Tri moćne TheBalm dame : Sexy Mama, Bahama Mama i Mary-Lou


TheBalm proizvodi su me dugo privlačili, što zbog toga što su hvaljeni medju blogericama i youtubericama, što zbog preslatkog pakovanja. Nekome se njihovo pakovanje ne svidja i djeluje djetinjasto, a nekima , poput mene, je prekrasno i unikatno. Prvo što sam naručila su bili NUDE 'tude paleta sjenila, Bahama mama bronzer i Mary-Lou Manizer highlighter. Naručila sam ih preko nekog muževog druga iz djetinjstva koji živi u Americi, a preko Hautelook stranice, gdje su bili 50% sniženi. Sexy mama kameni puder sam naručila sa FeelUnique stranice, isto dok je bio na sniženju.



Ono što je takodjer zanimljivo za ovaj brend jeste i činjenica kako je nastao. 2004.godine Marissa Shipman, zaljubljenica u šminku, je shavtila da postoji par proizvoda koji joj mogu pomoći da se osjeća i izgleda glamurozno, a tako i drugim ženama. Odlučila je udovoljiti svojoj znatiželji i sa Amazona naručila 11 knjiga o tome kako se proizvodi šminka. Kupila je neke sastojke i počela ih miksati u svojoj kuhinji, a onda je unajmila i hemičara i sve prenijela na neki viši nivo. Sada je to svjetski poznati brend, koji u svojoj proizvodnji ne koristi parabene i ne testira na životinjama. Mogla bih se zamisliti da to radim, a vi?

Danas ću pisati o tri TheBalm proizvoda za lice: Bahama mama, Sexy mama i Mary-Lou Manizer. Ukoliko neko bude želio čuti moje mišljenje o paleti sjenila, napišite mi u komentarima , pa ću napisati i tu recenziju.

Sexy Mama


Sexy Mama je transparentni puder namijenjen matiranju lica. Upakovan je u predivno kartonsko pakovanje koje se zatvara na magnet, a sve u vintage stilu. Na pakovanju je teta u donjem vešu, tipično za ovaj brend.
Teksturom je jako fin, sitno mljeven, a u sebi ima revolucionarne sitne čestice koje čuvaju masnoću lica pod kontrolom. Tako barem kažu iz theBalm-a.
Puder je u potpunosti transparentan, dakle ne nudi prekrivanje, a niti to obećava. Njegova jedina svrha je matiranje lica. Dosta pudera nosi naziv transparentan, ali meni ostavljaju ipak neki bijeli trag na licu, ali ovaj je baš onakav kakav treba da bude. Nanesem ga preko tekućeg pudera i drži me matiranom par sati, a kada se ponovo prosijam bez problema ga nanesem ponovo, nakon što sam skinula masnoću sa lica , naravno. Ono što mi je bitno i što mi se svidja kod ovog pudera jeste baš to što ga mogu nanositi u slojevima, a neće izgledati ružno na licu, slojevito, brašnasto ili kako već. Tekstura ovog pudera je zaista prekrasna.
Ne koristim ga  svaki dan, na posao,  nešto mi žao, pošto i nije baš jeftin, nego za izlaske u grad ili neke posebne prilike. :-)
Ja sam ga naručila sa Feelunique stranice, a košta oko 20 eura, za šta dobijete 7.08g proizvoda.







