AVON Big&False Lash maskara

AVON Big & False Lash


Lično jako volim Avon maskare. Prvo sam voljela Super Shock Max maskaru, dugo sam je koristila, onda sam probala Big & Daring vodootpornu i ona me osvojila, a nedavno sam dobila i novu Big & False Lash maskaru iz Avona. Da li me i ona oduševila pročitajte u nastavku...





Big & False Lash Volume maskaru je predstavila prelijepa Irina Shayk, a tajna ove maskare leži u inovativnoj četkici u obliku badema i patentiranoj formuli sa 1000 vlakana koja omogućava efekat umjetnih trepavica. Guste čekinje učinkovito obuhvataju svaku trepavicu, te ih savršeno razdvajaju od korijena do vrhova. 
Oči su ogledalo duše, najupečatljiviji dio lica, koji žene konstantno teže naglasiti, a sve za ženstveniji i elegantniji pogled. Duge i uvijene trepavice su jako privlačne, a prve umjetne trepavice je imala glumica Seena Owen  u filmu iz davne 1916.godine. Nakon nje, umjetne trepavice je "pronosala" glumica Phyllis Haver u mjuziklu "Chicago" i čitav Hollywood je ostao zadivljen. Kreirao ih je Maksymillian Faktorowitz, osnivač Max Factora.
Sada su umjetne trepavice dostupne svima, a iz Avona kažu da su napravili prvu maskaru koja daje izgled umjetnih trepavica, a otud i sam naziv maskare-Big & False Lash.

AVON Big & False Lash


Maskara dolazi u crnoj kartonskoj ambalaži sa rozim detaljima, a takva je i plastična tuba maskare.
Četka je bademastog oblika, gusta, velika i možda nije po svačijem ukusu, ali ja volim velike četke. Kada sam je prvi put probala činila mi se nekako suha i oštra, ali to je bilo samo prvi, drugi put, dok se maskara nije 'razradila'.  Bila sam se razočarala na prvu, ali sada je volim i zamijenila mi je i Big&Daring vodootpornu. Formula je jako dobra, maskara se ne trusi , ne preslikava se  i na mojim očima na kraju dana izgleda kao i kada sam je tek nanijela. Lako se nanosi, a i skida... Ukoliko sam nepažljiva , pa se ipak umažem, ostavim je da se osuši, a onda skinem štapićem za uši.
Na poklon sam od Avona dobila dvije nijanse ove maskare, crnu i crnu/smedju. Kada izvadite četkice iz maskare razlika sje očita, ali je na očima ta razlika neprimjetna. Možda se nešto vidi na nekom jačem svijetlu, ali meni izgledaju jednako obje nijanse na trepavicama.
Ono što mi se najviše svidja kod ove maskare je to što mi fino produži trepavice, da im volumena, bez da ih zalijepi. Nanesem dva sloja maskare i oči dobijaju novu dimenziju... Meni i više nego dovoljno.
Jako je teško recenzirati maskaru , i preporučiti je, ali vjerujem da sa ovom maskarom nećete pogriješiti.
U trenutnoj brošuri jBig&False Lash maskaru  možete naći po promotivnoj cijeni od 8,90 KM, a osim ovih nijansi dostupna je i navy. Pakovanje je od 10ml.

AVON Big & False Lash




Prirodne ili umjetne????? Prirodne su :-)
Vidite kakve su moje trepavice bez maskare, a kako izgledaju sa dva tanka sloja? Divota, zar ne?

AVON Big & False Lash

Volite li vi Avon maskare?

xoxo


Broj komentara: 18

  1. Ja volim SuperMax Shock. Ova mi takođe deluje super :)

    OdgovoriIzbriši
  2. meni su Avon maskare meeeh.. nisam zadovoljna..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A daaaaj, jesi probala big& daring vodootpornu...Ili ovu?

      Izbriši
  3. Ovu nisam isprobala, ali i meni su, kao i Emi, Avon maskare nekako meh :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daaaaaj....Ne znam, meni su ove tri što sam pomenula u postu odlične, sve tri :-)

      Izbriši
  4. Meni je draža ona prva, ova mi je nešto meeeh :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Big & Daring, je li? Meni je i ova odlična, što je više koristim sve je bolja :-)

      Izbriši
  5. Nisu mi loše njihove maskare,ali odavno nisam neku koristila :D Teško je kada imaš ravne ,kratke trepavice koje samo strše naprijed. Ja jedino kombinacijom dvije maskare dobijem pristojne trepavice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj jeste, imam kolegicu sa istim problemom i znam da se namuči sa maskarom. Jedino ti ostaje da probaš i vidiš kako ti paše, medjutim vjerujem da su ti bolje vodootporne maskare....

      Izbriši
  6. Ovu nisam još probala, a koristim sad Big & Daring. Ahhh, vrhunska mi je ! Bolju nisam koristila u životu. Ova mi stoji u ladici i čeka da je počnem koristiti :D ali neće još na red doći.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači naoružala si se maskarama. Ako ti se svidja big&daring i ova će sigurno...

      Izbriši
  7. Ja obožavam Big&Daring, ovu nisam probala, ali ako je to taj fol voleću je čim je probam :) Sviđa mi se što ih ima u bojama, nešto mi se sad taj trend ponovo sviđa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste taj fol, što znači da će ti se svidjeti. Smedja mi je gotovo ista kao crna, a vjerujem da je plava odlična. Još da ima i ljubičasta.....

      Izbriši
  8. Slazem se, koristim je vec par nedelja i super je! Odlicna recenzija

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši