ESSENCE BLUSH BALL - 10 PEACH CANDY


oblik loptice. zapečena puderasta tekstura se može nanijeti direktno na lice zahvaljujući obliku loptice i praktičnom pakiranju. jednostavno izblendaj pomoću prstiju da dodaš svjež dodir boje na obraze. idealno kada si u pokretu.




Jedan od noviteta koje je Essence predstavio za proljeće/ljeto 2016. godine je i ovo rumenilo neobičnog izgleda, a nazvano blush ball. Blush ball rumenilo je kod nas dostupno u dvije nijanse 10 peach candy i 30 cinnamon candy. a postoji još jedna nijansa - 20 strawberry candy, koju nećete naći na našim policama. Zašto jagodičasta loptica nije prisutna na našem tržištu ne bih znala reći, ali mi nije toliko žao, jer mi se od ove tri nijansa ta najmanje i svidja. Nisu me nešto privlačila ova rumenila kada sam ih vidjela prvi put na policama, prvenstveno što sam bila ubijedjena da su kremaste teksture, ni sama ne znam zašto . Onda se u Ovnak paketiću našlo i ovo rumenilo i tek sam tada skužila da se radi o klasičnom rumenilu, ne tako klasičnog pakovanja.


Rumenilo je upakovano kao kuglica smještena u bijelo plastično kućište, sa providnom plastikom na vrhu, a količina je 2g. Nije baš neko sofisticirano i elegantno pakovanje, ali vjerujem da je one malo mladje odmah privuklo. Ono na šta se ciljalo kod ovog rumenila je to da ga možete nanijeti na lice direktno iz pakovanja, bez upotrebe bilo kakvih dodatnih alata. Dobar koncept, stim da se rumenilo ipak mora izblendati, pa to morate uraditi ili kistom ili rukama, što da ne. U svakom slučaju, blendanje je obavezno, jer su vidne oštrije linije nakon direktnog nanošenja.

Pigmentacija rumenila je dobra, nadogradiva, medjutim kada blendate rumenilo ta boja se podje gubiti, pa je najbolje nakon blendanja opet lagano preći rumenilom po obrazima. Obzirom da se boja gubi blendanjem možete pretpostaviti da trajnost ovog rumenila nije izvanredna, ali zato je tu praktično pakovanje koje omogućava lako nanošenje. Ako vam to nije zamaranje, rumenilo možete ponijeti sa sobom u torbici, malo je, pa vam neće zauzeti mnogo prostora. Ukoliko vam je to peglanje, onda ga nemojte nanositi ako znate da ćete biti dugo van kuće. Meni to i nije tako strašno, mada bih voljela da duže traje, naravno, pa da se ne moram misliti imam li još uvijek rumenilo na obrazima. Doduše meni je bronzer uvijek glavni, tako da...:-)


Nijansa peach candy je  jedna svjetlija rozo-breskvasta nijansa, namijenjena onima svjetlije puti. Jako lijepa nijansa koja će krasno stajati svima, pogotovo plavušama. Medjutim, ako ste tamnije puti ipak izaberite nijansu cinnamon candy, jer će peach candy ili biti neprimjetna, ili će biti presvijetla i ružno izgledati na obrazima.
Tekstura rumenila je fina, pečeno je, a  ima skroz sitne čestice shimmera  u sebi koje se ne primjete toliko na obrazima i  ima satensku završnicu. Ne trusi se, mada zna nekada izgledati praškasto na obrazima, pogotovo ako se pretjera sa nanošenjem, ali to možete popraviti vlažnom spužvicom, koja je meni spas za sve :-)

Rumenilo je odlično za ponijeti sa sobom, nijansa je divna, ideja nanošenja je interesantna i sve to, kao i činjenica da košta samo 6,35 KM, čini da mu malo oprostim tu slabiju trajnost na obrazima. :-)



XOXO
 

*Proizvod ustupljen u svrhu recenzije

Broj komentara: 15

  1. Nijansa je divna! Idem sutra u Lilly da pogledam Essence štand. Divna recenzija. :)


    https://letsbetogethertonight.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  2. Posto imam svetliju kozu savrseno bi mi leglo, nijansa je prelepa :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam ovo isto svijetlije rumenilo..ali morat cu probat i tamnije...btw divno je..recenzija super..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam kontala uzeti sebi i ovo tamnije..Super stvar, direkt iz torbice na obraze :-)))

      Izbriši
  4. Ja se pokusavam rijesiti kolekcije šminke (nemoguce mi je sve potrositi, posebno jer se u zadnje vrijeme ne sminkam na dnevnoj bazi) ;) ali kad ugledam ovakve ljepote, pozelim ih imati...i sad se pitam da li mi fakat treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi kako ti to uspijeva :-))))) Ma i ja imam masu stvari koje ne koristim, ali kada izidje nešto novo, isto sam ludača kakva.... Da mi je samo probati i vratiti, to bi bilo super :-))))) I kažem uvijek neću kupovati svašta, radije ću skupiti pare , pa kupiti jedno skupo rumenilo, recimo, ali ništa... ja opet po svom....

      Izbriši
  5. Ja se pokusavam rijesiti kolekcije šminke (nemoguce mi je sve potrositi, posebno jer se u zadnje vrijeme ne sminkam na dnevnoj bazi) ;) ali kad ugledam ovakve ljepote, pozelim ih imati...i sad se pitam da li mi fakat treba :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo mi definitivno treba! :)


    Pogledaj poslednji post u pitanju je youtube kanal i bilo bi mi drago da ga pogledas( sub, like , kom ) http://fashionandallaboutthat.blogspot.com/ :)
    mozemo i da se zapratimo na instagramu : anaradunovic_

    OdgovoriIzbriši