REAL TECHNIQUES LE Deluxe set četkica



Real Techniques četke za šminkanje mi nisu nepoznanica. Davno sam naručila Sam's picks set četki i prilično sam zadovoljna.. Kažem prilično , jer rijetko kada sam kupila set , a da koristim sve i jedan proizvod iz njega. Tako je bilo i sa tim setom, pa su četka za eyeliner i ona mala, kao za puder,  ostale gotovo neiskorištene. Kada sam vidjela ovaj set svidjele su mi se sve četke, osim za eyeliner, jer ih imam i viška, ali pošto je ovaj set na iherbu bio na nekoj akciji, gdje uz kupnju bilo kojeg RT proizvoda ovaj set možete naručiti za 14 eura, nisam mogla da odolim. Plus sam imala 10 dolara nagradnih bodova, tako da sam ovaj set dobila haman pa džabe. Zar to nije ljepota?



real techniques deluxe set

real techniques deluxe set

U Deluxe gift setu dolazi 5 četkica, od kojih su dvije ekskluzivne za ovaj set, a kao poklon se dobije i mala torbica/neseser u koji možete staviti četke kada putujete, ili nešto drugo. Torbica je jako lijepa, bijela, kožna (kao), ali je jako uska, pa malo slijepi četke, što mi se ne svidja, tako da ću je koristiti za nešto drugo. Negativna strana je i ta što se ne može zatvoriti, trebalo bi da se gornji dio uvuče u donji, ali ako stavite bilo šta u neseser to nije moguće. Ali eto, šta je, tu je. Kada sam čitala recenzije seta gotovo svi su popljuvali ovaj neseser, meni  nije on baš toliko loš, ali nije ni najpraktičnija stvar na svijetu. Može poslužiti da u njega stavite četke za večernji izlazak, ukoliko trebate nešto popravljati. Lijep je, pa mi je žao reći da je promašaj.

Četke su došle upakovane u plastiku, a onda svaka posebno u plastično kućište napravljeno po mjerama četke. Medjutim kada sam ih počela vaditi iz pakovanja jedva sam uspjela :-) Ono što mi je bilo bezveze i totalno nepotrebno je da su četke bile zaljepljene za tu plastiku. Totalno bez ikakvog smisla. Ostaci ljepila su ostali na četkama, pa sam ih morala čistiti i to me baš iznerviralo.
Sve četke su od sintetičke dlake, a imaju čvrste drške, sjajnije od standardnih RT četki. Mnogima se to ne svidja, ali meni su baš lijepe i izgledaju mi luksuznije od onih mat. But that's just me.

Dakle u setu dolazi 5 četkica:
-multi task brush- namijenjen za puder u kamenu, rumenilo, bronzer

-tapered foundation brush - za tečni puder
-angled highlighter brush-za highlighter ili konture na nosu

-base shadow brush- namijenjena za sjene za oči
-fine liner brush- za tečni ili eyeliner u gelu


real techniques deluxe set


MULTI TASK BRUSH

real techniques deluxe set
Sam naziv ove četke kaže da se radi o pravom malom multi taskeru, ali za praškaste proizvode i one u kamenu. Četka je srednje veličine sa izuzetno mekanim dlakama i savršena mi je za nanošenje bronzera i rumenila. Puder u kamenu ne nanosim njom, jer imam druge četke koje koristim u tu svrhu, a pošto ne perem četke bukvalno svaki dan, ne bih da mi ostaci bronzera završe na cijelom licu. Svidja mi se zbog toga što četka ne uzima puno proizvoda, tako da jako lijepo nanosi bronzer, a da ne stavim previše. Dobra mi je pogotovo za pigmentovanije bronzere i rumenila, kao i one tamnije, baš zato što ne pokupi puno proizvoda, a predivno izblenda. Ova četka mi je i najdraža iz cijelog seta.

