DELIA Cosmetics sjena u nijansi 15






  • These highly pigmented eyeshadows are soft, long-lasting and exceptionally easy to apply
  • A wide color range including 18 colours available in different textures (matte, pearl and satin) allows for creating makeup for all occasions




Prije par mjeseci se u CM-u pojavio novi brend, Delia cosmetics, koji dolazi iz Poljske. Moram priznati da me stalak ostavio totalno ravnodušnom. Nisam puno zagledala, ali pakovanje me na prvu odbilo i nisam više ni obraćala pažnju na taj stalak i uvijek sam ga  zaobilazila. Tako nešto mi se desilo i sa Golden Rose kozmetikom, a ovo mi je izgledalo još lošije, jeftinije... Onda je Lea sa bloga Zipa This napisala post o dvije sjene ovog brenda, a zainteresovala me za nijansu 15, zvučala mi je baš kao odlična nijansa za pregib oka. Prvom prilikom sam svratila u CM i pravo na štand Delia kozmetike. Svočala sam nijansu 15, svidjelo mi se šta vidim i pravac na kasu. Lažem, kupila sam još par stvarčica, ali razumijete šta mislim.
Vjerujte mi da mi je od tog dana sastavni dio svakodnevnog šminkanja...


Pakovanje nije čemu, providna plastika sa zlatnim detaljima za koje znate da će se izlizati nakon par korištenja. Nije nešto posebno čvrsta, ali nije ni najgora koju sam vidjela. Fino se zatvara, na klik, i makar je to pozitivna stvar kod ovog pakovanja. 
Sjena je čudna na dodir, mekana je, ali pigment kao da nije u potpunosti samljeven, pa ima malih grudvica koje se mogu opipati prstom. Ništa strašno, ali da vas ne iznenadi...Trusi se u pakovanju, ali ne i prikom nanošenja, podrazumjevajui da ste lagano tapnuli višak sjene. Pitate se zašto mi se onda svidja ova sjena? To je prvenstveno zbog nijanse, ali ni kvalitet joj  nije hrđav.

Nijansa 15 je jako neobična...Mat smećkasta, roza, ciglasta, topla nijansa koja savršeno izvuče zelenilo u mojim očima. Odlično ide uz NYX sjenu Dance the Tides i zajedno tvore perfektni duo. Nanosim je postepeno na pregib oka i malo iznad, prema obrvama. Divna je kada se nanosi laganom rukom i ne poprimi skroz nijansu koju vidite u pakovanju, a tako je i još toplija. Pigmentacija je odlična, nemojte pogrešno shvatiti. ali meni se svidja kada je nanosim u tanjem sloju. Jako lijepo se blenda i stapa sa ostalim sjenama. održi se dugo na oku, doduše uvijek koristim bazu za sjene, ali ne spada tako lako. 
Sjena mi se baš svidjela i savjetujem vam da joj date šansu, a obzirom da košta 3,55 KM, nećete biti u minusu i u slučaju da vam se ne svidi.
Mogu se naći u 18 nijansi različitog završetka, mat, satenskog i bisernog.



Uživo je malo rozija i toplija nego na svoču, pogotovo jer prst pokupi dosta sjene.Nisam uspjela uslikati nijansu kakva zaisat jeste, uvijek mi povuče malo više na smedje, pa vam ostavljam link Leinog svoča-OVDJE. Kada sam je prvi put probala podsjetila me na MAC rumenilo u nijansi Melba , ali je Melba ipak mrvicu svjetlija i narandžastija.
Možda bi i ova sjena bila dobra na obrazima, ali nisam još uvijek probala...Nije isklučeno da ću vidjeti i kako se ponaša na obrazima.


xoxo

Broj komentara: 28

  1. Obično nakon nekog vremena zanemarim mono sjenila, ali ovo se tako lijepo kombinuje s drugim sjenilima i dopunjava s paletama, da će ova ljubav još dugo trajati :) Baš mi je drago da je i po tvom ukusu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, ja sam kupila još jedno, za svaki slučaj...hahah... I morala sam ti ukrasti sliku, nadam se da se ne ljutiš :-)

      Izbriši
    2. Vjeruj da sam i ja razmišljala trebam li još jedno u zalihama xD Ni slučajno, ovo nije krađa, sve je po propisima hahah :D

      Izbriši
  2. Prelijepa, sutra odmah do CM-a! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam i ja nakon što sam pročitala post kod Lee :-)

      Izbriši
    2. Javi u kojem cm-u si ih nasala (Arkona) jer ja sam gledala u par nema ih :(. Mila

      Izbriši
  3. nikako do CM-a da odem i snizenje sam propustila. Sutra cu probati svratiti pa kupiti i ovih par sjenila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oj pa gdje snizenje propusti. Moracu i ja pogledati druge nijanse, ja pravo za ovu isla :-)

      Izbriši
  4. ej boja je pekrasna, na takve sam i ja slaba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj jeste, i mislim da svi trebaju imati ovako jednu sjenu u kolekciji. Makar jednu :-)

      Izbriši
  5. Ja bila u 2 CM-a i nigdje nisam vidjela ova sjenila. Samo lakove i maskare u korpi do kase :-( U kojem si uzela??? M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja uzela u CMu u Bugojnu, a ako ima kod nas , ima svugdje :-) Jesi u Sarajevu, da se raspitam, pa ti javim ?

      Izbriši
    2. Jesam. Obici cu ove malo vece i pitat cu radnice. Hvala :-)

      Izbriši
  6. kako je samo lijepa bojaaaa, moram i ja nabaviti sebi jednu haha

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš je tvoja boja :) Lijepa je, a slike su divne <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Super izgleda, morat ću pogledati :D

    OdgovoriIzbriši
  9. nisam prije koristila ovaj brend ali mi se dopada ova sjena :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je ovo prvi njihov proizvod, vidjeću šta još ima interesantno...

      Izbriši
  10. U mom cmu nisam vidjela ove proizvode, valjda se ubrzo pojave.. Izgleda jako lijepa boja, nekako je bas po mom ukusu :)
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/essence-gel-nail-polish-look.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boja je krasna, nadam se da ćeš imati šansu da isprobaš :-)

      Izbriši
  11. Ako neko zna u kojem cm-u usarajevu imaju nek napise :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja tek sad došla da škicnem ovu sjenu i divno mi izgleda! U mom CM-u nemamo ništa od ove kozmetike ili barem ja nisam uspjela naći, pa se baš radujem isprobavanju i nadam se da stizu i ove sjene! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako budeš htjela ovu nijansu, a dobra je pravo, reci, poslaću ti :-)

      Izbriši