AVON CONTOUR DUO



Na temu konturisanja nemam više šta pisati. Znamo sve koliko je to popularna metoda šminkanja i većina nas koristi neke proizvode za konturisanje lica. Kada sam od Avona na testiranje dobila njihov novi duo za konturisanje moram priznati da sam se obradovala. Prvenstveno zato što sam luda za bronzerima, bukvalno, a ovakvih proizvoda mi nikada dosta. I nijanse su mi se učinile skroz ok, te sam jedva čekala da ga krenem koristiti. Kakav je dojam na mene ostavio ovaj contour duo pročitajte u nastavku recenzije.




Contour duo je upakovan u tvrdu plastiku sa ogledalom veličine pakovanja. Pakovanje sadrži 10g proizvoda, odnosno po 5g za hajlajt i bronzer. Solidna količina koja će vam dugo trajati.
Brončani dio ovog dua je mat, malo naginje na topliju stranu, ali ne previše, te bi se mogao koristiti za konturiranje, ali i kao bronzer u svojoj svrsi. Pigmentacija mu je osrednja, što ga čini idealnim za dnevnu varijantu konturisanja. Za večernji izlazak kada je šminka malo jača i nije tako idealna opcija, ali za te prilike imam druge proizvode. Ovaj bronzer mi je savršen za posao, gdje ne želim da izgledam kao da sam krenula u provod :-). Tekstura mu je jako fina i zahvalna, izrazito lako se blenda i ravnomjerno nanosi, te mi ne ostaju fleke na licu, kako mi se zna desiti sa nekim jače pigmentovanim i lošijim proizvodima, a kada ne pazim. Baš mi se svidio za to dnevno konturisanje, a nijansa je nadogradiva, te će pristajati većini tonova kože. U slučaju da ste pocrnili ovog ljeta možda se neće i toliko primjetiti, ali će vam za zimu biti idealan.
Hajlajter je so-so. Nijansa je jako lijepa, zlaćana, ali mi se ne svidja što u sebi ima šljokice. Hajlajter se i trusi više od bronzera, te pomenute šljokice nekada završe i na bronzeru. Lako se sklone, ali ako ste u žurbi , a prvo na lice stavljate hajlajter, tada biste mogli malo tih šljokica  prenijeti sa bronzerom na obraze. Nije to strašno, ali eto, treba paziti. Pigmentacija mu je takodjer malo lošija, što bi bilo idealno za osvježiti lice za posao ili dnevnu kafu, samo da nije tih šljokica. Opet kažem, ni to mi nije baš toliko strašno, te ja koristim i ovaj hajlajter, i ujutru i navečer.


Iz Avona nam savjetuju da ovaj 2 u 1 proizvod koristimo tako što bronzer nanosimo na strane nose, liniju uz kosu i ispod obraza, a hajlajter na sredinu čela, nosa, bradu, ispod obrva i na vrh obraza. Ja rijetko kada konturišem nos, iako bi možda i trebala :-)))) ,  a hajlajter ne stavljam na nos i sredinu čela, jer imam izrazito masnu t-zonu, te ne bih voljela to još dodatno naglasiti, ali ga volim nanijeti ne ispod obrve, nego iznad, počevši od najviše tačke obrve, vrha luka, te lagano izblendam prema gore.
Trajnost bronzera je duža od trajnosti hajlajtera, a oba dijela se ravnomjerno skidaju. Bitno mi je samo da bronzer blijedi ujednačeno, te mi ne ostavlja ružne mrlje na obrazima. Nisam primjetila da mi šljokice iz hajlajtera završe na obrazima u toku dana, a ako vas je strah toga, uvijek se možete malo dodatno osigurati tako što ćete preko hajlajtera lagano preći vlažnom spužvicom.

Mislim da je ovo jako fin duo za konturisanje, prvenstveno za dnevnu šminku, kao i za početnike, kojima se neće desiti da pretjeraju ili nešto pogriješe. Duo košta 22,90 KM, ali je i u ovoj brošuri snižen na 12,90 KM.

p.s. Na nekim fotografijama, tj. zadnje dvije,  bronzer izgleda topliji nego što jeste, malo sam se borila sa svjetlošću dok sam ga slikala :-)








XOXO



Broj komentara: 6

  1. Kad sam vidjela ovaj duo, strasno sam pozeljela da ga imam...I onda se sjetih da imam nyx duo za konturisanje kojeg gotovo uopce ne koristim :D I odustala sam od narudzbe, barem zasad :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A to jeste, ako ne koristiš ni taj što imaš onda bolje uloži taj novac u nešto drugo :-)))

      Izbriši
  2. Smetaju li ti ove dlake :P Slike su pre pre preeeelijepe, a i ja trenutno isprobavam ovaj duo i dijelim većinu mišljenja sa tobom :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahha, ne smetaju Anela!!!! hvala na komplimentu :-* I tvoje su predobre :-)

      Izbriši
  3. Baš me je zanimalo kakav je proizvod, obzirom da sam ga merkala u brošuri. Nezgodno mi je da tako "napamet" poručim bez detaljnijih informacija, pa zahvaljujem na recenziji :-D Nažalost, za ovakve duo proizvode se uvek ispostavi isto - topliji bronzer i osrednji hajlajter. Kupila sam nedavno Catrice Prime and Fine duo, pa ako se i sa njim ponovi ista priča, definitivno kupujem ove proizvode odvojeno :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i treba, slažem se, osim ako je u pitanju paleta sa više nijansi... Ali teško je da potrefi neko i bronzer i highlighter po mom ukusu.. Možda neki HE brendovi, ali nisam probala takve :-) Plus ja puno više bronzer koristim, nego highlighter... Znatno više...

      Izbriši