GOLDEN ROSE RUŽEVI / GOLDEN ROSE LIPSTICKS

Za GR kozmetiku sam čula davno, ali nikada nisam ni pomišljala da je probam.. Prodavali su se kod nas samo na pijaci i uvijek mi je izgledala nekako ružno, prašnjavo, tako da sam je zaobilazila. Medjutim, kada sam pročitala super recenzija po blogovima, pogotovo ruževa i lakova, i ja sam odlučila da ih isprobam, kad ih toliko hvale. Mogu samo reći da mi je žao što to nisam ranije uradila, jer su fantastični! Naručila sam sebi 5 ruževa i svi su predivni, jedva čekam da isprobam nove nijanse.

I heard about GR cosmetics a long time ago, but I never wished to even try them out. They were only sold on the flea market and it always looked kinda ugly, and dirty... But when I read so many good reviews on various blogs, Especially their lipsticks and nail polishes, I decided to give them a try, since they are praised that much. I can only say that I am so so sorry I haven't done that before, because they are amazing. I ordered 5 lipsticks and they are beautiful, I can't wait to try out some other shades.


Ruževi sadrže 4,2 g proizvoda u sebi, kao i vitamin E i kremasti su. Miris im nije iritantan,, a sa cijenom od 3 KM su apsolutni pobjednici. Pakovanje im je crno, elegantno, nije neke pretjerane kvalitete, ali hej-3 KM.! Jedino treba paziti da se dobro zatvore, jer se moze desiti da se malo ošteti ruž, ali to mi ne smeta. Super su pigmentirani i dobro postojani i zaista ih se isplati kupiti.

The lipsticks are 4,2 g each and contain vitamin E and are creamy. Their smell is not irritating and with the price of 1,5 euros, they are absolute winners. The packaging is black, elegant, not of much high quality, but hey!-1,5 euros! The only thing you should watch out for is making sure that you close the lipstick properly, or else it can be damaged a bit, but that doesn't bother me. They are super pigmented and long lasting and are worth buying.


#79 je roskasta nijansa sa plavim podtonovima, Lijepa je ljetna nijansa, mada ja nikada ne nosim ruž prema godišnjem dobu,  i jarka je, što mi se svidja. Mislim da je nijansa koja većini stoji, a zbog plavih podtonova čini zube mrvicu bijeljim.

#79 is a pinkish shade with blue undertones. It's a nice summer shade, though I never wear lipstick according to the season,  and it  is bright, which I like. I believe it's a shade that looks good on everyone  and because of those blue undertones the teeth seem slightly whiter.

#123 je prava vamp boja i prvi je ruž takve ili slične nijanse koji posjedujem. Uvijek nekako bježim svjetlijim tonovima, ali ovu sam htjela isprobati i drago mi je što ću malo izaći iz svoje comfort zone. Boja je prekrasna, ali se uz ruž mora koristiti olovka.

#123 is a true vamp color and it is the first lipstick in this  or similar shade that I own. I somehow tend to use lighter shades, but I'm glad I'm stepping out of my comfort zone because of this one. The shade is beautiful, but you have to use a lip pencil with it.

#126 je prekrasna, prekrasna nijansa i mislim da je on i najprodavaniji. Njega sam najviše i koristila od svih i moj je apsolutnii favorit od ovih 5. Boja je blago narandžasta i jednostavno mi je super, ne znam šta drugo reći.

#126 is a gorgeous, gorgeous shade and I believe it's their bestselling one. I used this one the most and it's my absolute favorite out of the 5. The lipstick is a light orange shade and is simply amazing, I don't know what else to say.

#127 je svijetlo rozi i ide uz sve moguće, od smokey eyea do nekog neutralnog izgleda. Ovakve nijanse sam uvijek voljela i imala i ovakav ruž svaka žena treba da ima u torbici.

#127 is a light pink and goes with everything, from smokey eyes to a neutral look. I always loved these kinds of shades and always used them and every woman should have this kind of lipstick in her purse.

#128 je prelijepa narandžasta nijansa kao stvorena za ljeto i osunčan ten. Lijepo ide uz smedje tonove, na očima ili obrazima i meni se jako, jako svidja.

#128 is a beautiful orange shade made for Summer and a tan. It goes well with browns, either on your eyes or cheeks and I like it a lot.

Uradila sqam i swatcheve na ruci, jednom na prirodnoj svijetlosti, a drugi put sa blicem. Koje nijanse vi imate i preporučujete?

I did some swatches on my hand, once in natural sunlight and once using a flash. What shades do you have and recommend?


Broj komentara: 25

  1. Divni su, a 127 je moj favorit.
    Ne znam kakve volis, ali meni su fini i98, 99, 53 i 57. Ti su nekako i najpopularniji, kako vidim po ostalim blogovima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim sve što mi stoji :-D. Namjeravala sam svakako uzeti 98 i 53, ali provjeriću i ove ostale. Hvala na savjetu!

