LAURA GELLER Baked with Love lip & cheek kit


Ne znam koliko ste upoznati sa brendom Laura Geller, ja da nisam u svijetu blogovanja i da ne gledam YouTube koliko gledam, ne bih sigurno nikada čula za njih. Uglavnom, riječ je o američkom brendu koji je poznat po svojim pečenim proizvodima, koji se prave u Italiji, naravno, a svrstavaju se u high-end proizvode. Ništa im nije jeftino, a da nisam naletila na ludo sniženje na BeatyBayu, ne bih ih nikada ni probala, vjerovatno... Ono što me trenutno mami je njihov baked gelato swirl illuminator u nijansi Gilded Honey koji se pojavio prije par mjeseci, a za kojim su svi poludjeli, uključujući i mene.




Baked with Love set sam uhvatila na BeautyBayu za smiješnih 10,08 funti ( 28 KM ), a inače košta 30 funti ( 83 KM). Kada bi se ovi proizvodi pojedinačno kupovali sve bi koštalo puno skuplje, tako da sam baš dobro prošla.

Set dolazi u ljubičastoj kartonskoj kutiji, a onda su proizvodi poredani u nekoj tankoj plastici, bezveze skroz. Pakovanje svih ovih proizvoda me nije baš oduševilo, obzirom na visoku cijenu , mogli su se potruditi malo višeoko vanjskog pakovanja, ovako se ne razlikuju od Flormara, recimo.
U setu dolaze :
-Pečeni highlighter i nijansi French Vanilla 1.8g
-Pečeno rumenilo Blush'n'Brighten u nijansi Pink Grapefruit 5g
-Love Me Dew Lip Crayon u nijansi Watermelon Cooler 2.9g


 BLUSH'N'BRIGHTEN 
PINK GRAPEFRUIT


Our famous Baked blush creates a gorgeous flush, no matter the season. Made by Italian artisans, it starts as a cream baked for 24 hours on a terracotta tile then hand-finished—resulting in a smooth, long-wearing formula. Paraben-free, with skin-loving antioxidants Centella Asiatica and White Tea Extracts.

Blush'n'Brighten je pečeno rumenilo koje ima kremastu formulu kao bazu, a koje se peče 24 sata na terracota pločicama da bi se na kraju doradili ručno i stvorili jedan prekrasan, savršeno pigmentovan i dugotrajan proizvod. Nijansa Pink Grapefruit je mješavina bež, mauve i šimerastih pink tonova, koji , kada se pomiješaju, daju jednu krasnu, smeđe-rozu nijansu, koja će pristajati svima. Rumenilo je baš pigmentovano i potreban je blagi dodir četkice da bi osvježili jedan obraz. Nijansa je stvarno prekrasna na obrazima, a licu daje svježinu i zdravi sjaj. Šimer se primjeti na obrazima, ali nije onaj ružni, jeftini, nego baš sitni pigmenti koji obasjaju lice. Predivno rumenilo i zaista ga volim nositi, a u prilog mu ide i to da se blenda nevjerovatnom lakoćom. Jedino što mi se ne svidja baš kod ovog rumenila jeste  pakovanje, mislim ok je, plastika je čvrsta i prednost je što ima prozorčić kroz koji vidite nijansu, ali voljela bih da je metalno, malo luksuznije.
Na mojim fotografijama je šimer dosta primjetniji nego golim okom, a iz razloga što mi je u tom periodu foto aparat, tj.objektiv, već počeo da otkazuje i morala sam slikati sa blicem. Jedva sam uspjela napraviti jednu sliku bez blica, i vidjećete kako rumenilo ima manje šimera.
Rumenilo je bez parabena, a sadrži antioksidanse, koji nas štite od slobodnih radikala...




BAKED HIGHLIGHTER
FRENCH VANILLA


Simply illuminating, my Baked Highlighters allows you to create dimension and brighten up your face with a lit-from-within glow!
My silky low-glow powder casts a gentle highlight wherever you sweep it on, playing up your favorite features and giving your whole face  a radiant look.


French Vanilla je highlighter koji ne sadrži mineralna ulja niti parabene i najdraži mi je proizvod iz ovog seta. Pakovanje je isto poput onog od rumenila, crna tvrda plastika, ništa spektakularno. Poprilično je mal highlighter, ali obzirom da je pečeni trajaće mi jako dugo. Ne koristim ga samo na obrazima, nekada ga koristim kao sjenu, kao highlight ispod obrva, a može čak poslužiti i za područje ispod očiju. Nijansa je svijetla, bežikasta i iako na fotografijama izgleda blago šimerasta, na licu je gotovo mat. Licu daje tako jedan fin sjaj, suptilan, ali ipak primjetan i savršen je za dnevnu šminku. Stavljam ga i kada idem na posao, baš zato što nije In your face highlighter, koji blinka i vidi se i iz svemira. Predivan, predivan. Mekan je i svilenkast na dodir, a pigmentacija mu je dobra, pa tako može služiti i da posvijetli područje ispod očiju, a može se nadograditi da lijepo osvijetli obraze. Kažem, prekrasan... I odličan za masnokožce poput mene.


LOVE ME DEW LIP CRAYON
WATERMELON COOLER

A juicy way to love your lips! Infused with Vitamin E, Love Me Dew features an ultra-hydrating, healing formula with a luxurious balm-like texture. Shiny color wears comfortably—never dry or sticky! This convenient chubby stick never needs sharpening and is perfect for touch-ups on the go.


Laura Geller lip crayons su neka verzija Clinique Chubby stick-a, dakle ruž u olovci, dosta deblji od običnih olovaka za usne. Kremaste je teksture i nije uber pigmentovan, više je kao dobro obojeni balzam za usne. Prekrasno miriše, na vaniliju, a jako je ugodan na usnama i hidratantan. Tekstura mu je balzamasta i lako se nanosi, ali isto tako se lako i skida. Ne šilji se, nego je na odvrtanje, tako da se može ponovo nanositi bez problema i bilo gdje. Nijansa je koraljno crvena, a na meni, iskreno, djeluje malo jeftino. Ne znam, možda zato što je crven, providnjikav i sjajan, pa mi je nekako...čudan. Odlična zamisao i možda bi mi neka druga nijansa bolje pasala, ali ovaj i ne baš. Ali je zaista ugodan na usnama, a to je veliki plus. Medjutim, po meni nije vrijedan onih novaca za koje se prodaje, za 18 eura (!!!!) možete naći puno boljih proizvoda za usne.


I za kraj - svočevi. Rumenilo je na slici dosta intenzivnije, zbog blica, nije ovako strašno na obrazima, vjerujte :-).
Sve u svemu, jako dobar set i drago mi je što je bilo dobro sniženje, pa sam ga ugrabila za sitne pare. Još da mi se dočepati Gilded honey-a....


xoxo

Broj komentara: 8

  1. Rumenilce super izgleda. Ja volim shimmeraste obraze....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim i ja. Mada ovaj nije pretjerano šimerast, nego baš ono taman. ..

      Izbriši
  2. Uuuu kako lijep highlighteeer aaaa <3
    Cula sam za brend zahvaljujuci tebi, negativno utjeces na moje financije. Ne gledam yt bas, ali imam obavjestajca :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aaaaa jeste predivan. Ako ti ne štedim novac, bar ti štedim vrijeme :-)))

      Izbriši