PHYSICIAN'S FORMULA Youthful wear, spotless, puder za lice

New Innovation! Weightless Foundation Serum. Instant Spotless Coverage. Look up to 10 years younger instantly! Reduce the appearance of Spots 67%. Breakthrough Foundation Formula. Say Goodbye to Spots! Proven Visible Results!






Nedavno sam pregledavala slike koje sam napravila za blog i naletim na slike ovog pudera i skontam da nisam nikada pisala o njemu. A najdraži mi je. Odnosno on i EX1 o kojem sam vam već pisala ovdje dijele vrh moje ljestvice pudera koje sam probala.
Puno ime ovog pudera je Youthful Wear Cosmeceutical Youth-Boosting Spotless Foundation SPF 15. Dugačak naziv..-), a ovo je njegov sastav:

  • Active Ingredient: Octinoxate 3% Inactive ingredients: Isododecane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Mica, PEG-10 Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Disteardimonium Hectorite, Acrylates/Polytrimethylsiloxymethacrylate Copolymer, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Cyclopentasiloxane, Polymethylsilsesquioxane, Calcium Aluminum Borosilicate, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Laminaria Digitata Extract, Ceramide 3, Olive Glycerides, Sodium Hyaluronate, Nylon-12, Polyamide-5, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol, Benzyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hexylene Glycol, Octyldodecanol, Octyldodecyl Oleate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polysilicone -11, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Solidago Virgaurea (Goldenrod) Extract, Propylene Carbonate, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Triethoxycaprylylsilane, Water, Phenoxyethanol. May Contain: Titanium Dioxide, Iron Oxides

Ne razumijem se dobro u sastojke, ali Ane kaže da je dobar :-)

physician's formulaYouthful Wear Cosmeceutical Youth-Boosting Spotless Foundation SPF 15

Svašta obećavaju u opisu ovog pudera. Kažu da smanjuje izgled tamnih mrlja, staračkih pjega i pjega od sunca za 67%, čini da izgledate 10 godina mladjima i pruža savršeno prekrivanje. Mrlja nikakvih po licu nemam, osim crvenila koju je prouzrokovala rosacea, ali mogu reći da puder savršeno prekriva. Ovo je zapravo serum puder, izrazito lagane teksture, tečan gotovo kao voda, ali je prekrivanje savršeno. Čisto da ne povjerujete da tako lagan puder pruža tako dobro prekrivanje, a imam osjećaj kao da je riječ o čistom tečnom pigmentu. Imala sam priliku šminkati jednu djevojku koja je imala baš jake i velike bubuljice po čitavim obrazima, i ostala je u čudu kako je puder sve to dobro prekrio i odmah je naručila sebi jedan.
Dakle puder je na kapaljku, dovoljne su dvije, tri kapi da prekrijete cijelo lice, a iako uz ovaj puder dodje i četkica za njega, meni je prečvrsta, pa sam je nanosila ili ebelin spužvicom ili RT buffing četkicom. Kako god da se nanosi, na licu izgleda zaista prekrasno. Puder je lagan na licu, nemate osjećaj težine, čak se ni ne osjeti da ga nosite. Nije primjetan, a završnica mu je polu-mat, ne sasuši se skroz, nego ima neki lijepi, zdravi odsjaj.
Ne znam, mene je puder oduševio...
Bočica je staklena, preslatka, sa ljubičastim tufnicama i izgleda baš girly, iako je namijenjena i za one malo straije.
Jedina mana mu je što dolazi u samo tri nijanse, od kojih je ona najsvjetlija, light, ipak tamna, pa mi bolje leži ljeti, nego zimi. Ko je skroz svijetao neće ga moći koristiti dok ne pocrni malo.
Gledala sam davno nekada video na YT, najbolji puderi za masnu kožu, pa sam se tako i odlučila probati ga , jer volim tako te neke neobične proizvode i brendove. I tako mi je drago da jesam, jer sam se zaljubila u njega na prvu. Nije mi se hvatao za suhe dijelove na obrazima, tako da vjerujem da bi pasao svim tipovima kože, ali opet nisam 100% sigurna.
Trajnost mu je solidna, sebum mi izbije nakon 3, 4 sata, ali se izblotam nakon odredjenog vremena i hajmo Jovo nanovo.

Puder je hipoalergen, ne sadrži gluten, parabene, nije komedogen, dermatološki je i klinički testiran, a i odlična je zaštita od sunca.
Ja sam ga naručila sa iherb stranice, više puta :-), a košta oko 14$. Sadrži 28.35 g, a to vam može trajati jako dugo.
physician's formulaYouthful Wear Cosmeceutical Youth-Boosting Spotless Foundation SPF 15
 physician's formulaYouthful Wear Cosmeceutical Youth-Boosting Spotless Foundation SPF 15

Nemam ljepše slike nijanse pudera, žao mi je, htjela sam slikati ponovo, ali je bočica prazna :-(



Broj komentara: 9

  1. Hahahha Ane rekla XD
    Ja ne znam koji sad da probam, ovaj ili ex1? ili oba? :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odavno merkam ovaj puder na IHerb stranici. Generalno jako volim PF proizvode, jer se svaki pokazao kao pun pogodak. Oduševilo me što si napisala recenziju za njega, obzirom da smo utvrdile da imamo isti problem sa kožom :-) Mada, baš mi deluje jako tamno :-( Kakav mu je podton? Deluje mi kao da vuče na narandzasto :-/ Hvala puno još jednom, and keep up the good work <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ih stalno mjerkam, a sad razmisljam o onom cushion puderu. I sve im je tako slatko upakovano :-). Podton je zuti, jeste malo tamniji, ali nije narandzast. Bas divno i prirodno izgleda na licu, ali neki bas moraju cekati ljeto da bi ga uspjeli iznijeti. Hvala na divnom komentaru :-*

      Izbriši
    2. I ja ih stalno mjerkam, a sad razmisljam o onom cushion puderu. I sve im je tako slatko upakovano :-). Podton je zuti, jeste malo tamniji, ali nije narandzast. Bas divno i prirodno izgleda na licu, ali neki bas moraju cekati ljeto da bi ga uspjeli iznijeti. Hvala na divnom komentaru :-*

      Izbriši
  3. Meni je ovo pakovanje preslatkooo.. "Moram probati" :P <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Nikada nisam probala puder na kapaljku, ali mislim da bi se dobro slagali, s tim da mi treba svjetlija nijansa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da se bi slagali, mada mislim da je tvoja koža mlada, lijepa, da ti ne treba ono što ovaj puder pruža. A i nema svjetlije nijjanse, nažalost.

      Izbriši