AVON Perfectly Mattte ruž za usne

 New! Meet your perfect matte! A extremely smooth, completely matte lipstick that never cakes, cracks, or compromises. Seals in moisture for a lightweight velvety feel. Our new matte lipstick comes in 15 bold, beautiful colors for any long-lasting, chic look.





Obzirom da su u zadnje vrijeme mat usne pravi trend, Avon je takodjer kreirao svoj prvi pravi mat ruž za usne koji predstavlja novu generaciju mat ruževa. Mnogo se govorilo u zadnje vrijeme o novim mat ruževima iz Avona, a čitava kampanja je bila okrenuta tome da je Avon mat ruž drugačiji od ostalih mat ruževa, te da je More Matte than MAC's 'Matte', odnosno više mat od MAC mat linije ruževa.  Ova zadnja tvrdnja dolazi iz činjenice da su ruževi testirani koristeći tehnička mjerenja vrijednosti sjaja, a u laboratorijskim uvjetima. Eto i to je moguće...
A zašto su Avon mat ruževi drugačiji od ostalih pročitajte u nastavku posta.


Počećemo od početka, a to je pakovanje. Ruževi dolaze omotani najlonom, što nije pretjerano atraktivno, ali osigurava da tuđe ručice ne diraju ruž prije vas, što je u svakom slučaju poželjno. Samo pakovanje ruža je dosta slično standardnom pakovanju Avon ruževa. Četvrtasta plastika sa zaobljenim krajevima sa 'prozorčićem' na vrhu kroz koji možete vidjeti nijansu, kao i srebrenim detaljem na ružu sa utisnutim logom brenda. Razlika je u tome što plastika kod ovih ruževa nije sjajna, nego mat, i nekako je baršunasta na  dodir.
Privlači me pakovanje, a privlači me i miris, koji je blag, cvijetni, a ne osjetim ga kada ruž nanesem na usne, samo onako kada ruž njuškam u svom pakovanju.
Pigmentacija ovih ruževa je odlična, pogotovo kod tamnijih i jačih nijansi.   Dovoljan je jedan premaz da dobijete punu boju na usnama, a obzirom da su ruževi mat, ne isušuju usne i nekako su i kremasti., a i pjenasti... Interesantna tekstura...
Ono što se meni zna često desiti sa mat ruževima jeste to da mi se uvuku u borice na usnama, pa mi nekako i postaraju usne, ako se može tako reći, ali Avon mat ruževi mi to ne rade i čak mi nekako i zaglade usne. Moram napomenuti da su svjetlije nijanse malo lošije formule i teksture, ali ne previše. Barem meni nisu...
Nije za očekivati od mat ruževa, ali ovi zaista jesu drugačiji od ostalih. Mene su oduševili, iskreno. 



Trajnost ruževa je odlična, prežive piće, iako ostavljaju trag na čaši , ali opet ostane i dovoljno boje na usnama. Jelo ne prežive, jedino ako baš pažljivo jedete neku nemasnu hranu, ali barem ih nije teško ponovo nanijeti. Formula je tako divna da jednostavno ponovna aplikacija ruža ne predstavlja nikakav problem, a ruž ne stvara nelagodu na usnama.
Pa zašto je zapravo Avon Perfectly Matte ruž drugačiji od ostalih? Odgovor se nalazi u procesu proizvodnje, tačnije tajmingu ubacivanja praha u ruž. Mat ruževi drugih brendova su formulisani tako da se mat prašak dodaje na samom kraju proizvodnje ruža, pa zato i budu nekada kredasti i teški. Avon u svoje mat ruževe prah dodaje na samom početku, čime postižu ljepšu i kremastiju formulu. Avonovi ruževi sadrže i mat gelove i ulja, što znači da imaju više vlažnosti, ali bez sjaja.

Toplo preporučujem da nabavite sebi makar jednu nijansu Avon True Colour perfectly matte ruževa, čak iako niste ljubiteljica ovakve završnice, jer vam mat ruževi isušuju usne, stvaraju osjećaj nelagode i zategnutosti i bukvalno ih vučete po usnama... Ovi ruževi su čista suprotnost od toga.
Dolaze u 15 nijansi, od kojih ja imam 11, a u trenutnoj brošuri, C05, su sniženi na 6,90 KM. Mislim da vrijede dosta više od te cijene.

