijim rješenjem. Ostala je u čudu koliko brendova postoji da plasiraju priču da su prirodni, a zapravo koriste mnoštvo hemije. Tako je i došla na ideju da osnuje svoju firmu, pokrenutu 2009. godine i krenula je sa manjim, nepoznatim, niche brendovima, a na kraju su je otkrili svjetski poznati brendovi poput Dr.Hauschka, Trilogy i REN. Od tada je dobila mnoštvo nagrada,a 2013.godine se spojila sa apotekom organskih proizvoda, LoveLula, i tu se nastavlja ta prekrasna priča.
Oprostite što sam vas možda utušila nepotrebnim informacijama, ali meni je priča jako zanimljiva. :-)
Dakle, stranica nudi ogroman broj najboljih svjetskih prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda. U ponudi možete naći više od 200 brendova, a u asortimanu se, izmedju ostaloga, mogu naći i proizvodi za njegu kože, tijelo, kosu, šminku, kao i proizvodi za djecu, naravno :-).




Ono što je mene dodatno privuklo ovom sajtu, pored svega ovoga što sam vam napisala jeste još nekoliko dodatnih pogodnosti. LoveLula jako često nudi sniženja od 10% ili na cijeli asortiman ili na odredjenu vrstu proizvoda. Pored toga, čim u državu za dostavu upišem BiH, od ukupnog iznosa mi se oduzme VAT, tj.PDV. I treća super stvar jeste ta da stranica za svaku kupovinu dodjeljuje bodove-za svaku potrošenu funtu dobijete 1 bod, što je jednako 10p, tako da za kupovinu od 10 funti dobijate 1 funtu u bodovima, koje možete iskoristiti u nekoj od slijedećih kupovina. I plus sto nude popust od 10% za vašu prvu kupovinu. 
I da, imate i mogućnost kupovine testera, od kojih većina košta 0,50 funti.
Kao što ste mogle zaključiti stranica je predobra, a evo šta se našlo u mojoj korpi, tj.dvije korpe do sada. :-)


O Trilogy ulju od šipka sam čitala i čula samo najbolje, tako da je moj prvi izbor za kupovinu pao baš na njega, a pogotovo zato što je bilo na sniženju. Standardna cijena za ovu količinu je 16,50 funti, a mene je izišao manje od 11, što je nevjerovatna cijena. Uostalom, ko bi mogao odoljeti ulju koje koriste Kate Middleton, Victoria Beckham i Miranda Kerr.
Trilogy Rosehip Oil zagladjuje sitne bore, obnavlja ravnotežu vlažnosti kože, i pruža bitnu prehranu za kožu. Ulje može iznatno ublažiti stare ožiljke, sprečavajući potrebu za laserskim tretmanom, a preporučuje se koristiti i nakon operacije da bi rane brže zarasle. 
Preporučuje se koristiti svaku večer, tako što nakapate 2-3 kapi ulja na dlan, pa onda umasirate u kožu. Moram odmah reći da meni treba ipak 4-5 kapi, možda i zato što mi je glava velika. :-) Prije nego što nanesem ulje, lice našpricam Skin Nutrition tonikom u spreju, tako da ulje može bolje prodrijeti u kožu. Koža je zaista mekana , fina na dodir, ali ne mogu još uvijek reći da je napravila čudo na mom licu, jer je ipak ne koristim dovoljno dugo. Sad zasad obećava!





 Priliikom ove kupovine u košaricu sam ubacila još samo testere NUXE kreme za osjetljivu kožu (2ml) i NUXE suho ulje (4ml).
BARELY   Definer Sponge Soft

Barely spužvica je pogodna za sve tečne, kremaste i puderaste proizvode. Savršen alat za stvaranje laganog, srednjeg ili jačeg prekrivanja. Bez lateksa je, što je čini pogodnom za osjetljivu kožu.
Spužva je super način za nanositi puder, a ja sam nedavno pisala i o Ebelin spužvi za nanošenje pudera OVDJE. Barely spužva je skroz drugačijeg oblika od pomenute, lakša je, mekša i ima zašiljeni vrh. Taj vrh može poslužiti za precizno nanošenje proizvoda za konturiranje recimo, ili hajlajta, a ja ipak najviše koristim deblji dio spužve. KOristi se isto kao svaka druga spužva, skvasim je, iscijedim višak i koristim vlažnu. Lako se pere, ali već vidim mrlje na njoj, mrlje od pudera, a vjerovatno i zato što je baš svijetla.
Barely je brend iz Sjeverne Irske, a kreiran od strane makeup artistice koja je htjela da napravi spužve koje upijaju manje proizvoda. Tvrde da Barely spužva upija samo 2% proizvoda, 28% manje nego većina spužvi. Ne znam baš za te postotke, nisam obraćala pažnju, iskreno... Pored soft spužve, može se kupiti još i hard , prep blot & blend, kao i rukavicu za nanošenje proizvoda za samotamnjenje.
Košta 9,99 funti, što nije ni malo, ali uz popust, plus izbijanje PDV-a i bodove koje sam imala, izišla me dosta jeftinije.





Figs & Rouge je luksuzni brend koji koristi 100% prirodne sastojke, a inspirisan je vintage Art Nouveaou stilom. Dobitnici su i nagrade za najbolji balzam za usne. Od nekoliko različitih mirisa  ja sam izabrala trešnju, što zbog prekrasnog pakovanja (mada su svi prekrasni), što zbog dobre hidratacije(kako sam čitala po netu). . Balzami u stvari nisu samo za usne, nego i lice i tijelo, ali ja njime samo usne mažem. Žao mi koristiti na bilo šta drugo :-). Koristim balzam i navečer, kao i prije svakog šminkanja, tako da ruž bolje 'legne' na usne.
Cijena mu je 5 funti, ali :-) ja sam ga platila manje.
Barely spužvu i F&R balzam sam zajedno platila 9,24 funti.




Kako vam se čini moja kupovina?
Ako vas interesuje malo dublja recenzija nekog od ovih proizvoda, recite....

xoxo

Broj komentara: 9

  1. Omiljena šoping destinacija, pored iherba i feeluniquea :D Ipak mislim da mi je wl najduza na lovelula str.
    nisam znala ovo sto si napisala u uvodu, zanimljivo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A znaš li da trenutno imaju 15% sniženje? hahahahah

      Izbriši
    2. Znam, imuna sam na snizenja.

      (nemam para iksde)

      Izbriši
  2. Jedva čekam utiske i iskustva sa ovakvim sunđerčićem i zaljubljena sam u ovaj balzam još od prve fotgrafije <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da si zaljubljena u balzam, pakovanje je totally you 😄. Kad ti je rodjendan, kupicu ti ga 😄

      Izbriši
  3. Ooo super, još jedna stranica na koju ću se navući, već vidim :D Trilogy ulje želim već dugo, ejndom će biti moje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lako nam je navuci se 😄 A trilogy je par puta vec bio na snizenju, tako da se moze uloviti jeftino... 😄

      Izbriši
  4. nedavno sam i ja cula za nju, ali poslije ovog posta definitivno je vrijeme bar da pogledam sta sve ima na stranici.. interesantan podatak kako je nastala :)

    OdgovoriIzbriši