NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires


NYX mi je baš onako simpa brend. Imaju divnih stvari, kvalitetnih, lijepih, a cijene su im super. Najpoznatiji su po njihovim proizvodima za usne, mada tu slavu dostiže i  contour kit koji su predstavili nedavno. I on će biti moj, kad-tad :-).
Dok nije bio dostupan u BiH, NYX sam naručivala sa Ebay-a, nakon toga sa Makeup Arene, a zadnja narudžba mi je bila sa stranice alexandarbih.com, kada sam i naručila ovaj soft matte lip cream i mami njen voljeni ruž Indian pink.



NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires

Probala sam dosta NYX proizvoda, najviše imam njihovih ruževa, a  na red je došao i hvaljeni soft matte lip cream. Obzirom da je izbor nijansi zaista veliki, dugo sam googlala i tražila nijansu za sebe. Na kraju je izbor pao na Buenos Aires, divnu breskvastu nijansu, koja i nije iznenadjenje za one koji me poznaju.

NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires

SMLC ima na izgled jako simpatično pakovanje. Plastična tuba je u boji ruža, što mi je presladak detalj, mada i nedostatak. Naime, ne vidi se koliko je ruža potrošeno, tako da u biti ne možete znati ni da li je neko prije vas isprobao ruž, ili u najgorem slučaju, potrošio pola proizvoda. Što je najgore ne sjećam se da li je pakovanje bilo zaštićeno naljepnicom, ali i da jeste, lako ju je opet zalijepiti da se ne primjeti. To mi je jedina mana ovog pakovanja, a ostalo mi je sve super. Tuba je mala i lako stane i u najmanji džep, a pošto je poklopac na odvrtanje kao kod sjajila, neće vam se otvoriti samo od sebe. Aplikator je spužvasti i savršen je za nanošenje ovakve vrste proizvoda. Naziv nijanse je na dnu tube, kao što možete vidjeti na slici ispod.

NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires

Tekstura ruža je fina, kremasta, pjenasta koja lako klizi preko usana i suši se u mat završetak. Usne moraju biti savršene da biste ga nanijeli, jer, hem je svijetla nijansa i sve se vidi, hem je tekstura takva da se i najmanja nepravilnost na usnama primjeti. Ja inače šminkanje počinjem stavljanjem balzama, tako da balzam uradi svoju magiju dok ja našminkam ostatak lica. Ruž je uvijek zadnji, naravno. Nije mi dodatno isušio usne, ali mu fali ono nešto, ne znam ni ja šta, ali nije to to. Nekada mi zna baš suho izgledati na usnama i pored balzama. A opet nekada mi savršeno izgleda, do čega je ne znam ni sama. Pigmentacija mu je so-so. Doduše kod mene su usne baš tamne prirodno, a primjetila sam da svi ruževi ove nijanse, nebitno koje marke, uvijek imaju lošiju pigmentaciju od ostalih. A baš ovo mi je najdraža nijansa od svih. Nakon što sam ga kupila opet sam čitala recenzije i vidjela da se svi žale baš na ovu nijansu. Eto koji sam peh. Od svih SMLC-a, Buenos Aires je medju najlošijim.

NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires

Medjutim, to me ne obeshrabruje. Pa nije tako zapelo da neću naručiti još koju nijansu. Hoću, sigurna sam. Bez obzira na par mana ruža, ja ga opet volim. Valjda zbog nijanse. :-)
Traje on 2 do 3 sata ako ne jedem i ne pijem, i mora se popravljati tokom dana, ali pozitivna stvar je što se ne prenosi na čašu ili šoljicu dok pijem. Barem to, da je kiss proof. Jednostavno lagano nestaje sa usana. Ali ja sam od onih koje vječito ližu usne.I da, lijepo miriše. Na kolačiće...:-)

NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires

Kao što sam rekla, ruž možete naručiti sa sajta Alexandarbih.com ili njihove FB stranice Nyx Cosmetics online prodaja. Možete birati izmedju 22 nijanse i nema šanse da ne postoji nijansa za vas. SMLC košta 14 KM, a pakovanje je od 8ml.
Pošto ja volim breskvaste nijanse našla sam dupe za ovu nijansu u svojoj kolekciji, a riječ je o Manhattan  soft mat lipcream-u. Vidite da je i naziv gotovo identičan. I pakovanje je takodjer potpuno isto, s tim da manhattan sadrži 6,5ml. Ne znam tačno koja je cijena Manhattan-a, mislim da je negdje oko 8 KM, ali nisam sasvim sigurna. Tu su oni negdje, Manhattan je malo svjetliji iako su im pakovanja identične boje, a razliku možete vidjeti na svočevima ispod. Meni je za nijansu draži NYX, ali zaista su jako slični po svemu.

NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires

NYX soft matte lip cream u nijansi buenos aires

Kako vam se svidja nijansa i da li posjedujete SMLC? Jeste li imali više sreće sa teksturom?

Zahvaljujem na čitanju i šaljem vam 100 pusica!

xoxo






Broj komentara: 10

  1. Pogledaj ovu nijansu, meni je lepa za svaki dan. http://karminisanje.blogspot.com/2015/04/nyx-soft-matte-lip-cream.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej vjeruj da sam ga gledala, njega i Antwerp i onda izbor ipak pade na Buenos Aires. Ali vjerujem da će mi on biti baš slijedeći.

      Izbriši
  2. Meni je super ova nijansa, iako nemam nijedan ovaj mi je na WL sa još par NYX primjeraka. I meni se više sviđa NYX varijanta ove nijanse jer je nekako veselija dok je Manhattan dosta blijeđa i vuče mi na narančasto :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve se slazemo 😄, jesu li i tebi i antwerp i stockholm jos na listi?😄😄😄

      Izbriši
  3. Meni se ovaj nijansa onako dopada, nije nista posebno, ali je dobra za svaki dan. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ova nijansa ruža je savršena za mene :) Boja mu je perfektna :) Jedino se nadam da će mi se svidjeti ako ga kupim iako ima loše recenzije :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma to je najgore, i za mene je savršena, a najlošija formula od ostalih. Uskoro ću pisati o maybelline ružu slične nijanse, 418, i taj je lijep....

      Izbriši
  5. Meni su ovi SMLC bili dobri dok nisam isprobala Aurine :) probaj, neces se pokajati!

    OdgovoriIzbriši