FARMASI Foundation Stick


Kremasta podloga u stiku s laganom teksturom za jednostavno nanošenje. Formula obogaćena kolagenom smanjuje nastanak bora savršeno prikrivajući nedostatke tena.




Stigao nam je aprilski Farmasi katalog, a u njemu i nekoliko noviteta. Iz Farmasija su nas obradovali paketićem u kojem su se našli i foundation stikovi iliti kremaste podloge u stiku. Ovdje nije riječ o standardnim stikovima koji su već par mjeseci prisutni u Farmasiju, riječ je o stikovima koji su specijalno izdanje proizvedeno ekskluzivno za Farmasi Adriatic,  u nijansama br. 05 i 16.
Iz Farmasija za ove stikove kažu i slijedeće: -bez osjećaja težine na koži, 3D efekat, lako se blenduje...
Da li se slažem sa ovm stavkama pročitajte u nastavku.


Stikovi dolaze upakovani poput ruževa, i to onih True Color (zapravo matte linije, što sam skontala  tek kada ssam pročitala Dođoškin post :-)), a kada sam ih prvi put vidjela i pomislila sam da sam dobila ruževe. Crna, sjajna plastika je bila zaljepljena etiketom, tako da se zna da nije otvarana.
Ovi stikovi služe za konturisanje lica s čijim procesom smo do sada sve upoznate, tako da ne bih o tome pisala.Stikovi su odlično pigmentovani i iako br.16 djeluje na svatchevima taman i narandžast, kada se izblenda uopšte nije takav, a nijansa br.05 lagano posvijetli lice, ne pretjerano i previše upadno, što i volim. Oba stika se jako lako blendaju što me dovodi na misao da njihova formula nije poput formule stikova koji dolaze u većem pakovanju. Ja ih nisam probala, ali sam čitala kod svojih kolegica da su imale malih problema prilikom blendanja, međutim ovi  stikovi se blendaju sa nevjerovatnom lakoćom.  Ja ih nanosim nakon pudera, a najčešće stavljam samo nijansu 16, tamniji stik, a kada ga izblendam dobijem jako finu nijansu, blago primjetnu na licu, ali lice dobije novu dimenziju.


Tekstura im je fina, mekana i zaista nemate osjećaj težine na licu. Nisu ni pretjerano masni, a blendanjem konturnih stikova sa puderom se ne skida puder i neće mi nikada izviriti ono moje crvenilo, što me čini jako sretnom :-)). Najčešće  preko kontura pređem puderom u kamenu, a ako sam baš raspoložena i imam viška vremena, onda svaki dio posebno fiksiram, a tako dodatno naglasim konture, plus mi  lice  izgubi koji kilogram :-). Traju mi solidno dugo, zavisi od ostatka proizvoda na licu, ali mogu reći da mi traju dugo koliko i puder.
Mislim da su sve tvrdnje koje dolaze iz Farmasija za ove stikove istinite, tako da vam ih mogu preporučiti, ukoliko imate vremena za ovaj korak u šminkanju.
U aprilskom katalogu koštaju po 5,95 KM (sniženi sa 9,90 KM), a ukoliko se odlučite za oba, u paru ih možete kupiti za 9,90 KM (sniženo sa 19,80 KM). Sadrže po 4g.






xoxo

Broj komentara: 9

  1. "lice izgubi koji kilogram" vazda me nasm9jes svojim komentarima ovog tipa :D
    Razmisljala sam da li da ih narucim, ali necu jer se ne konturisem cesto...A imam nyx taupe i nyx onaj duo za konturisanje...Mislim da su nepotrosivi...mene iz aprilskog kataloga najvise privlace ilumonatori, ali cekam recenzije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda ti ovo ne treba, a i brzo se trosi, ja sam ga vec podosta potrodila. Iluminatori su ok, nisam ih isprobala skroz...

      Izbriši
  2. Lijepi su stvarno, mislim da su bolji od onih debeljuca pa makar :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala debeljuce, ali ovi su meni odlični :-)))

      Izbriši
  3. Zaista su prigmentovani i blend mi se dopada :) Nisam ih ispobala ali bih volela <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, blend stvarno dobro izgleda, i nije narandžast, što je najbitnije....

      Izbriši
  4. Uh, ovi farmasi stikovi za konturisanje mi izviru sa svih blogova, ali je kod nas baš teško doći do njih :-/ A izgledaju predobro i dosta praktično.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej super su, pogotovo ove mini verzije, kad dolaziš u Sa, obezbijediću ti ih...... :-*

      Izbriši