Bahama Mama


Ko me zna, zna da obožavam bronzere i da je to proizvod koji koristim bukvalno svaki dan u godini. Bahama Mama medjutim nije samo bronzer, iz theBalm-a navode da je to ujedno i sjena, kao i puder za konturiranje. Za mnoge bronzere kažu da mogu poslužiti i za konturiranje, a ovaj je svakako takav multi-tasker. Mat je, a hladne nijanse, što ga čini savršenim za kreiranje iluzije sjene na licu. Dosta je tvrd, ali ipak odlične pigmentacije i može se vrlo lako desiti da pretjerate sa nanošenjem. Na svu sreću, jako se lako blenda. Ne trusi se u pakovanju, a obzirom da je dobre pigmentacije, može jako dugo trajati. Ja ga poprilično često koristim duže od godinu dana, a ne izgleda kao da je mnogo potrošen. Zato mislim da je uistinu dobra investicija.
Opet ponavljam, trebate biti zaista lagane ruke pri nanošenju, jer može izgledati prljavo na licu, a ne želite taj efekat. Možda izgleda zastrašujuće ovako kada ga gledate u pakovanju, ali kada se prenese na obraze zaista nije. Oni koji ne vole narandžaste ili iole tople bronzere, će sigurno zavoljeti Bahama mamu, a može se koristiti i za popunjavanje obrva. Jako je postojan i na meni se zadrži cio dan, stim da malo izblijedi nakon par sati.
Bronzer je upakovan u kartonsku kutiju na magnet, baš kao i Sexy mama, stim da je teta sada na plaži u kupaćem kostimu :-)  Cijena i količina su iste kao i kod Sexy mame, 7.08g za cijenu od oko 20 eura.







Mary-Lou Manizer


Za razliku od prethodnih pakovanja, Mary-Lou nam dolazi u okruglom, metalnom pakovanju. Mary je jedna od kultnih theBalm proizvoda koji su bili hvaljeni na sva usta. I zaista jeste prekrasan highlighter. Tekstura je nešto mekša, pa se lako podje osipati, a moja je bukvalno pukla na pola, gdje je jedna polovica ostala čitava, a druga je smrskana u dijelove. Čitala sam da je dosta djevojaka imalo problem s tim, i to je i najveća mana ovog proizvoda. Žao mi je što nije čitav, ali ipak se može bez problema koristiti, a pogotovo zato što je proizvod toliko pigmentovan da vam bukvalno treba mrvica highlightera. Ja samo lagano dirnem četkom po površini proizvoda i imam haman za oba obraza. Ako tražite suptilan hajlajter, onda Mejra nije za vas. Ona je sve, samo ne suptilna. Uvijek mi naumpadne NikkieTutorials kada je rekla da ako želite da vas vide svemirci, onda nosite Mary-Lou. :-)))
Boja je prekrasna, svjetlija boja šampanjca i pristaje većini tonova i podtonova kože. Sitno je mljeven i nema šljokice u sebi, ali mi zna nekada naglasiti pore, ali opet toliko sjaji da se to i ne primjeti :-))) Odličan proizvod u koji vrijedi investirati, jer vam može trajati godinama, bukvalno...
Ona je mrvicu skuplja od prethodnih proizvoda, ali i teža... 8.5g Mejre košta 24 eura,.







Kako vam se čini moj odabir theBalm proizvoda? Imate li šta od ovoga?

xoxo


Broj komentara: 15

  1. Imam sva tri proizvoda i dijelim oduševljenje! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično! :-) Ćime si još oduševljena, da bacim pogled? :-)))

      Izbriši
  2. Upravo danas ulovila Mary-Lou u Bipi za 124kn 😊

    OdgovoriIzbriši
  3. These products look amazing. I always hear great things about The Balm!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Planiram nabaviti bronzer, predobro izgleda.. Mary Lou je nezamjenjiva :)
    Odličan post inače.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste majke mi, niko ko Mary-Lou... A i bronzer je odličan, a obzirom da je malo tvrdji, dugo traje i baš je dobra investicija.
      Hvala :-*

      Izbriši
  5. Imam sexy mama puder i super mi je, čelo mi drži matirano duže od drugih pudera. :D
    A mary lou mislim da ima u Balm Jovi paleti, samo se tamo zove Disco Disco XD ali šljašti samo tako

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Disco disco, good good. hahaha... Here comes the Zoltan :-)))) Šljašti fakat :-)

      Izbriši
  6. U zadnje vrijeme bas cesto razmisljam o the Balm kozmetici i sigurno da cu naruciti neki highlighter, oni su im savrseni :) Ovih dana luda sam za highlighterima haha

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sve što sam probala od theBalma svidjelo mi se....a highlighter i sama znaš koliko je hvaljen.... Ja sam luda za bronzerima, uvijek :-))))

      Izbriši
  7. imam hot mama, bahama mama i mary-lou, fantasticni su!

    OdgovoriIzbriši