ORGANLOOK handmade cosmetics





Organlook je bosanska kompanija čija je vlasnica Lejla Mehmedović-Sofo, koja je nakon završene farmacije krenula sa izradom prirodne, ručno radjene kozmetike. Stvorila je jedan divan domaći brend, kojih zaista manjka u našoj državi.
"Odlučili smo se u bazu svojih proizvoda ugraditi sastojke iz BiH koji su bili gotovo neiskorišteni. Na tu bazu nadogradjivali smo sastojke iz drugih dijelova svijeta i tako napravili mirisnu bosansku, a svjetsku priču", kaže Lejla. Ideja vodilja pri proizvodnji Organlook proizvoda je ta da ono što ne možemo pojesti, ne nanosimo ni na kožu. Koža jeste najveći organ i upija sve što na nju stavljamo. Zato trebamo voditi računa da su sastojci proizvoda koje nanosimo na kožu prirodni, ili većinskim dijelom prirodni. Organlook proizvodi prirodnu kozmetiku za bebe, ali i za odrasle :-). U njihovom proizvodnom programu se mogu naći prirodni sapuni, šamponi, kreme za lice, ulja, balzami za usne, losioni za tijelo, dezodoransi, kreme za ruke i šta sve ne...
(facelook,bodylook, hairlook, babylook, kisslook)
Mišljenja sam da trebamo koristiti prirodnu kozmetiku, ali i da trebamo podržati mlade ljude koji su se usudili uzeti stvari u svoje ruke, a ne prepustiti se kolotečini i koji imaju ambicije i uspješni su u onome što rade..
Od Lejle sam na testiranje dobila balzam za usne sa mirisom narandže i prirodni, kruti šampon za masnu kosu od lavande. Moram priznati da je Lejla jako pristupačna osoba, koja je brzo i ljubazno odgovorila na svaki moj upit i poruku preko njihove facebook stranice.
A da ne duljim više,  napisaću vam  par riječi o proizvodima koje sam dobila u svrhu recenziranja.


PRIRODNI KRUTI ŠAMPON ZA MASNU KOSU


Prvi put sam se susrela sa krutim šamponom za kosu  kada se Lush otvorio u Sarajevu. Kako sam tada i studirala tamo bio mi je lako dostupan i jako dugo sam koristila njihov Seanik šampon za volumen. Obradovala sam se kada sam vidjela takvu vrstu proizvoda u pošiljci iz Organlooka, s tim da moj šampon nije bio krut, nego nekako, kao kad razlijepite plastelin, kao što možete vidjeti na slici ispod. Ništa mi nije bilo jasno i kontala sam kako će to pranje kose izgledati. Medjutim, ubrzo nakon što mi je stigla pošiljka iz Organlooka objavila sam fotografiju na facebooku i Lejla mi se odmah javila, rekavši mi da sapun ne treba da izgleda onako kako je kod mene izgledao. Naši poštari , kao što većina vas zna, vode strašnu brigu o pošiljkama i nerijetko se desi da dobijemo uništene, ili djelimično uništene proizvode. Medjutim Lejla mi je savjetovala da šampon rukama oblikujem u željeni oblik i stavim da odstoji u frižideru dva dana. Tako sam i uradila i šampon je došao u svoj upotrebljivi oblik. :-) .
Pitala sam se kako će prati kosu i da li će pjeniti, ali odmah pri prvom korištenju me oduševio. Vjerujte da je potrebno samo par prelaza šamponom preko kose , a da se stvori nježna sapunica koja savršeno opere kosu. Dok perem kosu osjetim miris lavande, koji mi i ne smeta, obzirom da uopšte nisam ljubitelj lavande. Već sam se navikla na taj miris i dok perem kosu tačno mi i paše, možda i u podsvjesti imam to da je sve prirodno, pa prelazim preko mirisa :-). Kada ispirem šampon uočljiva je žuta boja vode i sapunice, prvo sam mislila da mi se farba ispire :-), medjutim to je zapravo šampon. Ne brinite, boja ne ostaje na peškiru, ispere se jako brzo.
Kada operem kosu  bude mi tako mekana i čista, znate onaj osjećaj kad osjetite čistoću pod rukama. Milina! Ljepše se i osjećam kada znam da nisam upotrebljavala nikakvu hemiju i osjećaj je divan. Pošto je moja kosa tanka i mekana, pa se lako i zapetlja regenerator je obavezan, ali koristim ga sasvim malo i radim obrnuto pranje. Prvo koristim regenerator, pa tek onda dva puta perem kosu šamponom. Kažem, oduševljena sam šamponom, divan mi je!
Dostupan je u težini od 50g, što je dovoljno za nekih tridesetak pranja, a košta 13 KM. Pored šampona za masnu kosu dostupni su još i šampon za suhu kosu koji takodjer košta 13 KM, kao i šampon protiv opadanja kose po cijeni od 15 KM.



