ESSENCE all about NUDES



U BiH je stigla nova Essence kolekcija TRY IT! LOVE IT!  (love at 1st try), a pored novih ruževa i lakova, stigle su i nove palete sjenila-all about.... Postoji 5 nijansi palete: grey, nudes, bronze, roses i vintage, mada vintage nisam vidjela nigdje kod nas. Sive sjene nikako nisu moja furka, dugo sam se mislila  izmedju nudes i bronze, a na kraju sam kupila ovu prvu. Mada, paleta mi se tako svidjela da ću vjerovatno kupiti i bronze, čim je bude opet na stanju.



ESSENCE all about NUDES

Paleta je napravljena od providne plastike, a u sebi čuva osam sjena solidne veličine. Tekstura im je divna, a naizgled skroz neobična. Kada ih gledate izgledaju pjenasto, ali su fine, svilenkaste, mekane, puteraste... Ostala sam baš pozitivno iznenadjena teksturom sjenila, a i pigmentacija im je odlična. Malo se truse u pakovanju, ali ne i kada ih nanosite na oči, lako se blendaju i dugotrajne su. Od svih essence sjenila koja sam probala, ova su definitivno moj favorit.
Na poledjini pakovanja je opis proizvodjača, kao i savjet kako se našminkati.
Nudes paleta sadrži neutralne sjene, od svijetlih do tamnih, pa tako možete kreirati i dnevne i noćne lookove. Sadrži pet mat sjenila, jedno metalik i dva šimerasta sjenila.
U prvom redu prva sjena je mat svijetla bež nijansa, off white, savršena za dio ispod obrva. Druga nijansa je svijetlo smedja sa žutim podtonom, i ja je koristim kao prelaznu boju. Ovu sjenu i onu treću po redu, srednje smedju nijansu sa sivim podtonom, sam najviše koristila u ovoj paleti. Obje su mat. Zadnja nijansa u prvom redu je tamnija smedja sa decentnim shimmerom, koji gotovo da se i ne primjeti.
Prva nijansa u drugom redu je metalik završetka, ima rozi odsjaj i podsjeća me na ona essence rumenila što izgledaju kao da su bijela, a zapravo daju rozi odsjaj. Ja je često nanesem preko cijelog kapka, baš osvježi pogled. Druga i treća nijansa u ovom redu su slične, bež nijanse, s tim da treća sjena ima više sive u sebi. Zadnja sjena u drugom redu je skroz shimmerasta, šljokičasta, a nijansa je strašno lijepa i interesantna,  taupey je smećkasta nijansa, sa dosta sitnog srebrenkastog i roskastog shimmera. Pravo, pravo lijepa sjena. :-)

Paleta sadrži 9,5 grama, a košta 8,40 KM i ja je toplo preporučujem svima, za ovako sitne pare nećete naći ništa bolje. Jedva čekam da se dočepam i bronze palete.

ESSENCE all about NUDES

ESSENCE all about NUDES

ESSENCE all about NUDES

Na ruci sam svočala prvo prvi kvadrant, pa onda drugi ... Možete vidjeti kako su sjene pigmentovane, prešla sam samo jednom po koži, bez baze za sjene....

ESSENCE all about NUDES

Kako vam se čini? Jesam li vas uspjela bar malo zaintrigirati? :-)

xoxo

Broj komentara: 18

  1. Lovely colours! I like your blog :)
    Shall we stay in touch? Let me know!
    Have a nice day <3

    xx
    http://www.thenewpersonalassistant.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Mene nesto nisu privukle. Nemam bas dobro iskustvo sa Essence sjenama osim sa onim I♡nude al moglo bi se ovo probati izgledaju pravo dobro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj meni su se svidjele čim sam ih isprobala na ruci....I baš su mi dobre, a nemam nijedno to mono I<3nude

      Izbriši
  3. Meni izgledaju baš dobro, inače imama jako puno njihovih paletica i nijedna nije ovako pigmentirana :)

    OdgovoriIzbriši
  4. What a gorgeous palette! I absolutely love Essence. They have so many beautiful products for a fantastic price.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Me too.... For this price point, you cannot get better

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelim je! Jos samo da je nadjem i toliko. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nijanse su mi prelijepe :D Sad me zanimaju kakve su ostale paletice. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ove boje su odlicne :) ko ne moze sebi priustiti Naked Basics, ovo mu je super cheap alternativa

    OdgovoriIzbriši
  9. Moram ju jos isprobati, ali cini se fino pigmentirana a boje su klasicne i nosive za svaki dan, takve palete su mi najdraze :)

    OdgovoriIzbriši