MAX FACTOR Colour Elixir ruž- 833 ROSEWOOD

MAX FACTOR Colour Elixir 833 ROSEWOOD


Colour Elixir Lipstick gives you smooth, soft lips with gorgeous colour.  A blend of 60% emollients, conditioners and antioxidants including vitamin E.  Instant fabulous colour. Actively moisturises for smoother, fuller lips (vs bare lips)


MAX FACTOR Colour Elixir 833 ROSEWOOD

Ovaj ruž mi je kupio moj dragi i voljeni suprug :-)). Kada se vraćao s posla rondala sam mu kako mi nije ništa odavno kupio, pa je svratio u CM i rekao da hoće da kupi ruž svojoj ženi koja je plava :). Promoterka mu je dala ovaj... Da li je ubola pročitajte u nastavku....

MAX FACTOR Colour Elixir 833 ROSEWOOD
MAX FACTOR Colour Elixir 833 ROSEWOOD

Krenuću od pakovanja ruža koje je po meni jako luksuzno i elegantno. Plastika je kockasta, zlatna, čvrsta, a sa jedne strane je ugravirano ime brenda, Max Factor X. Predivno pakovanje koje se zatvara na klik, a na dnu je plastika u boji ruža koja vam olakšava potragu za pravom nijansom, ukoliko ih imate više.  Pokušala sam otvoriti dno ruža i vidjeti da li se i dnu krije odredjena količina ruža, kao što je to slučaj sa NYX Creamy ruževima, ali nisam uspjela. Ipak je to samo ukras :-) Još jedan lijep detalj je i veliko X ugravirano na sam ruž, što ga čini ljepšim i za slikanje :-).

Ruž je izrazito ugodan na usnama, jako fine i kremaste teksture, koja je ujedno i njegujuća. To je zbog toga što su ovi ruževi napravljeni sa naprednom tehnologijom sa 60% "Eliksir" kompleksom koji uključuje sastojke poput shea putera, putera od avokada, aloe vere, kao i bijelog čaja koji je anti-oksidans. Iz max Factora tvrde da ukoliko stalno nosite ovaj ruž, u roku od 7 dana će vam usne biti vidno hidratantnije i mekše. Naravno da ga nisam nosila sedam dana zaredom, ali ruž zaista fino izgleda na usnama, a one izgledaju zaglađenije.

Trajnost mu je neka 3, 4 sata, ništa posebno, ali ni ne reklamira se kao dugotrajni ruž. Trajaće vam znatno duže ako ga nosite preko olovke, ali ja ga nanosim samog.
Pigmentacija mu je odlična i dovoljan je jedan premaz da fino prekrije usne, ali ukoliko želite jaču boju možete slobodno preći ružem preko usana par puta.

Miris ruža je blag, vanilast i jako ugodan mom nosu :-) Osjetan je samo kada nanosim ruž ili ako pravim duck face i pućim usne.

Nijansu koju je teta izabrala za mene je 833 Rosewood , koja nikada ne bi bila moj prvi izbor. Rosewood je smedja nijansa sa jakim rozim podtonom, mauvy , a mogu reći da je to prava nude nijansa za mene. Odlična mi je za dnevnu šminku i za posao, jer nije napadna nijansa, a opet se primjeti da ne nosim samo labelo, recimo. Svidja mi se, a i njemu je drago što mi se svidja. :-)
Za cijenu nisam sigurna, mislim da je oko 15 KM, ispravite me ako griješim...
Ja sam zadovoljna ružem stvarno, osvježenje je nakon onih isušujućih, mada i njih volim :-) Prokleto žensko :-)))

MAX FACTOR Colour Elixir 833 ROSEWOOD
MAX FACTOR Colour Elixir 833 ROSEWOOD

MAX FACTOR Colour Elixir 833 ROSEWOOD

xoxo


Broj komentara: 17

  1. Ovo mi je jedna od najljepših nijansi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Jeste, iako ga nikada ne bih sama izabrala za sebe .-)))

      Izbriši
  3. Odlicna nijansa, definitivno bi bila moj prvi izbor :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj ne bi, ali se ispostavilo da mi ipak dobro stoji.... :-)

      Izbriši
  4. bas je lijepa nijansa :D imam i ja jedan od ovih Elixiraca, Pink Brandy. Mislim da je bas tvoja nijansa (citaj breskvasta haha)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah, e moram ga onda pogledati ako je breskvast :-))))

      Izbriši
  5. Odlicni su ovi ruzevi, moja majka ima nijansu Midnight Mauve i sve druge ruzeve je zapostavila otkad ga ima. Mene konkretno malo odbija taj polusjajni finis, inace su super zaista. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam ja i Magenta nešto nijansu, a kao da je drugačija malo od ovoga, manje sjajna...a možeš i preći malo puderom u prahu ili kamenu preko ruža i izbrisati tako sjaj...a i trajaće ti duže.... ja volim sve finiše, osim onih bisernih, naravno :-))))

      Izbriši
  6. Hahahah a muzic nije naucio da si ti zena od breskvastih varijanti? :) Doduse, ova nijansa je bas lijepa, i vjerujem da ti stoji...I bravo za muzeve koji se ne osjecaju kao papucari ako kupuju sminku... (Moj danas poslom u Tuzli, pa sam mu rekla da svrati do Arene, i kupi nesto od Aure, pa cemo da vidimo) :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hahahah a muzic nije naucio da si ti zena od breskvastih varijanti? :) Doduse, ova nijansa je bas lijepa, i vjerujem da ti stoji...I bravo za muzeve koji se ne osjecaju kao papucari ako kupuju sminku... (Moj danas poslom u Tuzli, pa sam mu rekla da svrati do Arene, i kupi nesto od Aure, pa cemo da vidimo) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah izgleda da nije, mada on najviše voli kada nosim crveni ruž. Ma kakvi papučari, to su pravi muževi, a ovi drugi su zadrti :-) Jesi li naručila konkretne stvari od Aure, ili će on da izabere?

      Izbriši
  8. Nijansa i pakiranje su mi predivni, zaista izgledaju super! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, pakovanje je baš divno i izgleda poprilično luksuzno, a i nijansa je divna.... Hvala :-*

      Izbriši