FARMASI matte ruževi

FARMASI matte ruževi

Nedavno sam pisala o Farmasi bronzeru, a tu recenziju možete pročitati OVDJE. U tom postu sam spomenula da sam iz Farmasija dobila na testiranje i ove prekrasne mat ruževe, predivnih nijansi. I iako sam spremala post malo duže, tj.imala sam problema sa fotografisanjem, jer su mi u isto vrijeme crkli i mobitel i moj voljeni foto aparat, post je opet nekompletan. Nedostaju fotografije ruževa na usnama, a iz razloga što sam, dok sam se snašla za aparat, neke od ovih ruževa poklonila kome su se svidjeli . Zašto čuvati sve za sebe?? Nije mi žao, znam da sam nekoga obradovala :-)




I prije nego što sam dobila ove primjerke iz Farmasija, naručila sam sebi nijanse 01 i 10, obadvije rozikave nijanse, jedna malo svjetlija i neutralnija, a druga skoro pa neon. Svidjeli su mi se i drago mi je što sam dobila još nijansi...
Ruževi dolaze u crnoj kartonskoj ambalaži, a crna plastika u koju je smješten sam ruž je solidne kvalitete, nit' smrdi, nit' miriše. Sa jednim ružem mi se desilo da se onaj bijeli plastični dio u kojem je smješten ruž odvojio od 'kućišta', ali ništa strašno, ništa što malo sekundarnog ljepila ne može popraviti.

Prvo nanošenje me nije oduševilo, djelovali su mi suhi i tvrdi, ali to je samo taj prvi sloj, dok se ruž ne 'razradi'. Već od drugog nanošenja je mazanje išlo lakše. To mi se zna desiti sa dosta ruževa, možda to tako treba :-).
Miris je prijatan i blag, osjeti se baš kada ruž približite nosu, ne osjetim ništa dok ga nanosim, a kamoli poslije.



Šta nam za ove ruževe kažu u Farmasi katalogu:

Posebno pigmentiran dugotrajan ruž, sa izrazitom mat završnicom. Pruža mat boju u samo jednom nanosu. Dodatak vitamina E sprečava njihovo isušivanje. Dolazi u čak 18 nijansi, a vi ćete ih željeti sve.

 Kad smo kod kataloga, moram da vam napomenem slijedeće: dosta nijansi ovih ruževa nije vjerodostojno prikazana u katalogu i ako se odlučite za kupnju, moraćete potražiti swatcheve na netu, jer se lako može desiti da dobro fulate.

Kao što i sam naziv ruževa kaže, oni su mat, dosta tvrdji i suhlji od recimo Golden Rose velvet matte ruževa. Usne moraju biti njegovane, jer ovi ruževi ne praštaju ispucale usne, a najbolje je i prije svakog nanošenja namazati usne balzamom. Ja šminkanje uvijek počinjem sa balzamom za usne, tako da dok sve završim i dodjem do usana, one su već mekane i spremne za ruž.
Tada i ruž lakše klizi po usnama i ljepše se maže, a ako su usne suhe može doći do zapinjanja, znate ono kada ruž povuče usnu za sobom :-)
Pigmentacija im je divna, dovoljan je jedan premaz usana da pokrijete svoju prirodnu boju, ali ja predjem dva tri puta, da pojačam intenzitet boje.
Nisam osjetila ružno zatezanje kada ih nosim, a trajnost im je odlična. Možda baš zato što su malo suhlji, pa se zalijepe za usne, ali trajnost je prednost ovih ruževa. NIje sada da traju deset sati, ali ipak mogu preživjeti piće i neki manji, suhlji obrok :-)

Redovna cijena im je 9,90 KM, ali gotovo uvijek su sniženi i u trenutnom katalogu koštaju 5,90 KM, za 4g proizvoda.

Možete izabrati izmedju 18 nijansi ovog ruža, 10 starih i 8 novih (sada više i nisu nove :-))
Ja ću vam predstaviti sedam nijansi, od 14 do 20, a nijansu 21 nisam dobila jer je u tom momentu nije bilo na stanju.

