GERARD COSMETICS ruževi Nude & Tequila Sunrise





Gerard Cosmetics Lipstick is a long wearing, full coverage lip colour designed to create flawless looking lips.
Delectably creamy and buttery, Gerard Cosmetics Lipstick warms with the natural heat of your lips to glide on seamlessly, enveloping the lips in rich, pigmented colour. Cruelty free and long lasting, this indulgent lipstick won't dry the lips out and is a coveted makeup must-have loved by some of the most iconic beauty bloggers.




Gerard Cosmetics ruževe sam kupila još u decembru prošle godine, ali nikako da napišem recenziju, ni sama ne znam zašto. Nije da nisu bili vrijedni recenzije, naprotiv, ali eto...omaklo se .-)
Pošto često imaju dobra sniženja, pa ponude i besplatan shipping, nije mi bilo teško odlučiti se za kupovinu. Teško mi je bilo odlučiti se za nijanse, a samo na osnovu svočeva sa neta. U posljednjih godinu dana su izbacili dosta nijansi, tako da bi mi sada bilo puno lakše izabrati nešto za sebe. Ali prije nego što vam napišem par rečenica o nijansama koje sam izabrala, moram napisati i par generalnih informacija o ovim ruževima.



Pakovanje im je predivno, zlatno, sjajno i oblikom podsjećaju na metak, baš poput MAC ruževa. Razlika je jedino u boji pakovanja, a ova zlatna mi je iskreno ljepša. I lijepo izgleda na stolu, baš luksuzno. Plastika je poprilično čvrsta i čvrsto se i zatvaraju.
Obe moje nijanse su mat, odlične pigmentacije i bez problema prekriju moju prirodnu boju usana. Lagano klize po usnama, nisu pretjerano suhi, mada sam primjetila da jesu suhlji sada nego prije godinu dana kada sam ih tek kupila. Miris im je blag, vanilast i nije napadan.
Obzirom da su mat usne moraju biti njegovane, ne praštaju ispucale usne. Ali zato im je trajnost odlična, nisu dugotrajni u smislu da izdrže čitav dan, ali prežive piće i grickalice, jelo naravno ne...
Možete ih naručiti sa oficijelne Gerard Cosmetics stranice gdje koštaju $19, a ja sam ih uhvatila na 50% snizenju, kao i sa BeautyBay stranice gdje trenutno koštaju 12,40 eura, mada znam da su bili oko 20 eura.
Pakovanje sadrži 4g.
Možete birati izmedju 25 nijansi ruževa koji nisu testirani na životinjama i koje ne sadrže gluten.

NUDE



Za Nude nijansu sam mislila da sadrži više roze u sebi, pa sam se malo razočarala kada sam ga otvorila. Na netu mi je djelovao svjetliji i roziji, a u stvari je baš nude, sa dosta smedje u sebi. Iako piše da je neutralan, meni djeluje topao, ali može biti da je do mene. Ne stoji mi baš najbolje, nažalost, ili ja nisam navikla na ovakve nijanse. Nosim ga uz neutralan makeup, ili malo više naglasim obraze, da sklonim fokus sa usana. Lijep je ruž, nemojte me pogrešno shvatiti, samo bih voljela da je malo roziji :-) U kombinaciji sa drugim ruževima je odličan, recimo namažem njega, pa srednji dio usana nekim rozim ili breskvastim. Grozna sam, znaaaam :-)

TEQUILA SUNRISE


Tequila Sunrise mi je draži od ova dva, koralna nijansa sa breskvastim podtonom. Prekrasan je na usnama, interesantna nijansa koja jako lijepo osvježi lice , a nije napadan, nego baš nekako fin i zavodljiv :-) I savršen mi je za sva godišnja doba i vjerujem da bi svima lijepo pristajao. Ja ga nosim kada ne naglašavam puno oči, neutralna nijansa u pregib oka, tuš i ovaj ruž su dobitna kombinacija.

I za kraj vam ostavljam fotografiju swatcheva na ruci.


 xoxo

 

Broj komentara: 10

  1. slike su ti odlicne :D ja sam gledala ovo GC ruzeve, ali nesto se nikada nisam odlucila na kupovinu, iako su bas hyped up

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, biće i tvoje kada se uskoro ponoviš :-) Na beautybayu su baš povoljni sada, ja razmišljam o kupovini nekog tečnog ruža njihovog...

      Izbriši
  2. Predivni su, al tequila sunrise se ubila za ljeta :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu divni, a tequila sunrise jeste baš za ljeta, i po nazivu, ali po meni može proći i zimi, zavisi od ostatka šminke...

      Izbriši
  3. Woooow slikeee ^_^ Čekala sam ovo haha.. Ovo nisu moje nijanse al zamišljam te sa njima i tebi savršeno odgovaraju :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Aaaaaa ljepota od slika hahaah!!!
    Nema veze sto nisu moje boje, prodala bi mi ih.
    Meni se svidja 1995. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Jooj jesu lijepe slike <3
    Nude je ljepota prava, morat ću ih pogledati malo bolje pa možda zaluta koji i do mene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Sad im je odlična cijena na Beautybayu, pa iskoristi...

      Izbriši