BYPHASSE micelarna otopina


The latest BYPHASSE Micellar Solution is cleansing water composed of micelles (small surface-active particles) that guarantees the gentle removal of make-up from your face, eyes, and lips. Thanks to its soap-free formula, with no dyes and no parabens.




Byphasse je novi brend na policama naših drogerija. Brend je osnovao par iz Francuske,a koji se preselio u Barcelonu gdje su i našli inspiraciju za svoj posao. Ono po čemu su poznati jeste da nude XXL pakovanja, a po XS cijeni. Kod ovog brenda cijena nije mjerilo kvalitete, i brend je dosta hvaljen i voljen. Znam da je u Hrvatskoj Byphasse prisutan malo duže, a drago mi je da je konačno dostupan i kod nas. Njihove proizvode možete naći u CMu, DMu i Konzumu. Prvo što sam htjela isprobati jeste micelarna, pošto su mi i Olival i Bocassy pri kraju, pa mi je micelarna najviše i trebala. Za oko mi je zapao i tonik sa ružinom vodicom, takodjer u XXL pakovanju, ali to će malo sačekati...


Pakovanje Byphasse micelarne je standardno, providna plastika, nada especial, s tim da je ovo pakovanje malo uže, ali i duže od ostalih. Na vrhu je čep koji radi na pritisak, a zna se desiti da nekada pusti više proizvoda nego što želim, tako da je najlakše doziranje ako blaznicu prislonite skroz uz čep. Tako možete lakše kontrolisati količinu micelarne na tuferu. Ono što vas dočeka kada krenete sa skidanjem šminke je malo čudan miris, koji mene podsjeća na ambulantu, ali nije mi previše osjetan, pa mi i ne smeta. Bitno mi je da me ne ubija smradom i da radi svoj posao... A vjerujte kada vam kažem da ova micelarna fantastično skida šminku, čak i sa područja oko očiju. Ja sam ostala oduševljena od prvog dana kada sam je počela koristiti. Potrebna su mi dva tufera da skinem šminku sa cijelog lica, a onda tonikom pokupim eventualne ostatke. Ostavlja mi osjećaj čistoće na licu, što mi je jako bitno.

Iako ova micelarna jako dobro skida šminku ipak je nježna prema licu. Namijenjena je suhoj koži , sklonoj iritacijama i rozacei, tako da vas neće iritirati sigurno. Mene nije nikako, a koža mi je super uber senzitivna. Čak me niti jedan jedini put nije ujela za oči, što mi je jaaaako drago. Iako piše da je za suhu kožu mogu je koristiti i oni sa kombinovanom i masnom kožom licu, a nakon korištenja nećete imati osjećaj suhoće obraza. Na pakovanju piše da se ne treba ispirati, ali nekada mi ipak zna ostaviti ljepljiv osjećaj na licu, u slučaju da nisam odmah nanijela tonik ili ulje na lice. Svakako ne volim da mi je micelarna zadnja na licu, ipak treba poslije nje nanijeti nešto za njegu lica, ali desilo mi se jednom , dvaput da sam bila preumorna, pa sam jedva našla snage i za skidanje šminke. Tada sam i primjetila blagi osjećaj ljepljivosti. Ništa strašno što bi me odbilo od korištenja ove micelarne, ni blizu,  i mogu slobodno reći da ću je definitivno ponovo kupiti nakon što potrošim ovu bocu.

Micelarna dolazi u količini od 500ml, a ja sam je u CMu platila 9,20 KM, čini mi se.


Na slici ispod možete vidjeti sastav micelarne.


xoxo

Broj komentara: 13

  1. Mene je isto odusevilaaa �� odlicna,cijena joj je super,s obzirom na to da su ove po 400ml oko 10-12KM :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelde što je dobra? Meni je puno bolja od Garnierove....

      Izbriši
  2. danas sam bas gledala tonik sa ružom i ima fin sastav, kupiću sigurno nesto od byphasse jer volim ta velika pakovanja :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Posle ovakvih detaljnih i iskrenih utisaka, kupujem je obavezno :). Bas mi se dopao post. Upravo zavrsavam sa Baleinom micelarnom i pitala sam se koju cu narednu kupiti, i odgovor sam dobila jos u toku citanja ovog teksta. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Kristina.:-) Molim te da mi javiš svoje utiske nakon što je kupiš i isprobaš :-)

      Izbriši
  4. Povoljnoooooo.. I moja voljena Garnier je pri kraju tako da možda isprobam ovu, ako tebi odgovara trebala bi i meni s obzirom da je tvoja koža puno osjetljivija od moje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I više nego povoljna. A meni lično je bolja od Garnierove, pa ti vidi :-)))

      Izbriši
  5. Po meni je ovo najbolja drogerijska micelarna :D Imam je i volim jako ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je l' tako da jeste? Sve me bilo strah napisati :-)))) Ali je stvarno predobra.....

      Izbriši
  6. Ja sam probala njihov piling za osetljivu kožu i stvarno je predobar :-) Nekako se nisam usuđivala da probam micelarnu, ali ako tebi odgovara- odgovaraće i meni :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja opet ne bih smjela probati peeling :-) Al odgovaraće ti sigurno, znaš kako je fina, eto zamisli da je ostalo manje od pola a da me nijednom do sada nije ujela za oči, a sve fino, lijepo skine...:-)

      Izbriši
  7. E, to mi je najbitnije, da ne pecka moje osetljive oke. Ma, ja izbegavam sve što se ne spira sa lica, ako nije baš provereno. A za piling nemaš brige.. Ima toliko fine abrazive da nema šanse da iritira. Čitam po blogovima da ga devojke sa otpornijom kožom koriste čak za svakodnevno čišćenje.

    OdgovoriIzbriši