Essence silky touch blush - 90 Summer dreaming


Vjerujem da 99,9% nas ima bar jednu stvarčicu iz Essence-a u svom neseseru. Fin je to brend, imaju oni i promašaja, ali i dosta divnih stvari. Što se tiče rumenila, imam ih par od Essence-a, ali su to većinom rumenila iz nekih LE kolekcija. Ovo mi je , vjerujte, prvo rumenilo iz njihove stalne, redovne kolekcije-Silky touch. Zapravo drugo, jedno sam dobila na poklon od moje divne kolegice Mel, ali je Summer dreaming , ono o kojem vam danas pišem, prvo koje sam stavila na obraze.



Essence silky touch blush - 90 Summer dreaming


Essence često izbacuje limitirane kolekcije i u većini njih možemo naći i rumenilo, ali rumenilo o kojem danas pišem, kao što sam pomenula, dolazi iz njihove redovne linije.silky touch blush. Rumenilo sa svilenkastim dodirom. Trenutno u ovoj kolekciji možete naći 6 nijansi:

10 adorable
20 babydoll
40 natural beauty
70 kissable
80 autumn peach
90 summer dreaming

Po brojevima možete zaključiti da se postava mijenjala, a zadnji dodatak je upravo 90 Summer dreaming, kojeg je Essence predstavio za proljeće/ljeto 2015.

Essence silky touch blush - 90 Summer dreaming

Ne bih mogla reći da rumenilo mami izgledom. Upakovano je u plastiku , tvrdu i providnu, a dobra stvar kod toga je što je nijansa  vidljiva bez otvaranja. To najviše mrzim kod recimo Sleek rumenila, svako moram okrenuti i pročitati nijansu.Lijepo se otvara i zatvara a na unutarnjoj strani plastike imate i ugraviran naziv essence. Na poleđini pakovanja je sastav, što ste mogli vidjeti na jednoj od slika iznad.

Essence silky touch blush - 90 Summer dreaming

Što se tiče nijanse, riječ je o jednoj prekrasnoj rozo-breskvastoj nijansi sa sitnim zlatnim shimmerom, koji se i ne vidi na obrazima , nego samo licu daje neki lijepi sjaj. Moram priznati da me nijansa baš prijatno iznenadila i da nisam  očekivala ovakvu krasotu. Divna je stvarno, i savršena za ovaj period. Pigmentacija je takodjer iznenađujuće dobra. Četkom lagano predjem preko rumenila  jednom, dvaput, i to je taman perfektna količina za jedan obraz. Rumenilo je na dodir rukom malo brašnjikavo, ali i svilenkasto (!), baš kako i stoji u nazivu, a fino se i blenda. Ja ga stavljam preko bronzera i mrvicu iznad, jer bez bronzera ne znam da živim :-).

Essence silky touch blush - 90 Summer dreaming

Žao mi je, iskreno, što nisam ranije isprobala ova rumenila, ali da se to nadoknaditi. Čim prvi put odem do CM-a pogledaću i ostale nijanse. Obzirom da je cijena rumenila 5,25 KM, nije problem skupiti ih sve...:-)
Količina koju dobijete je 5g, iako se čini da je dosta manje.
Na slikama ispod možete vidjeti swatcheve, kako na prstu, tako i na ruci i nadam se da sam uspjela uhvatiti aparatom prekrasnu nijansu ovog rumenila. Vjerujte mi na riječ kada vam kažem da je ovo jedan divan komad šminke, a za tako nisku cijenu. Nema ništa ljepše nego kada za male pare nađete neki super proizvod.

Essence silky touch blush - 90 Summer dreaming


Imate li ijedno silky touch rumenilo? Šta mislite o ovom? Dopada li vam se nijansa?

*Proizvod ustupljen u svrhu recenziranja

xoxo


Broj komentara: 14

  1. Imam nekoliko nijansi iz ove linije, ali sve mi se čini da mi je upravo 090 najljepša :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj jedva čekam da vidim druge nijanse , pa da uporedim :-)

      Izbriši
  2. Lijepo je, samo mi nekako brzo izblijedi s lica i nestane. Ovo za neprozirnu ambalazu smeta samo nama koje smo lude sminkare pa skupljamo sleek rumenila XD prosjecna zena ako ima sleek, ima jedno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ne izblijedi, možda što se nameljam nekada :-)ahhaah, a za sleek si u pravu, ali št aću kad su mi slatka...doduše samo 4 imam .-)

      Izbriši
  3. Divno izgleda, odlicna nijansa za moj bled ten da da malo boje. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Živeo Essence! Prva, najavna fotka ti je za 10!!! Divno je rumenilce, ovu nijansu nemam i stvarno izgleda dobro. Me like it! <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je nijansa super jer sam baš blijeda i djeluje prirodno na obrazima :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Za ovu cijenu i kvalitet... treba ih skupiti sve :)

    OdgovoriIzbriši