SLEEK rumenilo ANTIQUE

Sleek Antique

Our blushers are long lasting and highly pigmented available in a variety of finishes. Each shade glides on smoothly and enables you to create an array of stunning looks. We offer a wide range of shades to complement any skin tone, no matter the occasion.

(www.sleekmakeup.com)



sleek antique blush

Antique je moje četvrto Sleek rumenilo, što znači da mi se rumenila ovog brenda svidjaju . Mislim da i ptice na grani više znaju da Sleek nudi odlične proizvode za jako fine cijene. Mislim da je i velika većina mojih kolegica pisala o nekom Sleek proizvodu, tako da ako niste do sada, nešto zaista morate probati...

sleek antique blush

Pakovanje je standardno za Sleek, crna, tvrda plastika, koja se mrvicu teže otvara i na kojoj ostaje svaki mogući trag...pakovanje je magnet za mrlje i prljavštinu. Iako rumenilo sadrži 8g, što je solidna količina, rumenilo je minijaturno, ali preslatko.Tokom čitave dužine pakovanja je ogledalo, što dodje jako zgodno ukoliko želite popraviti šminku. Inače su sva rumenila, palete rumenila, sjene, odnosno općenito svi njihovi praškasti proizvodi pakovani u ovakvu crnu , mat plastiku, koja zapravo i nije loše kvalitete, osim što eto ostaju tragovi svega na ambalaži.
Prije ove nijanse sam naručila Pixie Pink, Life's a Peach i Suede, i kako sam bila, i ostala, jako zadovoljna kvalitetom rumenila, tako sam sebi naručila i Antique. I neću stati na ovoj nijansi, mami me i Pomegranate, kao i trio rumenila u nijansi Lace...

Nijansa Antique je jako neobična nijansa, zagasita šljivasto -smećkasta nijansa toplog podtona, iako se nekada čini da je dosta hladnijia. U sebi sadrži sitni, fino mljeveni, srebreni shimmer, koji je slabije primjetan na obrazima nego u pakovanju. Iz Sleeka predlažu da se laganije nanešen koristi i kao hajlajter, a ako niste ljubitelj shimmera i volite isključivo mat rumenila, onda Antique nije za vas.  Boja je divna  i daje finu svježinu licu, a odlična je za sve tonove kože.
Tekstura je fina, mekana, svilenkasta, a rumenilo se jako lako blenda. Pigmentacija je dobra, po meni baš onakva kakva treba da bude, taman dovoljna da lako upravljate nanošenjem.
Na meni traje koliko i puder, izblijedi blago, ne previše, dok se puder ne otopi sa mog masnog lica, a vjerujem da bi trajao jako dugo na nekome ko ima normalniju i suhlju kožu od moje :-)
Davno sam kupila ovo rumenilo i bilo je dio limitirane kolekcije, ali vidim da se još uvijek može naručiti, pa vam predlažem da ga pogledate na stranici, ili neku drugu nijansu., u krajnjem slučaju, ali Antique mi je baš nekako neobična nijansa.
Na oficijelnoj stranici trenutno ima 11 nijansi, a koštaju 5,99 eura. Ako naručujete iz zemalja koje su van EU, onda vam se dodatno skine i visina PDV-a, što je odlično...:-)

sleek antique blush

sleek antique blush

sleek antique blush

sleek antique blush

Kako vam se čini??

xoxo





Broj komentara: 14

  1. Jao jest lijepoo :) Ja imam onu svoju paleticu rumenila Sleek, moraću opet u "nabavku" ovo mi se baš sviđaaa.. Slike, kao i uvijek, vrhunske!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja odavno ništa naručila sa njihove stranice, moram se i ja popraviti :-))) Je li ono kod tebe Pink Sprint?

      Izbriši
  2. Bas mi se dopada ova boja, a i ove sljokice unutra :) odlicne slike, post, sve... :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno izgleda :D malo mi baca na avon warm flush, ali warm flush je svjetliji :)
    ja još nemam nijedno sleek rumenilo - sramota XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oj Teky jašta je nego sramota....Ispravi to odmah!!!! :-)

      Izbriši
  4. Imam samo jedan sleek proizvod, i to onu paleticu sa highlighterom i bronzerom i potpuno je obozavam. Slazem se da se pakovanje prelako prlja ali pocistim to micelarnom s vremena na vrijeme. Zelim naruciti par nijansi njihovih rumenila i ovo je definitivno uslo u tu listu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se svidja ova nova paleta highlightera, znači i te palete su im dobre.... Pogledaj i Suede, ako voliš zemljane nijanse...

      Izbriši
  5. Oh my gosh...that colour is gorgeous! Love the little flecks of glitter in there as well.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me too, why do we always have to wear matte everything??? This shade is really unique...

      Izbriši
  6. Bas je simerasto i pigmentovano..boja je divna :)

    OdgovoriIzbriši