EX1 Invisiwear foundation F100


Ja bih tačno trebala napisati jedan post sa nazivom YouTube made me do it ili buy it, jer toliko stvari kupim nakon što padnem na njih gledajući silne tutorijale na youtubeu. Ali to me najbolje uspavljuje, legnem pored svog pileta, nakon što ona zaspe uz crtane na YTu i onda dodje i na mene red. Udalji se ja od teme, al' eto, htjedoh i to podijeliti sa vama. Kako se vi uspavate? :-)
Uglavnom, Amanda Ensing je u više svojih videa hvalila ovaj puder, pa sam odlučila malo googlati, pročitati par recenzija i odgledati još koju video recenziju. Ono što ja tražim od pudera je to da dobro prekriva, obzirom da sam ko papričica crvena, treba mi puder koji je postojan, koji mi neće skliznuti s lica i koji nije previše težak. Pošto EX1 sve to obećava odlučila sam se da ga naručim i tako mi je drago što jesam.



EX1 Invisiwear foundation F100
EX1 Invisiwear foundation F100

Inače, EX1 je britanski brend napravljen za žene sa žutim podtonom kože. Formula je razvijena u Italiji, uz pomoć stručnjaka sa evropskih univerziteta, a za cilj su imali napraviti puder koji je lagan, izgleda poput kože, a evo što za puder kažu iz kompanije:
A lightweight and luminous liquid base, formulated with light diffusers which unify skin tone and cover imperfections effortlessly. Specially designed 'true colour' pigments work perfectly with your skins' natural tones in a velvety smooth, ultra-blendable formula.

 Cleverly designed light diffusing particles detract attention away from lines, wrinkles and blemishes. The Result? The perfect skin-on-skin effect, flaws concealed with make-up that looks barely there, even in natural daylight.

EX1 Invisiwear foundation F100

Ali, prije nego što predjem na svoje utiske, napisaću vam par generalija.
Puder dolazi u plastičnoj boci, sa bronzanim detaljima, a na vrhu ima i pumpicu kojom se lako dozira količina pudera. Kako se puder troši, tako se dno pudera diže i to mi je predobro, jer znam da ću ga bukvalno iscijediti :-). Pakovanje je lagano, nije previše luksuzno, ali je zato jako funkcionalno.
Ja za svoje lice iskoristim dvije pumpice, a prekrivanje mu je jako dobro. Nije malter, ali pokrije gotovo svo crvenilo na mom licu. Lagano izgleda na licu, neprimjetno, a završetak je polu-mat. Zaista divna tekstura. Na kraju predjem preko njega Rimmelovim Stay matte puderom i lice mi izgleda predobro.
Postoji ukupno pet nijansi pudera, a ja koristim onu najsvjetliju, F100, mada će i ova nijansa onim skroz svijetlog tena biti tamna. Ima lagani žuti podton i to mi je tako drago, muka mi je od pudera koji vuku na rozo.
Pored prekrivanja, ono što me najviše oduševilo kod ovog pudera je postojanost na licu. Najtrajniji je od svih koje trenutno koristim i sigurno mi je sada puder no.1. Skinuo mi je sa trona moj voljeni Physicians Formula serum puder.
Lice mi se prosija nakon par sati, ali izblotam se, i čak ga ne moram popravljati , puder ne miče sa lica. Čak i ako se oznojim sve ostaje na mjestu kada se puder osuši. Inače sam uvijek imala problema s tim, čim dodirnem lice rukom puder mi sklizne, ali sa ovim mi se to ne dešava. Kažem, predobar puder!
Nije mi se hvatao za suhe dijelove lica, nije izazvao neki nered na licu i po meni je savršen. Odličan je za masnokošce, a za suhu kožu ne smijem ništa reći, mada vjerujem da bi svima pasao.
Klinički je i dermatološki testiran, ne sadrži ulja niti umjetne parfeme.

EX1 Invisiwear foundation F100

Sastojci:  Aqua, Cyclopentasiloxane, Triethylhexanoin, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Dimethicone, Propylene Glycol, Peg-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Quaternium-18 Hectorite, Dimethicone Peg-10/15 Crosspolymer, Talc, Methicone, Acrylates/Dimethicone Copolymer, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Disodium Edta.

