Flormar bronzing powder 05




Bronzeri su super stvar. Daju osunčan izgled licu, dimenziju, a mogu biti od pomoći u slučaju da vam je puder presvijetao. Ja bukalno ne mogu zamisliti šminkanje bez bronzera, i često ih koristim umjesto rumenila. Imam ih dosta, više nego je potrebno, a najviše ih je sa mat završetkom. Ne bježim ja ni od šljokica, da se razumijemo, ali preferiram mat bronzere. Bitno mi je samo da nisu narandžasti, pa da izgledam kao Umpa Lumpa.



Flormar bronzing powder 05

22.4. je bio divan dan za mene. Upoznala sam tri djevojke, svoje blogodrugarice, koje neizmjerno volim, kojima poznajem dušu, a nikada ih do tada nisam vidjela. Zvuči nevjerovatno, ali je tako. Nakon razgovora o svemu i svačemu, radosti i sreće, biranja Melisine vere, razmijenile smo poklone. Nismo htjele pretjerivati, nego samo pokazati mali znak pažnje. Ja sam od svake od njih dobila i po bronzer. To govori koliko me poznaju i znale su da mi bronzera nikada dosta :-). Najviše pažnje mi je privukao ovaj Flormar, a dobila sam ga od našeg dealera flormara-Anele. Prvo mi je privukao pažnju svojom veličinom, koju možete vidjeti na slici ispod. Ovo je jedan monstrum od bronzera. Sadrži 33 grama. 33. Ludilo!

Flormar bronzing powder 05

Bronzer dolazi upakovan u smedju, tvrdu plastiku i zaštićen je malom naljepnicom. Kada ga otvorite  zadivi vas količina ovog proizvoda. Ljepota za vidjeti, barem meni. Površina mu nije ravna, na njemu je izrezbareno sunce i to je po meni baš sladak detalj. Takodjer se primjeti i decentan zlaćani shimmer, a koji ne primjetim kada bronzer nanesem na lice. Ne bi mi smetalo ni da se taj shimmer malo primjeti, ali i ovako je divan.
Ima i lijep miris, na što nisam navikla kod bronzera.

Flormar bronzing powder 05

Na stranici Galant web shopa imate 5 nijansi ovog bronzera, a košta 8,45 KM što je predobra cijena za ovu količinu. Ja sam dobila broj 05, koji je najhladniji od ovih 5 čini mi se, a 03 je najtamniji i najtopliji. Divan izbor i Anela je baš ubola nijansu za mene. Nijansa se savršeno stopi s mojim tenom, a može čak poslužiti i za dnevno, lagano konturiranje. Prvi put kada sam ga krenula nanijeti na lice koristila sam e.l.f. duo fiber četku i bronzer se počeo rasipati. Baš sam se bila prepala, ali sam onda uzela mekaniju četku i situacija se popravila. Trusi se on malo, mrvicu, ali morate koristiti mekaniju četku. E.l.f. je baš bila gruba za njega.

Flormar bronzing powder 05

Tekstura bronzera je fina, svilenkasta i bronzer se jednako  nanosi na lice. Pigmentacija je san, ni prejaka ni slaba, taman onakva kakva treba da bude. Ne može se desiti da pretjerate sa nanošenjem, a ja ga nanosim na obraze i na čelo, lagano, pa nadogradjujem gdje treba. Ovaj bronzing powder je zapravo i za lice i za tijelo, ali ja ga koristim samo za lice. Doduše još uvijek nije skroz ugrijalo, pa da se oblači odjeća koja dozvoljava upotrebu bronzera na tijelu. Do tada će ovaj bronzer krasiti samo moje lice :-).

Flormar bronzing powder 05

Flormar bronzing powder 05

Na slici ispod možete vidjeti  kako je ovo jedna fina nijansa bronzera, hladna, ali ne puno da izgleda prljavo ili ružno. Bronzer preporučujem u svakom slučaju, što zbog cijene i količine, tako i zbog kvalitete ovog bronzing pudera. Rekla bih da ću ga "kupiti" ponovo, ali je on nepotrošiv..
Kako se vama čini? I da li koristite bronzere?

Flormar bronzing powder 05

xoxo





Broj komentara: 10

  1. Imam nijansu br 2 i super mi je ,mada mi ova nijansa br 5 izgleda prelijepo i da nepotrosiv je hehheh

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E čula sam da je pored 05, 02 najljepši. nisam ih vidjela uživo još, osim ovog mog :-) I stavrno ga puno dodje...haha..

      Izbriši
  2. :* :* <3 <3 <3
    I ako kom.ode dvaput, nek ide :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš je lijepa nijansa. Najviše koristim Sleek bronzer koji je ujedno i najbolji koji sam probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja Sleek, onaj što dodje u face form . Dobar je i on, mada je topliji od ovog.

      Izbriši
  4. Uh divno izgleda :) svidja mi se sto je hladan. Ja imam trenutno neki onaj ogromni L'Orealov Glam Bronze La terra u boji 01 i stvarno je lijep. Topao je ali ne naradzast i ima malo shimmera, pravi ljetni i nepotrosiv, takodje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja odavno ganjam neki L'orealov bronzer, a čula sam, tj.gledala recenziju jednog koje izlazi sada nekada, samo ne znam da li ce ga i kod nas biti. Nadam se....

      Izbriši
  5. Jedan od najdražih mi je!!! :D Potpisujem sve što si rekla!!! Tekstura mi se kod njega najviše od svega sviđa... sa nevjerovatnom lakoćom se nanosi i blenda, san svih snova je! <3



    :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super pa se slažemo, a znam da si i ti pisala o njemu. Stvarno je dobar, san snova što kažeš :-)

      Izbriši