real techniques deluxe set

real techniques deluxe set

TAPERED FOUNDATION BRUSH
 real techniques deluxe set 
Tapered foundation brush je četka za tečni puder koja je ekskluzivna za ovaj set. Izrazito je gusta i čvršća nego što bih voljela, ali je ipak koristim kada su mi ostale četke prljave, a mrsko mi ih prati. Baš zato što je tako gusta, čvrsta i ne baš fleksibilna imam osjećaj da mi samo razmazuje puder po licu, a bez da ga lice fino upije. Doduše ja sam jako crvena u licu, pa mi više sjedaju ravnije četke, da mogu fino utapkati puder u obraze. Ipak više volim RT buffing brush i expert face brush, mada, opet kažem, koristim ja i ovu. Dobra je i za nanijeti korektor ispod očiju, jer je lijepo zaobljena i fino legne u to područje. Vjerujem da bi dobra bila i za kremasta rumenila, ali ja ih takve ne koristim :-).

real techniques deluxe set
real techniques deluxe set


ANGLED HIGHLIGHTER BRUSH
real techniques deluxe set
Angled highlighter brush je, poput prethodne, ekskluzivna za ovaj set. Poprilično je mala, a dlake su joj tako mekane da prosto uživam njome dodirivati lice. Namijenjena je za highlighter, ali i konturisanje nosa, a ja ga koristim u ovu prvu svrhu. Konačno sam našla četku za svoj Mary-Lou s kojom se sjaj na licu neće vidjeti iz svemira. Volim ovaj highlighter, ali tako lako pretjeram da me uvijek bilo strah ga koristiti. Sada ga konačno nanosim s pjesmom. Jako lijepa četkica i jako često je koristim.

real techniques deluxe set

real techniques deluxe set



BASE SHADOW BRUSH
real techniques deluxe set
Base shadow brush je četka za sjenilo i za nju se nema šta puno reći. I kod nje su dlake izuzetno mekane, i slabije kupe proizvod, tako da je ne koristim sa sjenama od kojih tražim punu pigmentaciju. Dobra je za neutralne sjene i one šljokičaste, da čisto da sjaj kapcima. Svidja mi se, ali nije nešto extra spešl.

real techniques deluxe set

real techniques deluxe set

FINE LINER BRUSH
real techniques deluxe set
Fine liner brush je četkica za eyeliner, a njoj sam se najmanje radovala. U svakom setu koji sam kupila je došao ovaj tip četkice i imam ih i previše, tako da sam baš bila ravnodušna prema njoj. Imam još jednu od RT, a ona mi se nikako nije svidjela, predebela je i ne mogu ništa sa njom. Obradovala sam se kada sam vidjela da je ova četkica dosta tanja i rjeđa od prethodne, špicastija i puno ljepše i preciznije nanosi eyeliner u gelu. Koristila sam je možda dva, tri puta i baš mi se svidjela. Medjutim, kada sam počela spremati ovaj post i čitala o setu na oficijelnoj stranici , pročitala sam da se može koristiti i za tečni eyeliner. Nikada mi to nije naumpalo, mada ima logike, i požurila sam da je odmah isprobam sa svojim voljenim Misslyn eyelinerom. Pošto je na četkici bilo ostataka gela, nisam je skroz očistila nakon prošlog korištenja, uzela sam Ebelin čistač četkica i pošpricala je par puta, kao i maramicu. Počela sam je čistiti i majke mi samo dva puta povukla po maramici i odjednom se začuo neki tupi zvuk, kao puf! Pogledam četkicu i nigdje ni jedne dlačice. Nijedne. Ostala sam baš u čudu. Pogledam maramicu, prazna, pogledam sto, suknju, krevet, nigdje ništa... Povirim u četkicu i par puta je kucnem od sto....ništa... Misterija prava. Uglavnom , ostala sam bez četke, a dlačice su vjerovatno u komadu upale u dršku. Sad, but true...

Suma sumarum, set je dobar, pogotovo za cijenu za koju me izišao i da nije ove nezgode sa četkom za eyeliner, bila bih prezadovoljna. Ovako sam još uvijek malo tužna...