Na slici ispod možete vidjeti sastav šampona.



A ovako je šampon trebao da izgleda:


PRIRODNI BALZAM ZA USNE SA MIRISOM NARANDŽE


Balzama za usne mi nikada dosta. Volim da njegujem usne, mažem svakojakim mazalicama, ujutru, preko dana ako ne nosim ruž i navečer pred spavanje. Ovaj prirodni balzam mi je super došao, i kažem, nije višak :-). Pri prvom nanošenju je bio malo tvrdji, ali već nakon toga smekša i lako se nanosi. Osjeti se blagi miris narandže, ništa pretjerano i nešto što može nekome smetati.. Ono što mi se najviše svidja kod ovog balzama jeste njegova tekstura , voskasta, nije premekan, niti premasan, jako se fino nanosi i legne na usne. Blago ih njeguje, hidratizira a odlično ide ispod ruževa, baš zato što nije meckav.
Ne znam šta još da kažem o ovom balzamu osim da ga probate i uvjerite se u moje riječi. Nije ni skup, košta 4 KM, a pored narandže imate još i mirise kokosa i limuna.
-Zaboravila sam napisati da je balzam proizveden dva dana prije nego što je stigao na moju adresu :-)

Sastojci: kokosovo ulje (cocois oleum), djevičanski pčelinji vosak (Cera flava), shea puter (Butyrospermum parkii), ulje pšeničnih klica, eterično ulje narandže (Aurantii aetheroleum)


Volite li vi svoju kožu? Koristite li prirodne stvarčice :-)?

xoxo


Broj komentara: 10

  1. lijepo izgledaju proizvodi, dobro si prenijela dojmove, sve sam mogla zamisliti. slike ko i uvijek odlične, kao iz magazina.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikad nisam čula za organlook, divno mi zvuči sve ovo što si napisala, sviđa mi se balzam za usne i sad odoh malo pronjuškati :P po njihovoj stranici, da vidim ima li šta zanimljivo za mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ćeš naći nesto za sebe, jer imaju bas interesantnih stvarcica...

      Izbriši
  3. Sa Organlook proizvodima susrela sam se proslo ljeto kada sam pravila paketic razmjene za blogericu Tinu iz HR. Kupila sam joj sapun i ovaj balzma, iako mi je probitna zamisao bila da balzam ostavim sebi.. Hvala ti sto si me napomenula za Lejlu, i ovaj kruti sampon me opasno mami, vjv cu uskoro da ga narucim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebala si sebi ostaviti balzam :-) Šampon je stvarno dobar, vidjećeš kako je fina kosa...

      Izbriši
  4. Šampon djeluje jestivo!!! :DDDDDD

    Palim se na domaće i prirodne proizvode... idem vidjeti šta ima za mene suhokožca! XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja mislim da i jeste jestiv :-)))) Ima i za tebe svega sigurno :-)

      Izbriši
  5. Fotografije savrsene!!
    Bas me zanima ovaj sampon ali za suhu kosu, sve vise volim prirodne proizvode posebno ako su iz nase drzave hehe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-) I ja isto, treba podržavati domaću privredu :-)

      Izbriši