WET'N'WILD Mega Last Matte ruž za usne-Pinkerbell i Dollhouse Pink



Volim ruževe!!!!! Iz tog razloga su i u nazivu mog bloga, naravno :-). Kada kupujem šminku uvijek se prvo zalijepim za njih, pa tek onda prelazim na sve ostalo. Moja komfort zona su nudaći, sa rozim ili breskvastim podtonom, kao i blijedoroze nijanse. Nekako se bolje i ljepse osjećam sa svjetlijim nijansama na usnama. Medjutim, nekada mi se desi da "poludim" pa biram malo jače ruževe, drečavije, smjelije.
Pošto volim isprobavati razne brendove tako sam sebi i naručila ova dva Wet'n'Wild ruža koja odavno gledam kod stranih blogerica i YouTuberica.




Dugo sam birala nijanse koje ću kupiti, pregledala milion slika na netu i na kraju je izbor pao na ove dvije nijanse-Pinkerbell i Dollhouse Pink. Jako je teško birati ruž na osnovu slika sa interneta i svočeva, jer znam i sama kako je nekada teško uhvatiti pravu nijansu fotoaparatom. Ali pošto ih nema u BiH (znam da se mogu kupiti u susjednoj nam Hrvatskoj, za Srbiju nisam sigurna) i znala sam da nema šanse da ih zadugo vidim uživo, morala sam se odlučiti.


Krenuću od početka, a to je pakovanje. Kao prvo,  ruž je omotan čvrstom folijom tako da znate da  nije otvaran. Pakovanje je usko, crno, sjajno, sa providnim gornjim dijelom, što je dobro, jer vidite nijansu ruža bez da ga otvarate, ali zato ne izgleda baš luksuzno. Nebitno...Ono što je najgore kod ovog pakovanja je to što se ruž ne može uvući, tako da morate baš paziti  kada ih otvarate i zatvarate, inače ćete ruž uništiti, skinuti sloj, zamazati poklopac....Na slici ispod se vidi da sam ja malo "zakačila" Dollhouse Pink, još sam pazila :-)


Medjutim, iako ruževi imaju taj nedostatak zbog pakovanja, sve to, po meni, nadoknadi sam ruž. Boje su fantastične, pigmentacija predobra. Luda.
Prekriju usne lako ,u jednom sloju, a postojanost im je odlična, izdrže jako dugo na usnama.  Nekog su polu-mat finiša, što je super, jer imaju postojanost mat ruževa, a ipak se vidi blagi kremasti sjaj i nimalo ne zatežu niti isušuju usne, mada se primjeti i izgleda ružno ako su usne ispucale ili suhe.

 Toliko su mi se svidjeli da sam sebi naručila još dvije nijanse, Just  Peachy i Think Pink, koji su "moje" boje, ali obzirom da sam ih naručila ljetos i da su malo duže putovali po vrućini, desilo se to da su se malo otopili i nisu lijepi za oko. Iskoristivi su, ali ih nisam mogla slikati za ovaj post.

Pinkerbell i Dollhouse Pink sam naručila davno,sa Beautyjoint-a, a to je ujedno bila i moja prva kupovina na ovoj stranici. Stigli su za nekih 20ak dana, a koštali su $2,75 (malo više od 4 KM). Sadrže koenzim Q10 i vitamine A&E.

Pinkerbell


Pinkerbell je savršena nijansa za proljeće i ljeto. To je zapravo jedna drečava, neon roza nijansa, i nije baš za svakoga. Strašno je primjetna na usnama i iako vjerujem da bi sjajno stajala onima sa tamnijom puti, svidja mi se i kako meni stoji, iako sam poprilično svijetla. Dakle, nemojte da vas uplaši ovaj opis nijanse, možda se i vi zaljubite u nju. Slovi za dupe MAC Viva Glam Nicki M. ruža, posebno zbog žutog podtona koji i Pinkerbell ima. Kažu. Nemam MAC da uporedim....