P.S. Ako niste ranije naručivali sa iherb stranice, kod za popust se nalazi sa desne strane bloga.

xoxo

Broj komentara: 18

  1. Joj tuge zbog eyeliner kista. Meni se to sa jednim stalno desava, ali sreca u nesreci pa onaj metalni dio spada sam od sebe, pa ih uvijek mogu izgurati. Btw gledam ovaj set odavno, ali ne volim sto uvijek upace tapered foundation brush jer je meni bas beskorisan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tuga golema. A što se tiče četke za puder, opet mi je bolji od onog iz core seta, onaj mi je kriza :-)))

      Izbriši
  2. zamisli peha kod zadnjeg kista... jako je lijepi set, par puta sam dosla u napast da ga kupim ali sam se svaki puta skulirala i rekla da mi ne treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma peh sam inače :-))) I ja sam ga gledala dugo, i da nije bio na akciji vjerovatno bih ga još uvijek gledala :-)))))

      Izbriši
  3. Hajde ionako si rekla da ih imaš i previše.. To ti je zbog toga :P Lijep je setić skroz, a i ja bih ga kupila da je haman pa džabe :P

    OdgovoriIzbriši
  4. Cetkica nikad dosta, volim da ih imam na gomili :) Predivne su :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim i ja, pogotovo što ih ne perem svaki dan, mrsko mi, pa moram imati viška :-)

      Izbriši
  5. Meni su mnogo lijepe u ovom posebnom izdanju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su :-) samo da nije ovog problema sa četkicom za eyeliner .-)))

      Izbriši
  6. Super izgledaju i ja jih imam :)

    Pozdrav iz Slovenije,

    Katja

    www.blogvivalavida.com

    Pogledaj i moj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  7. I meni ti nagradni bodovi čekaju da odaberem nešto pametno, ali nikako da se odlučim :-/ Obožavam RT četkice, pa sam se baš obradovala novom setu i super ceni po kojoj bih ga dobila... Ali posle tvoje recenzije sigurno odustajem. Hvala na uštedi :-D Imaš neke preporuke sa stranice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam namjeravala da okušam svoju sreću i probam Reviva Labs glikolnu kremu, čula sam da je predobra. Super mi je PF puder, Yoithfulwear, i onjemu sam pisala nedavno. Now foods i Solutions proizvodi su mi onako solidni, a niske su im cijene. Hoću i Hurraw balzam za usne, dobro mi je Andalou ulje :-))) Ima svega :-)))

      Izbriši
  8. Nažalost, ja sa IHerb-a poručujem samo dekorativu i četkice, jer mi je koža toliko osetljiva da ne smem da eksperimentišem sa preparativom :-( Da, da, PF puder sam već registrovala kod tebe :-) Jel si probala još nešto od njih?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi ti možda odgovaralo Andalou ulje sa 1000 ruža, ono je za osjetljivu kožu i koristim ga navečer, ne svaku noć. PF sam probala još rumenilo, preslatko je i nije loše, ali bih radije uložila novac u NYX recimo. ELF ima super stvari, dobre su mi oni njihovi mat ruževi u olovci... Kažu da su dobri pF bronzeri i oni kao shimmer strips, ali nisam probala ni jedno ni drugo... A vidjela sam da su sada dobili Neutrogena stvari, čak i dekorativu, pa kontam malo i to pročačkati....

      Izbriši
  9. Imam PF bronzer, odličan je :-D Za te shimmer strips sam takođe čula da su PRE-DO-BRE, to bi moglo biti interesantno :-) Obzirom da nas muče isti problemi, meni se odlično pokazala njihova BB krema, pa je preporučujem od srca :-) Sigurno će "pasti" nešto od Elf-a :-D Mada me jako nervira što nemaju u ponudi one njihove nove palete i četkice...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. KOja BB? A jeste im ponuda elfa loša, ja bih paletu rumenila rado....A nisu im loše ni ove četke od 3 dolara, imam ja bockalicu i nije loša, uradi svoj posao....

      Izbriši