DIGITAL DIVAS BY AVON - DRUGA BLOGERSKA KONFERENCIJA

 

Znam. Kasnim. Digitalne Dive su bile prije gotovo tri sedmice, a ja tek sada prenosim svoje utiske. Ali nema veze, nadam se da medju vama ima makar jedna kojoj će moji utisci biti zanimljivi za čitanje. Ili više vas...:-)
Ne idem često na evente iz dva razloga: prvi je što nema mnogo takvih dešavanja kada su u pitanju beauty bloggeri, a drugi je taj što nisam iz Sarajeva, pa ako se nešto organizuje radnim danom, pogotovo u popodnevnim satima, onda ne mogu doći, jer ili moram raditi, ili nemam busa. Ne vozim, iako imam položen vozački ispit. Jedna sam od tih...






Ali vratimo se mi na konferenciju. Ovo je druga blogerska konferencija koju su organizovali divni ljudi iz Avona, a najveće zasluge pripadaju PR-u Avona, našoj Šejli, koja je divna poslovna žena, a još divnija osoba.
I tako je Šejla nas okupila 10. jula u crvenoj sali hotela Radon Plaza. Event je počeo u 10:30 registracijom bloggera, a u 11 je konferencija i zvanično počela. To jutro sam se baš namučila da stignem u Sarajevo i na konferenciju.  Rečeno mi je  da imam bus u 6, ustala sam u 4 ujutro, spremila se, ispeglala i na stanicu. Nema busa. Pitam čiku što radi na stanici kada će bus, kaže on u 11. Poludila. Pitam kada ima iz drugog grada, kaže 8 i nešto...i to mi kasno... Najgore mi je bilo što sam svoju Emu nagovorila da krene ranije, da se družimo u Mrvici prije konferencije, a ja neću doći. Dodjem kući, muž i kćerka spavaju. Kosa uvijena. Probudim muža, požalim se, pustim koju suzu i kaže moj muž da će me on odvući, a da se vratim busom. I tako i bi... :-) Sreća, sreća, radost! :-) Tako sam se i dogovorila ponovo sa Emom i Leom na kaficu u Mrvici :-)
Onda smo se uputile ka hotelu gdje su nas čekale naše ljube, Anela, Nina i Minna. Pa Neira, naš vlogger :-) Melisica....Finih žena se okupilo taj dan...
Ja sam se iskreno najviše, bolje rečeno jedino, radovala tome što ću vidjeti sve te divne žene ponovo, a i upoznati neke nove kolegice.
Nedostajala nam je Melisa, naša ex-blogerka, Noisettica :-*




Radovalo me i što sam vidjela Ines, koja je bila jedan od predavača, ali i moj ilegalac u Nedžarićima :-)
Kada sam vidjela program konferencije pitala sam se šta će nam toliko predavača i mislila sam da će mi biti dosadno, ali vjerujte da nije bilo. Svi predavači su pomno izabrani i svi su imali nešto interesantno da nam kažu i da nas nauče. Neko manje, neko više, ali sam uživala u svakom predavanju.
Konferenciju je otvorila Šejla, kao domaćin, i podsjetila nas na prošlu konferenciju, te rekla šta nas otprilike očekuje taj dan.

Prva od predavača je bila Ana, ili Ana2Cats, kako je znamo po njenom YouTube kanalu. Divna jedna žena, karizmatična i pozitivna...Nakon nje nam je Ivona Krezić Čolić, PR kompanije Alma Ras, pričala o tome šta brendovi očekuju od saradnje sa bloggerima. Nakon Ivone je na 'scenu' stupila jedna jako interesantna žena, Una Bejtović, koja je PR ekspert i koja nas je sve oborila s nogu svojim predavanjem o selfbrendingu. Jako inspirativna žena. Zadnja pred pauzu za ručak je nastupila Ines Bulajić, koju je eto zapala ta nezahvalna dužnost da nam priča o storytellingu kada smo svi bili gladni i radovali se ručku, ali Ines se odlično snašla i u takvoj ulozi. Kad neko zna, onda zna :-)

Ručak je bio divan, a i tih sat vremena nam je odlično došlo za druženje.
Poslije ručka riječ je imala Melisa Tolja Mešić, koja nam je ukazala na dosta korisnih alata za bloggere, a njena tema je bila web dizajn, Google Analytics i SEO. Zatim je uslijedila panel diskusija koja je bila i više nego interesantna, a u diskusiji je učestvovala i naša Ane. Tema panel diskusije je bila blog vs. YouTube, ali su se dotakli i mnogih drugih tema, a bilo je i žestokih diskusija. Neću ulaziti u detalje, ne znam da bih mogla i dočarati sve to, samo ću reći da je bilo jako interesantno.


Anela <3


Nakon panel diskusije smo imali prezentaciju NutriBulleta, te završna riječ naše Šejle, koja nam je skrenula pažnju na važnost press kita, te nam dala par savjeta o tome kako napraviti dobar press/media kit.

Konferencija je završila skoro u pola 6, a ja sam zamalo ostala bez busa :-) Ja, Ane, Nina i Minna smo nastavili druženje u McDonaldsu, dok je ostatak naše klape žurio kući.

I tako je završilo naše druženje...Nadam se da vas nisam puno utušila svojom pričom o ovom prekrasnom danu, za kojim bih žalila da sam ga propustila. Jedva čekam slijedeću godinu. :-*

xoxo


Broj komentara: 10

  1. Uvijek mi je lakse kad cujem da jos neko ima polozeno, a ne vozi :) meni je cak i istekla. I nikad nije kasno za post sa lijepim utiscima ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. <3 <3 <3
    MORAMO mi nesto sebi organizirati, privatni party nekakav ili nesto. :D
    Tko ce cekati citavu godinu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno...Dok nas nije snijeg blokirao.... A isto da je to teško, ne znam što se stvarno ne organizujemo... Možemo i u Vitez recimo, u ono etno selo što si spominjala... Ili u Sa, kako smo i navikli...

      Izbriši
  3. meni je bas lijepo bilo i drago mi je da sam konacno upoznala neke blogokolegice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je bilo lijepo, mada mi je falilo još malo vremena za druženje...:-)

      Izbriši
  4. Nisi jedina koja ne vozi, a ima polozeno hahaha ;D Jeeeej ima nas

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahha, supeeeer, mislila sam da sam skoro pa jedina :-))))))

      Izbriši