Dollhouse Pink


Dollhouse pink je barbie roza nijansa na steroidima. Plavog je podtona i takodjer je nijansa koja je savršena za proljeće i ljeto, poput Pinkerbell. Opet, i ovo je jarka nijansa koja možda nije za svaki dan, nego za one dane kada se osjećate baš veselo, pa želite to još više da naglasite ružem. Najbolje je da nakon nanošenja skinete malo ruža prstom ili maramicom, tako ćete dobiti malo nosiviju nijansu.



Za kraj vam ostavljam sliku swatcheva na ruci, gdje možete vidjeti koliko su pigmentovani ruževi sa samo jednim premazom. Zar nisu divni? Nijanse doduše jesu ispale malo tamnije i zagasitije, ali na slici dolje možete vidjeti kako Pinkerbell izgleda na usnama. Ujedno možete vidjeti i zašto češće ne objavljujem slike ruževa na usnama, a to je da mi usne tako čudno i krivo ispadnu na fotografijama da je to čudo. Uživo su ljepše, ali eto....Kada vidim fotografiju svojih usana i npr. Anelinih (Lipstick Attack) plače mi se :-).

To je sve za ovaj put, čitamo se uskoro :-D BTW, kako vam se dopadaju ove nijanse???




xoxo

The Lipstick Bar.







21 komentar

  1. a sad bih te ja istukla :D da znaš.
    super ti je post i slike i na ustima baš lijepo izgleda ovaj pinkić, toliko da mi dođe da opet imam pink fazu :D a znaš kako volim tamne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne tuci Ane, ne tuci :-) Je l' moguće da ti razmišljaš o bilo kojoj nijansi roze, ne vjerujem........:-)

      Izbriši
  2. Pinkerbell je vrh... Lici mi na maybelline shocking coral, a ovaj drugi na fuchsia flash, valjda im je tako naziv. To su mi najdrecaviji ruzevi u kolekciji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su ova dva definitivno najdrečavija u kolekciji :-D

      Izbriši
  3. Poslije Anele ne znam kako se iko usudi ista prikazivat na licu, osim Marije, i ona je savrsena :D
    Meni se licno ne svidja nijedna nijansa, tu smo skroz razlicite. Ja vise volim malo tamnije. Ali rado bih da mi neke od ovih pristaju i nosila :)) :*

    OdgovoriIzbriši
  4. P.s. Ja imam Sugar plum fairy :)
    p.p.s. I nina je lijepa, i ona moze sve prikazat :D
    Hajd sad cao :D

    OdgovoriIzbriši
  5. One thing I love about the Wet n Wild products are how pigmented they are. The lipsticks are no different! These shades are absolutely stunning.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I only have their lipsticks for now, I sure am plannning to buy more stuff. The pigmentation of these is really amazing...

      Izbriši
  6. Oba su lijepa i da se mogu nabaviti u BiH sigurno bi bili moji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi smo zakinuti za tako mnogo lijepih stvari nažalost :-D. Biće nekada valjda....

      Izbriši
  7. Imam Dollhouse Pink i stvarno se nisam usuđivala da ga nosim, samo ga slikala za swatch i eno ga stoji :D Obzirom da i ja imam ove lude periode, možda mu dam šansu :D I ja sam jako zadovoljna trajnošću, pigmentacijom i svime osim pakovanja, ali opraštam im, zbog svega ostalog :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pinkerbell je predivan :) Ako ikada wet n wild stigne u Bosnu znam koju cu nijansu kupiti, bas mi se svidja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste divna nijansa stvarno. Voljela bih da dodje kod nas wnw, ali čisto sumnjam da hoće....:-(

      Izbriši
  9. Hahahaha, "barbie roza nijansa na steroidima", vrištim od smijeha :D Obje nijanse su mi predivne, ali ta WnW ambalaža me izluđuje jer stalno imam osjećaj da će se raspasti :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Poštovana dali se ti ruževi mogu kupiti negdje u Hrvatskoj ili naručiti oreko interneta?hvala!

    OdgovoriIzbriši