 Na slici ispod možete vidjeti kako fantastično prekriva moje crvenilo. Predobro, zar ne?

EX1 Invisiwear foundation F100EX1 Invisiwear foundation F100

Na slikama ispod i iznad možete vidjeti nijansu u odnosu na neke pudere koje trenutno koristim. Uslikala sam ih i na dnevnoj svjetlosti, a i sa blicem, čisto da se bolje vidi razlika. Nijansa je najsličnija Catrice puderu, ali teksturom nije ni sličan.


Naručila sam ga sa Lookfantastic stranice i košta oko 17 eurića. Sadrži standardnih 30 ml.

Kako vam se čini? Koji je vaš HG puder?

xoxo



Broj komentara: 19

  1. Ja sam inace foundation junkie i ovo sada me natjeralo da ga malo jos izguglam. Cini mi se i nijansa dobra bas

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas mi se dopada i bas lepo prekriva ! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuči primamljivo, ali mene brine nijansa jer kad ga pogledam kraj ovog Lorealovog TM čini mi se da bi mi on po nijansi bolje odgovarao, nekako mi više vuče na žuto i svjetliji je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam šta da ti kaem, ja sam svijetla, ali mi je TM nekako presvijetao, ovaj mi jednostavno finije legne na lice...

      Izbriši
  4. Joj Amra znala sam da cu ga pozeljeti kad ti recenziju procitam. Ti da cesce pises, ja bih se odjavila sa svih drustvenih mreza, ma s interneta u kakve bi me troskove bacala XD
    Samo mi se cini da bi mi nijansa bila tamna...a vec se vidim da ga stavljam u korpu kad mi posalju sljedeci wemissyou20 hehehehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, al šalu na stranu, rekla sam ti da je dobar, i meni stvarno i jeste. Nijansa mi paše, mislim da bi i tebi pasala....

      Izbriši
  5. Ja se dopisujem s momcima pred spavanje, ne gledam jutubove ne mogu toliko da multitask. A sto se pudera tice nagovorila si me. Ova nijansa catrice pudera mi je sad svijetla, a svijetla mi je vala i ona najtamnija 030 al ova bi bila super kasnije preko zime. Kad prodje septembar narucicu, siromasna sam ovaj mjesec sve neke svadbe i rodjendani xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ih ti nafatala boje na moru, boli te briga. Čuvaj lovu, sezona svadbi oguli :-)

      Izbriši
  6. aa baš je dobro prekrivanje.. Ti uvijek nađeš ovo što niko nema i onda natjeraš sve u trošak :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično prekrivanje, tebi ne treba :-) a za trosak..haha.jbg...

      Izbriši
  7. Joj ja se samo dvoumim oko nijanse :/ da li da uzmem ovu ili malo tamniju za ljetni period... ali bice da cu ovu 100.
    Inace, bas mi je drago da je neko ovo recenzirao :) bilo je krajnje vrijeme hehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. F100 i nije toliko tamna, ali mislim da je lakše potamniti puder bronzerom, jer ga posvijetliti ne mozeš nikako :-))))

      Izbriši
  8. U ovaj baš dobro prekriva. Moj HG je Rimmel Lasting Finish 25h :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično pokriva....A čula sam za Rimmelov da je odličan...

      Izbriši
  9. Volim samo zato što nas uvek baciš na muke sa nekim zanimljivim, posve novim proizvodom. Ti si kao mali blogerski prosvetitelj :D heheh Mada ja i dalje držim na vrhu wishlistice onaj tufnasti :D taj me živo zanima kako bi li meni pasao :D, ovaj, bojim se da bi bio prežut za mene, ali možda bi se dao fino izmiksati :) sve u svemu, divan post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, hvala Mirna. Onaj s tufnicama je divan takodjer, samo što se ovaj zadrži duže na licu. A onaj čak i bolje pokriva od ovog i divno izgleda na kozi. Ne znam sta da ti kazem :-) Hvala na divnim riječima :-*

      Izbriši