ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil


Odavno spremam recenziju ovog ulja, ali pošto sam imala gadnu alergiju i lice mi je divljalo, morala sam prekinuti svoj režim njege kože i koristiti neke sasvim druge proizvode.Inače volim pisati recenzije kada baš koristim odredjeni proizvod, recimo i kada pišem o nekom ružu, on mi je na usnama taj dan, pa je tako bilo i sa ovim uljem. Nisam se davno vratila svojoj preparativi, a jedva sam čekala, vjerujte, i napokon ponovo počela koristiti ovo divno ulje koje strašno, strašno volim.



ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil

Da vas uputim-moja koža je masna, mada su obrazi ponekad skloni dehidriranju i strašno je osjetljiva. Crvenilo mi je bilo problem od kada znam za sebe i to mi više smeta nego masna koža. U zadnje vrijeme se crvenilo pogoršalo, pa je sva moja preparativa usmjerena ka proizodima za osjetljivu kožu, a ne masnu kao što je to godinama bio slučaj.

Sada stvarno imate masu brendova koji nude ulja za lice, a ja sam počela sa Now Solutions uljima od slatkog badema i sjemenki grožđa. Slatki badem paše mom mužu i on mi to ukrade svaki put kada naručim, a ulje sjemenki grožđa me nije nešto posebno oduševilo. I onda sam odlučila malo pročešljati iherb i potražiti nešto novo i zanimljivije. Tako sam i došla do Andalou Naturals ulja koje sam uhvatila na sniženju i naručila. I nisam se pokajala ni sekunde.:-)

ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil

Andalou Naturals je prirodni brend koji koristi ono najbolje iz prirode da bi napravili učinkovite proizvode koji su dobri i za ljude i za planetu. Njihovi proizvodi za njegu kože, kose i tijela su napravljeni pažljivo, miješajući naprednu tehniku voćnih matičnih ćelija sa prirodnim i fair trade  sastojcima, sa minimalno 70% certificiranog prirodnog sadržaja, za vidljive i zdrave rezultate.

ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil

Sastav: 
Helianthus Annuus (Sunflower), Simmondsia Chinensis (Jojoba), Rosa Canina (Rosehip), Punica Granatum (Pomegranate), Vaccinium Macrocarpon (Cranberry), Camelina Sativa, Argania Spinsosa (Argan) and Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Oils*, PhytoCellTec (Alpine Rose, Malus Domestsica, Solar Vitis) and BioActive 8 Berry Complex*, Soothing Complex: [Hyaluronic Acid, Magnolia Officinalis Bark, Phoenix Dactylifera (Date) Leaf Cell and Boswellia Serrata (Boswellin) Extracts], Sorbitol, Caprylic/Capric Triglycerides, Tocopherol (Vitamin E), Aloe Barbadensis Extract, Camellia Sinensis (White Tea) and Aspalathus Linearis (Rooibos)*†, Citrus Tangerina (Tangerine) and Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oils*, Rosa Centifolia (Rose) Oil


ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil

Kao što možete vidjeti, sastojci su divni. Ulje je bez glutena, parabena i sulfata i nije testirano na životinjama.

Ključni sastojci su:

Matične ćelije alpske ruže: Podržavaju vitalnost kože, njenu elastičnost i mladalački sjaj. Takodjer potiču regeneraciju epiderma i podržavaju funkciju kožne barijere.

Kompleks 1000 ruža: Ružina vodica i eterično ulje ruže umiruju i omekšavaju osjetljivu i suhu kožu.

Umirujući kompleks (hijaluronska kiselina, kora magnolije i ekstrakt lista datule): Pruža zaštitnu vlažnu barijeru da bi se ublažila upala i smanjila reaktivnost kože.

Nar: antioksidans bogat taninima i polifenolima pruža protuupalnu zaštitu, smiruje kožu i jača vezivnu matricu kolagena i elastina za bolji tonus kože i gladju, čvršću teksturu.

ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil

Bioaktivni sastojci:

Matične ćelije jabuke i grožđa: Nagrađivane matične ćelije Malus Domestica (jabuka) i Solar Vitis (grožđe) potiču funkciju ćelija kože, za poboljšanje otpornosti i vitalnosti. PhytoCellTech je patentirani proces koji enkapsulira matične ćelije biljaka na vrhuncu njihove potencije, a tako su anti-aging i antioksidnsne sposobnosti i do 1000 puta veće nego kod izvornog bioaktivnog sastojka. Ove matične ćelije obnavljaju uspavane ćelije, popravljaju oštećene i regenerišu zdrave ćelije.

Bioaktivni kompleks 8 bobica: voćni antioksidansi-acai, aronija, crna bazga, borovnica, šipak, goji, planika i vučji trn.

Certificirana organska aloe vera: cijenjena po obilju vitamina, minerala, amino kiselina i proteina, obnavlja i umiruje kožu, ublažava upale i hidratizira, te pospješuje apsorpciju aktivnih sastojaka.


ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil

I konačno da predjemo na moje iskustvo sa ovim čudom od ulja.
Na slikama ste mogli vidjeti kako je upakovano. Bočica je preslatka, a ulje se dozira kapaljkom. Dosta je tečno i ja ga uvijek prvo "nakapam" na ruku, pa onda mažem po licu. Čim otvorite bočicu zapahne vas miris ruža, baš je intenzivan. Na početku mi je to smetalo, jer nisam neki ljubitelj tog mirisa, ali sada sam tako navikla na njega , da mi čak i paše. Miris se dugo i zadrži na licu i sada uživam njuškajući se pomalo :-).
Ulje je tečno, lagano, tako da ga koža brzo  upije. Bilo me malo strah kako će to sve izgledati kod mene, obzirom da mi je koža masna, ali koža je divna ujutru. Nije dodatno masna, nego samo fina, glatka, mekana,hidratizirana....Koža mi je dosta finija kada ga koristim, a i puder lijepo legne ujutru, obzirom da je koža mekana i glatka.
Na pakovanju piše da ulje možete koristiti i za vrhove kose i zanoktice, ali meni je žao, iskreno. Ovih 30 ml čuvam samo za lice, mirišem ga i pazim :-). Vidite po meni da mi se baš svidja.
I još da napomenem da ovih 30 ml može jako dugo da traje, pa ispadne i dobra investicija. Cijena na iherbu je $20, a trenutno je snižen na $16.

Preporučujem ga svakome, ma kakvu kožu imali, oduševićete se poput mene.

ANDALOU Naturals 1000 Roses Moroccan beauty oil

xoxo


Broj komentara: 12

  1. Slike su predivne ^_^ I ja nisam ljubitelj mirisa ruže, ali voljela bih probati ovo ulje :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Malo je reći da me privlači! :D Protiv mirisa nemam ništa, čak bih uživala u njemu! :DDDD

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim miris ruze i odlicno mi izgleda ovo ulje. Pakovanje je bas dobro. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako me privlače ti Andalou Naturals proizvodi, a pogotovo ovi rozi :D Od njih inače imam samo masku od bundeve s glikonom kiselinom i super je. Volim ulja, tako da si i ovog stavljam na wishlistu :) Sastav je odličan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo prvi njihov proizvod i voljela bih isprobati citavu ovu liniju, a cula sam sve najbolje o toj masci. Sacekacu da mi se lice jos malo smiri, a onda cu je i ja isprobati.

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. Hahha. Ich weiss das du es moechtest... Takodjer sa umlautom! :-.)

      Izbriši
  6. Kako je lijepooo, a slike su ti uvijek fantasticne.
    Jedva cekam da mi stigne pa da se i ja mackam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaa, znas da se trudim. :-) A i ja jedva cekam da ti doje, da cujem tvoju presudu..

      Izbriši