FARMASI matte ruževi
FARMASI matte ruževi
 FARMASI matte ruževi
FARMASI matte ruževi

20-ORCHID

FARMASI matte ruževi  orchid 20

Nijansa 20-orchid je prekrasna ljubičasta nijansa, a ljubičasto je baš IN ove godine. U katalogu je prikazana gotovo identična, mada je na usnama svjetlija nego u pakovanju, a i u katalogu. Lijepa nijansa, koja meni nažalost ne stoji, a tako bih je voljela moći iznijeti. Džaba.... Našla je sretniji dom :-)                                                                        

FARMASI matte ruževi 20

19-AUTUMN

FARMASI matte ruževi 19

Autumn je baš savršena nijansa za jesen. Riječ je o tamnijoj crvenoj nijansi koja će svima dobro stajati, pa čak i meni :-). I ova nijansa je približno prikazana u katalogu, mada ne identično.

FARMASI matte ruževi 19

18- DIVA

FARMASI matte ruževi 18

Diva mi je najdraža nijansa od ovih sedam i često mi je na usnama. Svjetlija je od nijanse Autumn i ima dosta više roze u sebi. Ja volim ovako ove hibride :-), i vjerujte da je zaista prekrasna nijansa. Nije vjerno prikazana u katalogu, ali i na mojim fotografijama je dosta tamniji i crveniji nego kada se prenese na ruku ili usne, što ćete vidjeti na jednoj od slika ispod.

FARMASI matte ruževi 18

17-BRAVE PINK

FARMASI matte ruževi 17

I ovom ružu naziv odgovara u potpunosti, baš je za one hrabre. Riječ je o dosta jarkoj rozoj nijansi, hladnoj, sa plavim podtonom, koja će ipak pričekati proljeće i ljeto. Drečaviji je nego u katalogu.

FARMASI matte ruževi 17

16-SIERRA

FARMASI matte ruževi 16

Sierra prikazana u katalogu i Sierra uživo su dva potpuno različita svijeta. U katalogu je prikazan gotovo pa crven, a uživo je tamnija nude nijansa koja blago baca na ciglasto. Lijepa je nijansa, odlična za neutralne lookove.

FARMASI matte ruževi 16

15-LIGHT CHAMPAGNE

FARMASI matte ruževi 15

Opet totalna fula izmedju prikaza u katalogu i kakav zapravo jeste. Light Champagne je dosta svijetao, nude ruž sa smedjim podtonom. Nije previše svijetao, pa da izgledate kao isprani, ima on poprilično ciglastog pigmenta u sebi, ali dosta blaže od prethodne nijanse.

FARMASI matte ruževi 15

14-SKIN

FARMASI matte ruževi 14

Skin mi je identičan nijansi Light Champagne, kako u pakovanju , tako i namazan.  Voljela bih da su ubacili neku drugu nijansu umjesto ovog, možda još neku malinastu, ili pak----breskvastu?? :-)


I za kraj vam ostavljam fotografiju ruževa na ruci, a prešla sam otprilike tri puta za svaku nijansu.

Kako vam se čine?    Koja nijansa vam je najljepša?     Je l' 18? :-)

FARMASI matte ruževi

xoxo

22 komentara

  1. Divni SVI :D
    Nije 18 nego 19 i 20 i pozdravljaju te iz sretnijeg doma gdje su voljeniji hahahah :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Kkoa ja volim tvoje fotke! Svi su mi divni, sve bih mackala, ali su mi 18, 19, pa čak i 16 naj, naj <3! Vjerujem da tebi ovanijansa 16 divno stoji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Mirna :-* Pa ne stoji mi loše 16, bio bi bolji da ima manje smedje u sebi, ali hajd.... Al 18 mi je nešto srcu drag :-)))

      Izbriši
  3. Svi su divn tačno bih svaki nosila :D a fotografije su ti prelijepe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-) Jesu divni svi, može vala svako naći par nijansi za sebe :-)

      Izbriši
  4. autumn, siera, light champagne i skin su mi bas lijepi, mada ne razumijem zasto su izbacili dvije iste nijanse

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i meni je to čudno, osam novih nijansi od kojih su dva identačna.... bolje da je bio jedan breskvasti....:-)

      Izbriši
  5. Svaki je lijep na svoj način. Ja bih odabrala autumn i orchid :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa jeste. svi su zaista divni...Autumn je prekrasan, i orchid je, ali je on baš za ljeta, poprilično je jak :-)

      Izbriši
  6. Koliko su predivni ovi ruzevi! nijanse su fantazija, posebno ovaj najtamniji ljubicasti! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Super su ti svočevi. Sve su mi nijanse prelepe.

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve mi se nijanse svidjaju! Divne fotografije! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, a fotografije napravljene muževim mobitelom :-)))))

      Izbriši