ARTDECO long-wear ruž u nijansi 35






An intense color output, long-lasting effect and velvety finish: The long-wear Lip Color is a fascinating 3 in 1 product.
With a single application the lipstick conjures up an intense color on your lips. Beautiful shades from attractive red to timeless beige underline each individual type and turn heads. The delicately vanilla-scented lipstick is based on an especially flexible and non-dehydrating formulation that offers maximum adhesion for up to 4 hours. The extremely lightweight formulation creates fuller, more even lips with a feel-good experience. A sensual combination of high-melting waxes and light oils convince with their particularly smooth and moisturizing comfort.

(www.artdeco.com)




U CM-u često bude sniženje Artdeco kozmetike, a iskreno najčešće, da ne kažem gotovo uvijek, i kupujem  u toku tih sniženja. Tako sam i ovaj ruž nedavno kupila kada je bio snižen 50% i bila sretna što sam ruž platila 7  umjesto 14 KM. Nije bio moj prvi izbor i nije nijansa za koju se ja lijepim, ali našao se u korpici sa ostalom Artdeco družinom.


Ruž dolazi upakovan  u crnu kartonsku kutijicu, a zatim u sjajnu plastiku, malo užu i dužu od klasičnog pakovanja ruža. Vrh kartona je u boji ruža sa napisanim brojem nijanse-35, a na kartonu je i opis ruža u nekoliko stranjskih jezika :-). Mehanizam zatvaranja je dobar, ruž mi se do sada nije otvorio sam u torbi. Dno plastičnog pakovanja nam kaže da je ruž napravljen u Karlsfeldu u Njemačkoj i da ga možete koristiti 18 mjeseci nakon otvaranja.

Ja ili sam ćorava, ili nigdje na ružu ne piše kako se zove nijansa 35, a na netu sam našla da se radi o nijansi Indian Red. Meni iskreno ne izgleda kao crveni, više mi je kao neka mješavina zagasite roze i smećkaste. Nije puno tamniji od mojih usana, pa bih mogla reći i da je ovo moja nude nijansa.

Ono što mi se dosta svidja kod ovog ruža jeste njegova tekstura i osjećaj na usnama. Ruž je kremast i izuzetno ugodan na usnama. Imam osjećaj kao da sam nanijela labelo na usne, a plus je i lagani miris vanilije koji samo blago dopire do nosa. Izuzetno se lagano nanosi na usne, klizi po njima i ostavlja kremasti trag odlične pigmentacije. Dovoljan je jedan premaz da boja u potpunosti prekrije usne. Kremastu teksturu ruž je dobio zahvaljujući sadržaju  voskova sa visokom tačkom topljenja i laganih ulja. Negativna strana kremaste teksture je ta što se ruž oslikava, a samim tim i nije jako postojan. Na meni traje maksimalno 3,4 sata, preživi piće, ali ne i jelo. Prvo što spadne jeste sjaj, a nakon toga ruž ostaje polu-mat finiša, koji se zadrži još par sati.

Meni je jako lijep ruž, i iako nije dugotrajan, volim ga nositi, jer mi proces nanošenja ruža nije mrzak. 
Sadrži 3g, a može se naći u 8 nijansi.





Primamljiv je i maloj raji :-))))


xoxo


Broj komentara: 10

  1. Rucice slatke <3
    A slike su tako dobre da imam osjecaj da je ruz ispred mene hahah.
    Fina bojica, ja bih nosila sigurno. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Ma biće opet sniženje, a i kod mene se dosta toga rasproda, nažalost :-(((

      Izbriši
  3. Bas sam skoro gledala ove ruzeve u parfimeriji i pitala se kakvog su finisa, jer mi se cinilo da je kao neki metalik, satenski, nisam bila sigurna.. Dopala mi se nijansa koja je vukla ma mauve - tamnije roze, mada je i tvoja nijansa vrlo lepa. Hvala na informacijama :) ! Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kremasti su skroz, baš ugodni i fini...A ima lijepih nijansi, i sve su nekako tamnije, nema nijedna baš svijetla...

      Izbriši
  4. Boja mi je skroz fina. Pakovanje mi se jako dopada :)

    OdgovoriIzbriši