DEBORAH MILANO paleta za konturiranje



deborah milano contouring palette

Svijet je u zadnjih par godina poludio za tehnikom konturiranja lica , a ovoj tehnici sijenčenja je najveću slavu donijela Kim Kardashian. Odjednom su svi poludjeli za konturisanjem lica i na Youtubeu i beauty svijetu su nas svakodnevno počeli zasipati tutorijalima i proizvodima u ovu svrhu. Što se tiče paleta za konturisanje, nema ih baš puno nama dostupnih. Vidjela sam par setova sa dvije nijanse, ali ne i paletu, osim možda NYX-ove palete. Onda sam na oficijelnoj bosanskoj stranici Deborah kozmetike vidjela najavu za ovu paletu i jedva čekala da stigne u DM. Kupila sam je prije 7 dana, slikala i sa uzbudjenjem počela koristiti. Kako mi se svidjela pročitajte u nastavku posta.



deborah milano contouring palette








 Paleta za konturiranje dolazi u sklopu kolekcije Secrets of Contouring, u kojoj još dolaze i korektor, tečni iluminator i četka za konturiranje. Ne sjećam se da sam vidjela četku, ali svakako mi je najviše pažnje privukla ova paleta i samo sam nju i gledala.
Upakovana je u okruglu, čvrstu plastiku, koja se jako lijepo zatvara, a sa zadnje strane je objašnjenje kako koristiti paletu, zajedno sa ilustracijom. U paleti dolaze četiri nijanse, nijansa za highlight, dvije za konturiranje svjetlijeg i tamnijeg tena, i jedna nijansa za blendanje konturnih nijansi. Svaka od nijansi ima 2,5g, što ukupno daje 10g :-)
Ono što me oduševilo na prvu kod ove palete jeste tekstura, nijanse su tako mekane na dodir, ko duša, svilenkaste, a pigmentacija im je predobra. Malo se truse, ništa strašno, a na lice se odlično, ravnomjerno nanose i izrazito lako blendaju. Možda na nekim fotografijama dvije nijanse izgledaju narandžasto, ali uživo definitivno nisu, a pogotovo ne kada se nanesu na lice. Iako je jedna nijansa za konturiranje namijenjena onima svjetlije puti, a druga tamnije, ja ih koristim obje. Dakle sijenčim lice, isto kao i kada sijenčim oči različitim nijansama sjenila. Najtamniju nijansu u paleti koristim prvu, ali na najmanjoj površini lica. Nanesem je Real Techniques setting kistom, lagane ruke, baš zbog te dobre pigmentacije i onda izblendam istim kistom. Nakon toga nanosim drugu nijansu za konturiranje preko prve i malo više ka jagodicama, a zatim pokupim malo nijanse za blendanje i sve to fino izblendam. U ovom slučaju rumenilo nikako ne koristim, ali na vrhove jagodica stavim highlight iz ove palete. Praktično mi je što je sve u jednom pakovanju i lagano za korištenje. Na slikama ispod možete vidjeti kako iz Deborah tima preporučuju konturiranje lica.






Ono što mi se svidja kod ove palete jeste baš to što ne morate biti neki ekspert za konturiranje da biste uspjeli lijepo osjenčiti lice. Izbor nijansi, kao i njihova tekstura znatno olakšavaju taj posao. Našla sam i sliku na internetu koja pokazuje kako bi trebalo konturisati različite oblike lica, pa se možete voditi i tim. Kod mene je lice okruglo, a ja ovakve proizvode stavljam na obraze i od uha prema čelu, tik uz kosu i dobro izblendam. 


Highlight je dobro pigmentovan, ali opet ne previše upadan na licu. Nijansa je hladnija, bjelkasta gotovo, sa fino mljevenim sjajnim česticama. Jako lijepo ide uz moj ten i dobar je vjerujem za sve nas svjetlije puti. Tamnija nijansa za konturiranje je takodjer poprilično hladna, tamnija smeđa sa dosta sivkaste u sebi i malo me podsjeća i na Bahama Mama od theBalm-a.  Svjetlija nijansa za konturiranje je najpigmentovanija od svih, čini mi se. Svjetlija je od prethodne, toplija, ali nikako narandžasta. Barem na meni nije. Sa ovom nijnsom sam prvi put pretjerala, pa sam morala dosta blendati da izgleda fino, baš sam je bila momački nanijela :-). Nijansa za blendanje je dosta svijetla i topla, ali savršeno služi svojoj svrsi. Dok ovo tipkam baš kontam kako sam glupa i nisam ove nijanse koristila i na očima. Mislim da bi bile odlične i za oči.
Trajnost im je jako dobra, a highlightu najviše :-) Šminkala sam se jutros u pola 7 recimo, sada je pola 1 i kontur je blago izblijedio, ali je i dalje dosta primjetan. Svidja mi se i što se ravnomjerno skida i ne ostavlja one ružne mrlje na licu.

Sve u svemu , jako mi se svidja ova paleta i presretna sam što sam je kupila, iako je već sutradan bila snižena za 25%. Al haj'..... Koštala je oko 18 KM (9 eura) i mislim da se isplati investirati u nju.

deborah milano contouring palette

deborah milano contouring palette
deborah milano contouring palette

Neka vas ne zastraši to što nijanse izgledaju malo narandžasto na svočevima, slikano je blicem, jer nisam mogla dočekati lijepo svjetlo da slikam, morala sam je odmah početi koristiti.


xoxo


Broj komentara: 16

  1. Kupujem ovo. Sta god kod tebe vidim, moram kupit... Stay away Amra, stay away...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah... a de..:-) a dobra je paleta fkt. Jesi naručila EX1?

      Izbriši
    2. Nisam, uzela Shiseido od ljutnje sto je OOS najsvjetlija nijansa. Genijalan je, eto, nije mi zao. Sto ne znaci da ex1 necu kupiti... ☺😊

      Izbriši
    3. a da, joj rekla si mi. vidi kako zaboravljam.....

      Izbriši
  2. Deluje odlično :) A svi njihovi proizvodi koje sam koristila bili su odlični :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto, a kada sam je opipala znala sam da ce biti odlicna

      Izbriši
  3. kako lijepo izgleda, mogla bi proci i kao odlicna paleta sjenila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E to, slijedece sminkanje sa ocom palerom je i na ocima...

      Izbriši
  4. That looks really beautiful. Especially the highlight shade! So so pretty.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam videla ovaj proizvod ali deluje savrsenooo, posebno hajlajter :)

    OdgovoriIzbriši
  6. o divno izgleda, ne konturiram se - ali taj highligher, ako ništa drugo radi njega da se uzme haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa može, a ostale nijanse koristi kao sjene...Probala sam, super su i na očima.

      Izbriši
  7. Divno izgleda! Nisam sigurna da pristajala duhovima kao što sam ja doduše :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Highlight bi sigurno, i ova svjetlija nijansa za blendanje, a ostale, možda baš, baš lagane ruke da naneseš :-)

      Izbriši