INGLOT AMC eyeliner gel #77



Mirror, mirror, on the wall,
who's the blackest of them all?


Počinjem recenziju ovim stihovima... A Inglot AMC eyeliner gel je zaista najcrnji eyeliner koji sam ja imala. Dok ga nisam kupila najdraži mi je bio L'oreal So Couture eyeliner u olovci i zaista je i on fenomenalan i zaslužuje post za sebe, što će se možda i desiti u skorijoj budućnosti. Ali nakon kupovine #77 svi eyelineri su mi pali u zaborav. Skoro, jer ako sam u žurbi vraćam se svojoj drugoj ljubavi, L'orealu.
Pri svakom šminkanju koristim tuš, kada ga ne stavim oči kao da su mi gole i zato mi i treba neki kvalitetan. Baš poput ovog...


INGLOT AMC eyeliner gel #77


Ja bih trebala napisati i jedan post sa nazivom Youtubers made me buy it, zato što sam stvarno dosta stvari kupila upravo zahvaljujući omiljenim mi jutubericama i njihovim preporukama. Tako je i bilo sa ovim eyelinerom. Dosta videa sam gledala, većinom LustreLux, u kojima ona upotrebljava Inglot liner i zainteresovao me, i to dobro. Onda kada se otvorila Inglot radnja u Sarajevu, jedva sam čekala da ga se dočepam. To mi je bila prva želja za Inglot, medjutim sve se oteglo do prije mjesec dana, kada mi je stražnjica konačno vidjela puta. Relacija je bukvalno bila stanica-taxi-SCC-Anela-Melisa i Ema-Inglot!

INGLOT AMC eyeliner gel #77

Eyeliner dolazi u kartonskoj kutijici, a na mojoj je bila zaštita protiv kradje, a tako jako zaljepljena da sam poderala kutijicu skidajući je. Upakovan je u plastičnu teglicu, što me je malo iznenadilo, navikla sam na staklo. Čvrsta je plastika, ne brinite, samo eto što nisam navikla. Kada otvorite teglicu imate i zaštitnu foliju, kao što ste mogli vidjeti na slici iznad. Idealno bi bilo ostaviti tu zaštitu, da se liner sporije suši, ali ja je nisam sačuvala. Nerviralo bi me da je stalno pomjeram. Radije ću kupiti duraline ako mi se liner osuši :-).

INGLOT AMC eyeliner gel #77

AMC stoji za Advanced Makeup Components. Nemam pojma šta to znači. možda da imaju više pigmenta u sebi, ali stvarno ne znam. Nije ni bitno, na kraju krajeva. Bitno je da eyeliner zadovoljava. U stvari, glupo je reći da zadovoljava, trenutno mi je #1 medju linerima (koje sam probala). Pigmentacija mu je fantastična, eyeliner je kremast, lijepo se i lagano nanosi i brzo suši. Ne toliko brzo da nemate vremena popraviti ako ste nešto fulali. Mada ja za popravke uvijek koristim štapiće za uši natopljene micelarnom.Iz Inglota kažu da nakon sušenja postane vodootporan, mada ja imam taj problem da mi se svaki eyeliner malo skine i razmaže u unutarnjem uglu oka. Da li je to zbog  toga što imam spuštene kapke, ili što imam vlažne oči, ili kombinacija toga, ali uvijek sam imala taj problem, pa tako i sa ovim eyelinerom. Znači da ipak nije u potpunosti waterproof i smudge proof.

INGLOT AMC eyeliner gel #77

INGLOT AMC eyeliner gel #77

Ali je zato crn. I mat. Lijep je, zaista. Najčešće ga nanosim Zoeva četkom i lijepo se slažu. Platila sam ga 26 KM, što nije ni malo. Medjutim, treba uzeti u obzir da dobijete 5g proizvoda, dok je većina eyelinera u gelu ostalih brendova 3g. Dodje to otprilike na isto. Eyeliner je dugotrajan i kada navečer skidam šminku isti je kao i ujutru, osim tog unutarnjeg dijela. Ako ste u prilici da ga kupite, toplo vam ga preporučujem. Znam da ima i dosta nijansi, puno više nego kod većine brendova.

INGLOT AMC eyeliner gel #77


Na slici ispod možete vidjeti kako izgleda, vidite kako je crn! Ispod sam stavila i sliku svog oka, sa filterom, da ljepše izgleda :-)

Šta mislite o #77 ? Interested?


INGLOT AMC eyeliner gel #77


INGLOT AMC eyeliner gel #77


xoxo

Broj komentara: 20

  1. Super su, ja ću nekad još koji zbavit. Imam crveni i oduševljena sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih još možda smedji, za nešto jače nisam hrabra :-)

      Izbriši
    2. oh, ja sam si baš zapikala ove lude :D ljubičasti i plavi mi se čine dobri :D a i bijeli nije loš. Šta ću kad sam cijela blesava XD

      Izbriši
    3. haha, joj svidja se i meni svijetlo plavi...

      Izbriši
  2. Dobar je mora se priznati :-D Odlična recenzija i slike su vrhhh :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Veoma sam zainteresovana i od kako znam za sebe na spisku mi je! :D Apsolutno svaka cura ga hvali i jos uvijek nisam naisla na negativno recenziju za njega!
    Imam samo jedan problem u životu... navikla sam na normalni tuš i nikad nisam probala tuš u gelu... sve hoću to da promijenim! XDDDDDDDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što bonaaa? Ma isto je to skoro, samo da imaš finu, tanku četku :-)

      Izbriši
  4. Slike suuuu... ko i uvijek :)))
    Ja nikad nisam koristila ovakav tus jer mislim da sam previse smotana iako mi se nekad cini da je mozda lakse njega nanijeti ali eto... stvar navike.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nisi bona, čini ti se, isto je to, samo što kažeš navika je drugačija...

      Izbriši
  5. Odlicno izgleda, jos samo da usavrsim tehniku nanosenja i mogu da ga kupim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, polako :-) Nisam se ni ja još uvijek usavršila, ali dajem sve od sebe :-)

      Izbriši
  6. Baš je crn, crnji nisam vidjela hehe. Ja imam problema sa nanošenjem tuša u gelu, ja volim klasične tuševe sa tankim kistićem. Lijepe slike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim i ja te u olovci, ali i ove u gelu. L'oreal mi je super i njega koristim ako ne stavljam inglot :-)

      Izbriši
  7. Ovo mi je na "to buy" listi vec dugo, ali nikako da se nakanim... dok potrosil L'orealov (dakle, za nekih 4-5 godina xD)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja se nisam nasla s ovim tusevima u gelu nikako. Vjerovatno zato sto koristim tekuci vise od 10 godina :D
    A lijepo izgleda, mozda ga uzmem nekad...ako mi nedostajalo ideja gdje potrosit pare :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuj? Nisam znala to. A što se tiče ideja za kupovinu, zar je moguće da ti ih ikada bude nedostajalo? :-)

      Izbriši