CLINIQUE Dramatically different moisturizing gel -za masnu i mješovitu kožu



The oil-free moisture "drink" developed by Clinique's dermatologists to maintain optimal moisture balance for skins comfortable in the cheeks but oily in the T-zone or oily all over. Oil-free formula softens, smooths, improves.




Dramatically different moisturizing gel je dio čuvene Clinique njege lica u 3 koraka. Prvi korak je čišćenje, drugi eksfoliacija, a treći korak je hidratacija. Ova gel krema  namijenjena je za kombinovanu do masnu kožu, dok oni sa normalnom i suhom kožom treba da posegnu za losion verzijom ove kreme.
-Može li se odlična koža kreirati?  Da. Njega kože u tri koraka.Tri proizvoda.Tri minute. Korak 3-Hidratacija. Koristite DDMG ili DDML za rehidrataciju kože. Tako nam poručuju iz Clinique-a.
Ono po čemu bi ova krema trebala biti dramatically different od ostalih jeste to da lagana, osvježavajuća formula ove kreme koja ne sadrži ulja  održava optimalnu ravnotežu vlažnosti za masnu i kombinovanu kožu. Ova formula kombinuje cjelodnevnu hidrataciju sa sastojcima koji jačaju kožu, a čime koža ostaje duže mlađa, a i osjetno je svježija i ugodnija. Svašta nešto nam obećavaju dermatolozi iz Clinique-a, a kakvi su moji utisci o ovoj gel kremi pročitajte u nastavku.


Ja sam izabrala pakovanje od 50ml koje dolazi u plastičnoj tubi, a koja je upakovana u zeleni karton na kojem možete pročitati sastojke. Ukoliko se odlučite za veće pakovanje, ono od 125ml, onda ćete dobiti plastično pakovanje sa pumpicom, koja je jako praktična i zgodna, vjerujem...Veliko pakovanje je i ekonomičnije, ali ja sam uzela ovo manje zato što sam ovu kremu koristila prije dvije godine i iskreno i ne sjećam se kako mi je pasala, a i koža mi je dramatically different sada od od onoga što je bila prije dvije godine. Jesam to zgodno ubacila, jelde??? :-) Sada je gora, puno gora i puno osjetljivija... Šta bi sad?

Krema je blago tečnija od standardnih krema, jako je lagana i blijede je žućkaste boje. Teksturom mi i nije baš gel, više mi izgleda kao losion, ali je tekstura divna i baš mi se svidja što je tako lagana. Jako se lako umasira u kožu koja je brzo upija, a na licu ne ostaje nikakav trag, osim osjećaja hidratacije. Baš nekako osjetite da vam je koža hidrirana. Jako je malo treba da biste namazali cijelo lice, ja je evo koristim više od dva mjeseca i nisam još potrošila ni pola. Stavljam je jednom dnevno, ujutru, navečer ipak volim ulje. Nanesen je na cijelo lice, a izbjegavam područje oko očiju , jer mi je taj dio lica dosta suhlji, a pošto krema ne sadrži ulja, onda na taj dio i obraze nanesem ulje ili neku drugu , blago masniju kremu. Oj izludiću sa svojim obrazima....Obzirom da ne ostavlja nikakav sloj na koži može se koristiti i tik prije pudera, a neče poremetiti njegov izgled na kožu.

Moram napomenuti da ovo nije matirajuća krema, nego je baš namijenjena hidrataciji kombinovane i masne kože, a svakoj koži je potrebna hidratacija. Svidja mi se kako djeluje na moju kožu, nekako je lijepo smekša i navlaži, a da mi nije ove proklete rozacee vjerujem da bi mi bila savršena.
Nema mirisa, što mi je veliki plus, a nije ni komedogena. Koristeći DDMG primjetila sam da mi koža zaista bolje izgleda, barem na ovim dijelovima lica koji nisu zahvaćeni rozaceom i jedna je od boljih krema, ako ne i najbolja, koje sam ja koristila. Zaista nema ništa na kremi što mi se ne svidja,  ne bih mogla navesti nijednu negativnu tačku, osim možda dostupnosti. Oni koji su iz Sarajeva mogu svoj primjerak naći u Inomi, gdje 50ml košta 65 KM, a mi ostali moramo naručivati. Ja sam svoju kremu kupila u Maleziji, a koštala je oko 35 KM. Inače je Clinique dosta jeftiniji u Maleziji nego kod nas. U Kuala Lumpuru sam kupila i Beyond Perfecting puder, ali o njemu ću nekom drugom prilikom. I da, slijedeći put kada budem kupovala ovu kremu kupiću je u pakovanju od 125ml, definitivno.






xoxo


Broj komentara: 6

  1. Obozavam njihova pakovanja, odlicno izgledaju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. A jaoj, pronašla si je!!! :-D Uh, uh, u Norveskoj je bila duplo skuplja, pa sam je zaobišla :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kod nas je duplo skuplja, al na jagodici joj je fina cijena....tako da cu ja kada je potrosim tamo naruciti...

      Izbriši
  3. Nisi razumela... Duplo skuplja nego kod nas :-D :-D :-D Nestvarno....

    OdgovoriIzbriši