      Izbriši
  2. Hmm... unatoč silnim recenzijama ja još uvijek nemam niti jedan GR ruž. Ali #127 bi mogao biti prvi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao moraš ih probati, nećeš se pokajati 100%. Predobri su, a cijena je presmiješna :-D

      Izbriši
  3. ja ih imam oko dvadeset. :blush: obožavam ih, plus su užasno jeftini. dobro, nisu svi gr ruževi koje imam iz ove linije.
    njihovi lakovi su mi idealni. sigurno bih mogla živjeti da kupujem samo golden rose lakove. i nijedne druge. danas mi je stigao paket od njih i oduševila sam se kako su odlični a MPC im je 4,5KM !!!!!! 4,5 maraka a tekstura im je ista kao kod OPI liquid sand lakova. znači vrhunski su :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. p.s. preporučujem ti da skloniš ovu provjeru komentara, uđi u postavke i tamo komentari i postovi i skloni provjeru komentara, malo je iritantno kad moraš ukucavati ove nekakve brojeve i slova :p

      Izbriši
    2. Imam i ja par lakova, a samo jedan holiday, #77, neka neonska narandžasta :-D i super mi je.
      Hvala za tip vezano za komentare, nisam ni znala da mi je to upaljeno, pošto meni ne traži ništa. Nadam se da sam sada to uspješno uklonila.
      Hvala uglavnom :-*

      Izbriši
    3. ma ništa bona tu smo da pomognemo :D
      htjela sam i ja da mi pošalju taj #77 ali nisu imali pa su mi na kraju poslali neke koje nisam ni htjela al nema veze, izabrali su lijepe hihihi :D

      Izbriši
  4. I ja sam ih izbjegavala iz istog razloga jer su mi se gadili po pijačnim štandovima, onako prljavi i prašnjavi i nikad ih nisam tamo kupila...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, jeste, užas! Dobro je pa smo našli boljeg prodavača :-D

      Izbriši
  5. I adore #79 and #127 - such rich colours. I can't really take any orange or coral colours at all, so go for pinks with a bit of a nude undertone and they are stunning.

    I would love to see these available in the UK as they seem to have such great pigmentation and the packaging is really glamorous!

    Fi xoxox

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. They are really super pigmented, Ill send you one to try out when i order them again :-D

      Izbriši
  6. 127 mi je predivna, morat ću je kupiti :)
    super su mi GR ruževi

    OdgovoriIzbriši
  7. Divne su mi 126, 127 i 128 (koju sam jednom prilikom poklanjala, ali pametna, nisam i sebi uzela primjerak :D). Trenutno imam samo 2, 56 i 57 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda i ti dobijes na poklon onda :-D meni su ovi ruževi pravo iznenadjenje, super su!

      Izbriši
  8. Meni karmini super stoje, ali sam nekako lijena da ih stavljam. Tj, bila sam dok nisam otkrila GR :D Sad imam nekih 5 i baš sam mislila pisati post o njima :D Ne zna se koji mi je draži.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a ja opet ruževe obožavam i stalno ih nanosim i da ne provjerim je li mi spao sa usana :-D. pa hajde piši da vidim koje si nijanse izabrala, pa da naručim sebi još :-D

      Izbriši
  9. svi su lijepi al taj 123 skroz dobro izgleda :) a ja volim te vamp boje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 123 je baš onako fina nijansa, i tako bih voljela da mi stoji, ali nažalost....

      Izbriši
  10. prelepi su ja nemam još uvek ove nijanse iako ih već 11 godina koristim nikad ih nenađem u prodaji ,ali su mi svi idealni , ja koristrim 76 , 56, 57 , ultra rich color12, super boja ljubičasta skroz , 54 i 55 dva roza ruža odlična boja, i perfect shine 221 koji mi je ove sezone trend koji stalno i koristim u zadnje vreme, 205 ,takođe imam i nekoristim je nešto puno ,više volim roze nijanse , 60 bih preporučila svima osim 126 i 127 , ja ga koristim i super je . imam još i one 2000 color u nijajsama 113 i 143 koji je nešto roze crven nije jak i super je . 113 -ca je tamno ljubičasta ,skoro da je isti kao i 56 ca . Volim uglavnom jake ruževe ,mada kupim i ove neutralnije .Koristila sam do skoro i 98.cu lep je , to mi je i bio prvi ruž Golden rose koji sam i kupila i koristila , pa onda 64 koji i dan danas koristim još od 2005 godine ,a onda sam korstila i 77 tamno ljubičasti ruž koji nije loš ,ali mi je bolja 76 koji mi je omiljen , takođe imam i 72 boja starog zlata koja je po meni fantastična , koristim je samo u posebnim prilikama ,a odlično mi stoji jer sam brineta zelenih očiju .

    OdgovoriIzbriši
  11. pre mesec dana sam u apoteci ,, Pandora ,, kod mene u Pančevu kupila ruž 92 i odličan je prelepa ljubičasta nijansa kremast i jako dugo traje i već mi je postao omiljen ,Više ih neću nigde drugde ni kupovati jer su tu izvaredni ,ostale još nisam kupila jer opet nije ni bilo u prodaji, ali sad ih ima pa za koji dan .
    Probajte ga i za crnke je i za plavuše i za dan i za noć je .sličan je 76 i 79.traje i posle pijenja kafe ,ručka ,kolača.Verujte i probajte ,jeftin je ja ga platila 192 din , a u Alfi je skuplji za nekih 20 dinara i ne traje ,kako ne znam u apoteci su bolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj tako bih voljela da mis toji ljubičasti ruž, ali nikako da ga lijepo iznesem, ne znam zasto....

      Izbriši
  12. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši