ESSENCE Multi-action maskara



 multifunctional pro! the all-rounder mascara by essence provides lashes with extra volume, visible length and super separation. the conic shape of the elastomer brush covers each individual lash for wispy, fanned-out lashes and perfect definition.



Jako je nezahvalno pisati recenziju maskare, jer ono što meni paše ne mora da znači da će i nekoj drugoj pasati i obratno. Trepavice su čudo i baš ima razlika u efektima maskare na različitim trepavicama. Odlučila sam se ipak pisati o ovoj maskari jer je mene oduševila, a i prva je maskara koju sam kupila u količini od tri komada odjednom, iz straha da ne ostanem bez nje. Svoj prvi primjerak sam dobila u paketu Essence i Catrice proizvoda koje su nam iz Ovnak-a Vitez poslali u svrhu recenziranja. Kada sam je skoro potrošila morala sam naručiti tri, jer ih u mom CMu nema, mogu se naći samo na pojedinim većim stalcima u BiH.


Postojala je i ranije multi-action maskara , ja je nisam imala, ali po slikama vidim da je bila sasvim drugačija od ove. Multi-action maskara dolazi u uskoj crnoj tubi sa natpisom u Marvel fazonu. Sama četka maskare je gumena, konusnog oblika sa mnoštvom kratkih iglica koje su po meni savršeno rasporedjene. Maskara je srednje gustoće, a četkica ne uzima višak proizvoda i što je najbitnije ne lijepi ih. Ono što volim kod maskara kratkih iglica je to da mi se ne dešava da umažem kapak, jedino baš pri korijenu trepavica, gdje i vršim najveći pritisak.

Iz Essence-a nam obaćavaju volumen, dužinu i razdvajanje, a sve to meni ova maskara i pruža. Više mi se svidja nakon što malo odstoji, nego kada je tek otvorim, volim da se blago osuši. Ne trusi mi se i ne preslikava ni na kapak, niti ispod oka, što mi se zna nekada desiti s nekim maskarama.
Još jedan plus ove maskare je činjenica da mi je dovoljan samo jedan sloj maskare da dobijem efekat koji mi treba. Jedno umakanje za jedno oko, drugo umakanje za drugo oko :-)))
Samim tim mi maskara i traje dosta duže, a prethodna mi je trajala dobrih 3-4 mjesecia Ja prezadovoljna...

Skidam je Avon dvofaznim skidačem šminke bez problema, mada će i micelarna i vlažne maramice obaviti posao, samo mrvicu sporije. Dolazi u pakovanju od 7ml, a košta oko 5 KM. Može se koristiti 6 mjeseci nakon otvaranja, poput svake druge maskare, ali mi je ovo bio prvi put da se približim tom roku. Nevjerovatno dugo mi je trajala , a sada imam još tri, što govori koliko mi se ova maskara svidjela.

P.S. Na slikama ispod imam samo jedan tanki sloj maskare...

 d
 j
 f
xoxo

21 komentar

  1. Bolje maskare nema sigurno! Ja sam 3 dosad potrošila, ostale sve sam zanemarila otkad sam ovu probala. Čuda čini !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelde? I meni je predobra i traje duže od odtalih... Ja trošim drugu po redu, ali imam zaliha...:-))))

      Izbriši
  2. Apsolutno isti efekat je ostavila i kod mene! Kupila sam je prije 2 sedmice, koristila svaki dan u svrhu testiranja i odusevljena sam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E super, drao mi je... I mene je oduševila, a za te pare...nema bolje....

      Izbriši
  3. Super ti je blog! pratim te nadam se da ceš uzvratit <3
    http://www.andreakrux.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan je efekt!! Morati ću joj dati šansu, ma da nisam fan gumenih četkica!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daj joj šansu definitivno, jer je četkica stvarno dobra. Ja volim i jedne i druge, samo da nisu prerijetke iglice i da se ne umažem stavljajući je :-))))

      Izbriši
  5. Morat cu joj dati sansu i izdati moju dugogodisnju maskaru.Šta misliš o Meybelin maskarama?LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izdaj!!! :-) Koja ti je to dugogodišnja maskara? Pa moram priznati da nisam nešto mnogo Maybelline maskara ni probala, a one koje jesam me nisu oduševile. Nije loša push Up, a obično sam koristila Avon i L'oreal.

      Izbriši
    2. Maybelline trenutno sam je bacila a imena ne pamtim uglavnom uskoro će biti recenzija na mom blogu pa pogledaj.LP!!

      Izbriši
  6. Riješeno, sutra idem po ovu maksaru :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaah super.:-) Javi mi molim te svoje utiske, baš me interesuje.

      Izbriši
  7. Ja inace koristim od Maybelline lash sensational maskaru i odlicna je. A od Essence koristim jednu ljubicastu i ta mi bas odgovara, mada opet nekim mojim prijateljicama ne odgovara ono sto ja koristim a meni ono sto one koriste tako da se to nikad ne zna, kao sto kazes. Ali ova mi se bas dopala, trknut cu da kupim.

    Charming Coco ♡ blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e to, stvarno se nikada ne zna... A što se tiče lash sensational maskare, mislim da sam jedna od rijetkih koja je nije probala :-)))

      Izbriši
  8. Zvuci odlicno! Interesuje me kakve trepavice imas? Moje su kratke, ravne, rijetke...ma najgore. Rijetkost je da mi maskara moze uviti i izvuci trepavice, a od uvijaca mi znaju ispadati :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i kod mene su rijetke, srednje dužine, ali su mekane, pa ih nije problem uviti, a pogotovo sa ovom maskarom, kada mogu fino iz korijena trepavica uvijati, baš zato što su kratke iglice.... Obzirom da joj cijena nije visoka ja bih ti savjetovala da je probaš. Ako ti se ne svidi na prvu sačekaj sedam dana, pa probaj. Meni je tako najbolja.

      Izbriši
  9. Opa, izgleda odlično.. Nikada mi nije dosta maskara :-D Meni je omiljena njihova I love extreme crazy volume maskara i od nje nikako ne odustajem, ali mi se čini da bi joj ova mogla odlično parirati :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova je odlična,a obzirom da maskara nikad dosta, kao što kažeš, ja bih ti savjetovala da je probaš...:-*

      Izbriši