*I još da napomenem da su ruževi na slikama gdje je i swatch malo tamniji, jer su slikani u hladu...



PERFECTLY NUDE

Dosta svijetla bež nijansa koja na meni izgleda kao da sam nanijela puder preko usana. Ne stoji mi nikako, iako volim svijetle ruževe, ali ovaj mi nije baš nešto... Nanijela sam ga možda jednom, dvaput, onako po stanu, čisto da vidim je li formula poput ostalih, ali nije mi za van, nažalost. Možda može poslužiti za posvjetljivanje nekog ruža ili pravljenje ombre efekta, ali ičini mi se da mu je formula lošija od ostalih. U biti, ovo je jedini ruž od njih 11 koji mi se nije svidio.

AU NATURALE 

Tamniji i dosta topliji od prethodnog ruža. Često mi je na usnama, iako na prvu nije moja nijansa, jer ima previše smedje u sebi za moj ukus, ali ipak mi lijepo stoji . Nije previše upadan i savršen mi je za nositi na poslu.




PURE PINK

Divan...Nije pure, pure pink, malo je tamniji od one čiste klasične roze nijanse, topliji i po meni ljepši. Lijepo mi stoje ovakve nijanse tako da mi je i on često na usnama... Mislim da mi je čak i favorit.



PEACH FLATTERS

Ovo je tamnija verzija prethodnog ruža, a po meni i nije toliko breskvast, koliko bi se dalo naslutiti po nazivu Bar ne onoliko koliko bih ja to voljela, ali je ipak divna nijansa. Slaba sam na breskve, šta ću...

VIBRANT MELON
Vibrant melon je otišao mojoj mami :-) Njoj se najviše svidjela ova nijansa, pa sam joj i halalila :-) Vibrantna dinja je više vibrantna lubenica, poprilično jaka nijansa, crveno-roza, gotovo graniči sa neon nijansom.

IDEAL LILAC
Rozo-ljubičasta nijansa, ili lila, dosta topla i prava proljetna nijansa. Joj znam da grozno opisujem boje, ali ne znam bolje ....:-)


ADORING LOVE

Adoring love je tamnija roza nijansa sa dosta topline u sebi. Lijepa je :-) Biće divna  ljeti i na preplanuli ten...uz obraze pune hajlajta i tuš na očima :-))))


RED SUPREME

Red supreme je srednje tamna, klasična crvena nijansa.  Baš lijepa nijansa, nosiva i mislim da će svima pristajati, jer je poprilično neutralnog podtona.


CORAL FEVER

Coral fever je tamnija narandžasta nijansa koja vuče dosta na crveno. Na meni baš povuče na crveno, mada je na nekome više narandžast. Sve zavisi od vašeg podtona i boje usana... 


RAVISHING ROSE

Ravishing rose je tamna roza nijansa, dosta jaka, ali prekrasna, meni jedna od dražih nijansi...

BERRY BLAST

Berry blast je najtamnija nijansa u kolekciji, mješavina je crvenih i ljubičastih tonova i prekrasna je za večernju šminku. 

XOXO

*proizvod ustupljen u svrhu recenzije


Broj komentara: 14

  1. Ma kakva večernja šminka, ja Berry Blast u 8 ujutro stavim :D ljepota od ruža! Ni meni se Perfectly Nude ne sviđa nikako! A slike su preeeedobre.. vrh! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu ja preko dana, stavila sam par puta na posao neku tamniju nijansu, svi u mene buljili...hahah. Hvala :-*

      Izbriši
  2. Jedva cekam da mi stigne cetvrti koji sam narucila. Berry blast mi je najljepsi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja imam dva: Marvelous Mocha i Berry Blast i oba su super :)
    Aleksandra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo mišljenje. Stvarno su super ruževi, a prejeftini...

      Izbriši
  4. Ja sam valjda jedina žena koja nije naručila niti jedan primjerak.. :) Slike su prekrasne i sad si me nagovorila :) Berry blast i Ravishing rose su nijanse baš po mom ukusu..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaštooooo??? haha.. Iskrena da budem, ja bih ti preporučila da naručiš makar jedan od ta dva i isprobaš. Vjerujem da će ti se svidjeti...

      Izbriši
  5. Imam Adoring Love i obozavam taj ruz! Mat koji ne isusuje, traje na usnama, sve pohvale za njega. Lepa prezentacija :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
  6. Prelijep post,slike odlične :)
    https://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši